tirsdag den 29. april 2014

ANBEFALELSESVÆRDIG BÆRMISPEL


Vi har en lille sky stående på kanten af terrassen. En bærmispel, Amelanchier lamarckii som har til opgave at danne forgrund i haven, når vi sidder på terrassen, og som skærmer mod bagboernes skråvindnuer.
Bærmispel er en mageløs busk/træ. Ja det er vel en busk, som her er blevet formet til træ, og som skyder nedefra, hvis vi ikke fjerner disse skud.

Bærmispel kan blive omkring 4 meter høj, har den skønneste blomstring, smuk form, lækkert løv, som i udspring er helt kobberfarvet (som pæoners) og små fuglevenlige bær om efteråret.

Hvide, åbne blomster og ved løvspring kobberfarvede blade. Bærmispel er en busk som vækker opmærksomhed i haven


Lyder næsten som en kontaktannonce for mit lille "træ", og jeg gad da også godt have et til;0)


SKØN dag fra Katinka 2 kommentarer:

 1. Jeg har også en - noget ældre - Bærmispel, den er nærmere en stor busk. Nu tænker jeg på at opstamme den, da det er svært at "gøre rent" under den, der vokser brændenælder mv., så jeg er spændt på hvordan det bliver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, det vil jeg gerne høre nærmere om. I min forældres svenske have vokser en sort vildt på store dele af grunden som netop småbuske - gad vide om nogle af disse egentlig kunne ændres? Det kunne være et sjovt forsøg...

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka