mandag den 6. januar 2014

FARVEL FERIE – GODDAG LYS


Det er med vemod at juleferien er slut, hyggelige sammenkomster overstået, granduften luftet ud og julepynten lagt i seng. Alligevel er der også en glæde ved at genfinde hverdagen og hjemmets normale udtryk. Lukke lys og luft ind igen og rette blikket længere frem end næste brunkage...

Juletræerne er nu placeret på rad og række på terrassen inden deres fremtid som grandyne snart er en realitet. I stedet er det nu grene og spæde forårsvækster som fylder de rengjorte stuer – omend de pynter meget mere diskret end træernes håndfaste volumen.Jeg har leget lidt med hyacintløgene – har stadig nytårets dekoration på bordet - men nu også balancerende løg i vindueskarme. Holder jo af at udfordre lidt, så jeg har følgende ”forsøg” stående – synes faktisk de er ret fornøjelige alle 3 på hver sin måde...
Løg på filtrede grene med lav.
Her har jeg taget tynde grene og viklet dem sammen, så de kunne holde løget. Lidt af en balancekunst, men enkelt og let i udtrykket.

Aalto-vase med løg.
Denne vase har ikke været fremme længe – meget længe. Men efter indlæg hos Claus Dalby, kom jeg i tanke om den, og har nu støvet den af. Var ellers blevet lidt træt af denne vase, som en overgang var at finde over alt. Men jeg holder nu meget af den gode Alvar Aaltos værker, så hvorfor ikke forsøge igen at give lidt finsk pust til hjemmet? 
Her ligger tulipanløg nu på kanten med rødderne nede i vandet. Ikke det store halløj, men en fin lille detalje, tænker jeg.


Blomsterdekoration med hyacinter og lavgreve

Løg på dobbeltkryds.
Her ligger hyacintløg og hviler på dobbeltkryds af grene fra japansk kirsebær. Grenene er sat sammen med sølvfarvet ståltråd. Rødderne er som på de andre renvaskede og hænger ned i vandet.


Dejlig januardag fra Katinka


NB. Vær meget forsigtig når du vasker rødderne, da de let kækker. Stil planten i vand i10 minutter inden du langsomt begynder at løsne jorden. Så er den lettere at arbejde med

Blomsterdekoration med hyacinter og lavgreve

14 kommentarer:

 1. Fin og god ide. Er specielt vild med den i henkogningsglasset. Ja det er dejligt når der er gjort rent efter julen og kommer lidt forårsblomster ind.
  K.H. Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Anette mht rengjort hus:0) - Ja, henkogningsglassene er jeg glad for - deres glas er smukke og tykke og jeg synes de balancerende lavgrene giver lidt lethed til dem. Klart glas kan altså noget med at forstærke virkningen af lys og rengøring;0)

   KH Katinka

   Slet
 2. Godt nytår.
  Hvor ser det fint ud med lavgrenene der holder hyacinterne over glasset - jeg er enig med Anette i, at opstillingen i de gamle henkogningsglas er da helt vidunderlig.
  God dag.
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anita:0)
   Jeg er selv så glad for både lavgrene, hyacinter og tykt, klart glas så jeg er glad for du kan lide sammensmeltningen af disse:0)

   Skøn dag og mange varme havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Tak for den fine ide fantastisk flot,elsker lavgrene og så på en Alto vase, uuh min røg desværrre i julen da jeg stod og gjorde den ren.......jeg var ellers så glad for den snøft.
  Godt Nytår fra mig til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid ærgerligt når noget man er glad for smadrer...og vaser kan man jo ikke have for mange af - mener jeg;0)

   Godt Nytår til dig også:0) - Og dejlig dag herfra

   Slet
 4. Her ble julen fulgt på dør i går, deilig og vedmodig på samme tid :-) Morsomme måter å vise fra hyasintene på :-) Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde - og ja jeg er heller ikke en der bare skal have julen ud hurtigst! Kan godt lide den friskhed der igen kommer i stuerne, men bliver altid tung om hjertet, når især juletræerne bæres ud.

   Skøn dag og fornøjelig uge fra Katinka

   Slet
 5. Flotte flotte dekorationer. Og tak for tippet med at fjerne jorden fra rødderne - det plejer jeg at være rigtig dårlig til.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heike - og der er ret let lige at lade planterne bløde lidt op... men fingerne skal stadig være varsomme og man kan ikke undgå at flere rødder knækker (i hvert fald sådan her;0)).

   Herlig dag fra Katinka

   Slet
 6. Fin opstilling. God ide at bruge de gamle henkogningsglas.
  Tak for kigget.

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka