tirsdag den 8. april 2014

FORÅR I PARIS


Storbyer om foråret har en særlig stemning. De vågner fra vinteren og strækker sig morgenfriske i solens stråler. 
Smukke, rene og sommer-sitrende.

Sådan er Paris netop nu. Forårets lune har fået pariserne til at vende næsen mod solen, lette på uldjakkerne og nyde et blomsterhav på plæner, buske og træer. Tulipaner, magnolia, ja selv de første roser folder sig ud nu og fylder byen med forår og duft.

Åh, hvilken vidunderlig by Paris er.

Jeg er netop hjemvendt efter skønne, afslappende og alligevel oplevelsesmættede dage i Frankrigs fortryllende hovedstad. Så i dag og resten af ugen står bloggen her i Paris’s tegn. 

Håber du vil drømme med til Byernes By, for sikke skønne haverum Paris også har at byde på.

Storslåede, intime, formelle og frodige - Paris har vist alt...

Så i dag lidt generelle stemningsfotos. Så må jeg gå mere i detaljer de næste dage. 

Håber du også vil kigger med der - lover det ikke bliver kedeligt...

Eiffeltårnet med fødderne i blomster. Sådan så det næsten ud på afstand, men en lille orange valmue stod bogstaveligt lige præcis nedenfor det prægtige bygningsværk.   Ja, overdådig og velduftende blomstring i parken omkring EiffeltårnetI Jardins des Tuileries var det farvestrålende tulipanbede og brede kastanje-alléer med smukke skulpturer
En underskøn plet er haven i Palais-Royal....mere om den i morgen.


Og Cathédrale Notre-Dame omhyldet af blomstrende træer, ja det er lige til at dåne over...og sammen med syren-buskenes duft vist ren og sker parisisk forårsbegejstringMen som sagt; læs med de næste dage. Har SÅ mange dejlige fotos, som jeg glæder mig til at vise dig.

Skøn tirsdag fra Katinka

10 kommentarer:

 1. Suk med suk på - jeg elsker simpelhen Paris er ufattelig meget. Det er i den grad romantikkes og kærlighedens by. At den samtidig er utrolig smuk i foråret med blomster og buske der springer ud, er blot endnu et plus i bogen.
  Håber i havde en rigtig dejlig tur derned.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde en skøn tur - og Parisisk storhed, 20 grader og dejlig mad kan man hurtigt vende sig til;0) Og ja brusende forårsblomster gjorde kun det hele endnu bedre. Jeg er solgt:0)

   Skøn dag og mange forårshilsner fra Katinka

   Slet
 2. Åååhh, hvor ser det skønt ud. Jeg bliver helt syg efter også at komme afsted, men må vist i denne omgang nøjes med at opleve Paris på anden hånd gennem dine dejlige billeder. Og tak for dem - glæder mig til resten :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Håber jeg ikke får din længsel til at stige smerteligt, for ja Parisisk forår er HELT skønt. Kunne snild smutte endnu en tur derned i morgen om det skulle være;0)

   Knus og dejlig dag fra Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka.Skønne-Skønne billeder fra byernes by.Er lidt som at være der selv.Og kan genkende alle de steder du viser.
  Har rejst rigtig meget i Paris.............tror jeg har været der over 10 gange..............har lavet tøj for en del år siden.
  Glæder mig rigtig meget til at se flere billeder.Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette.
   Tak for dine søde ord - håber indlæg senere i dag vil vække minder og glæde på samme vis... I dag bliver det Palais-Royal fyldt med forårsblomster:0)

   Knus fra Katinka

   Slet
 4. Hvilke skønne billeder! Kan kun sige jeg glæder mig :-)

  Hilsen Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne - håber jeg ikke kommer til at skuffe dig, men istedet vække parisisk begejstring når indlæg kommer på senere i dag.

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 5. Der har jeg aldrig været, jeg vil nyde dine billeder, de første tegner overordentligt godt og er super appetitvækkere. Glæder mig til at se mere.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Tak - håber du vil nyde indlæg senere i dag:0) Det er en vidunderlig by - har aldrig før sådan rigtig set den, men blot rejst igennem på "dannelsesrejse" til flækker rundt omkring i Frankrig. Var allerede forelsket i Lyon, men Paris er så storslået og alligevel luftig, at jeg blev komplet slået omkuld. Virkelig værd at stifte bekendtskab med........

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka