torsdag den 9. januar 2014

HURRA FOR HAVEGENERNE!


Et stort tillykke til mine grønne geners ophavsmand. Min kære far fylder 70 år i dag og selvom ingen kan se det, så er han vel efterhånden en ældre herre, men heldigvis kun på papiret.
Min far i sit es: I Sverige, igang med endnu et spændende projekt, iført arbejdstøj, og arbejdende med solidt træ, som ikke lige går i stykker


Så kære far.
Tillykke med at du er, som du er...altid stærk, hjælpsom og optaget af leve.

Før jeg selv fik børn, var jeg ind imellem lidt utilfreds med, at du ikke havde leget så meget med os som børn. Og når min kære - kloge - mormor så sagde: ”Jamen han har jo givet jer så meget andet – kærligheden til naturen for eksempel!”, ja så var jeg tæt på grønt udslæt.

Men jeg er blevet klogere. For det ér store gaver du har givet os børn. Glæden ved haven, naturen og livet udendørs. Du har formået via dit engagement og din passion at gøre os nysgerrige. Og du har givet os bunkevis af viden, uden vi overhovedet bemærkede, at vi var i en indlæringssituation. Lærerkneb? Næppe...

For to år siden begyndte et nyt kapitel i dit liv – du blev også gårdejer. I købte den yndigste svenske gård, og jeg er fuld af beundring over med hvilken energi du går til arbejdet med at sætte huset i stand. Har en idé om, at gården smiler taknemmeligt og forventningsfuldt, hver gang den høre jeres bil nærme sig. For I formår at gøre det umulige. Lade huset trodse tidens tand og lade ungdommens glans stråle over det i dets pensionisttilværelse. 
Det er et mageløst stykke arbejde I har taget hul på – og er nået så langt med. Ingen der har oplevet det sted før og nu vil kunne gå derfra uden at føle en stor beundring og respekt for jeres arbejde med stedet. Det er et forbilledligt stykke arbejde og en enorm kærlighed til stedet.

Og far, ikke nok med du sætter et gammelt hus i stand – næh, du skal også lige lave en kæmpe køkkenhave, plante massevis af roser, bygge elgtårn, løvhytte og forbruge linolie i et omfang jeg ikke tror, at man før har set i hele småland. 

Jeg kender ingen, der som dig kan tage fat og yde. Du er stærk – og stædig - som få. Imponerende og til tider næsten skræmmende i din ydeevne og kraft.Så kære, seje super-far. Tak for alt det du gør, giver og har givet os af viden, indstilling og kærlighed. Du er et mennesker som sætter spor...


Kærlig hilsen din Katinka
8 kommentarer:

 1. Tillykke med din far, smukt skrevet, han må være stolt.
  Marianne Selvig Olsen har også fødselsdag i dag, hun bliver 50 år.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der må være noget med haveglæde og denne dag:0) - og hvem af de to, der så bar skylden for gårsdagens mørke, ja det gik jeg igår og grublede over;0)

   Men tak Lisbeth - han blev vist ret glad for ordene:0)

   Kh Katinka

   Slet
 2. Kære Katinka.
  Et stort tillykke med din far i dag - sikke en hyldest. Den er virkelig smuk.
  Håber i fejre ham med promt og pragt.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Heike - han skal rigtigt fejres i morgen, men i går måtte vi også aflægge ham visit... Jo ikke en helt almindelig dag, selvom jeg ikke begriber han er blevet 70 år...det er jo stadig ham vi kalder på, når vi ikke selv har kræfter nok til tunge opgaver:0)

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 3. Kære Katinka
  Tillykke med din fantastiske far, og din kloge mor.
  Det er meget smukt skrevet og man får helt lyst til at se gården i Sverige.
  Rigtig god festdag til jer alle sammen
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda.
   Tak for dine søde ord! Og ja det sted kan noget særligt...sådan en lille perle der igen er ved at kunne stråle fuldt ud. Jeg har en del indlæg om stedet, hvis du er blevet nysgerrig. De ligger under billedknappen "Spelmannshuset" ude i bloggens højre side.
   Kh og hyggelig dag fra Katinka

   Slet
 4. Kære Katinka.
  Stort tillykke med din far. Så forstå man jo bedre hvor du har arvet din energi og skaberglæde fra :-)
  Håber at i får en fantastisk dejlig dag.
  K.H. Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette for dine søde ord!
   Ja min far har en arbejdsiver som få, men heldigvis har jeg arvet lidt fra ham og kreativiteten fra min mor:0)) - Vi havde en hyggelig dag i går og ser frem til fest i morgen:0)
   Kh og dejlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka