torsdag den 23. januar 2014

FUGLEKUGLER SOM HAVEPYNT


Stadig inspireret af bogen "EngleLyd og JuleFryd" har jeg ophængt mejsekugler som – omend gråbrun og matstøvet – pynt på havens grene.

Jeg bryder mig ikke om de grønne net, som kuglerne kommer i – jeg er bange for, at fuglefødder sidder fast i maskerne og de grønne net giver ikke ligefrem skønhedsopgradering af haverummene.

Derfor har jeg som i bogen gjort følgende:

1. Taget de grønne net af

2. Dybbet kraftig elefanttråd i kogende vand og stukket dem gennem kuglerne, så de kan hænges op i tråden (ikke helt let, da disse er meget gamle - tror "friske" mejsekugler er lettere at arbejde med!)

3. Herefter har jeg hængt en smuk gren med lav op foran spisestuens ene vindue. Herpå har jeg hængt kuglerne, så vi også indefra kan have glæde af fuglenes måltid.Ja, fuglene elsker dem...og det gør jeg – næsten – også. 

Synes i hvert fald at grenen og fuglene er fine at se ud på...og så varmes vi over at mætte fuglemaver i denne kolde tid.Store, røde æbler hænger stadig i haven fra juletiden. Ser skønne ud og de er så omfangsrige, at mejser kan tage ophold på dem, mens de spiser. Fint med de røde æbler sammen med de runde - farvetriste - mejsekugler


Skal jo huske dyrene derude, så haven kan blive ved med at være et dejligt sted for alverden levende væsner...men ikke rotter, som jo desværre er at finde alle steder, om vi fortrænger det eller ej. Derfor fodrer jeg også kun "højt til vejrs".

Hyggelig dag fra Katinka6 kommentarer:

 1. Hvor ser det skønt ud med grenene foran vinduet. I vores have bevæger fuglene sig ikke langt væk fra hækken, så vi må nøjes med det lange kig. Så at man kan købe mejseboller i Brugsen uden net, så slipper du for at sidde og klippe dem af.
  Vinterhilsen fra Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for råd - jeg vil kigge i Brugsen:0) Her er tyk efeu-hæk lige op ad, så fuglene kan ret sikkert komme frem til gren. Har netop haft oppustet solsort til at gynge derude - herligt for alle at se på;0)

   Skøn lørdag fra Katinka

   Slet
 2. Svar
  1. Tak Anette - jeg er vild med grenen, og selvom kugler ikke just er skønhedsåbenbaringer, ja så giver det liv og leben foran vinduet:0)

   Dejlig lørdag fra Katinka

   Slet
 3. Kjempelurt! Her spises maten så passe fort unna at det er om å gjøre å få ut ny, så da blir det enkle det beste :-) Ha en fortsatt deilig uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:0) - Uha, lyder som meget sultne, norske fugle:0) - Godt i sørger for dem...

   Hyggelig helg fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka