mandag den 14. april 2014

PARIS, PLANTEGLÆDE OG PURLØG


Selv om Paris som storby er prangende og monomental, så er den også fyldt med planteglæde. Midt inde i byen finder man – udover de skønneste parker – også bugnende blomsterbutikker og altaner propfyldte med planter. Det giver et vidunderligt, frodigt look til de charmerende og storslåede facadebilleder.

Jeg har her fundet nogle herlige eksempler – efeu-indhyldede altaner, syrener på 1. sal og purløg med udsigt til Eiffeltårnet. 

Sådanne oplevelser der for mig er ren og skær plantebegejstring.
Grønt tag på husbåd i Seinen. Her vokser blandt andet purløg, med en ret formidabel udsigt

Hotel med smukke, grønne altaner bløder de formelle facader op.
Th. lever sandsynligvis et meget blomsterbegejstret mennesker, som har en overdådig blomsterbutik lige ved Invalides. Over butikken er en af de mest blomsterrige altaner jeg længe har set... Selv syrener blomstrer vildt der på første sal.


Næste gang - I sidste indlæg om Paris - glemmer vi så alt om beherskede forhold og tager udenfor Paris til en af de vildeste, formelle parker der findes. 

Håber du vil tage turen med til "Den store finale"


Dejlig dag fra Katinka

2 kommentarer:

 1. Ih du milde Katinka....hvor ser det skønt ud....tror da aldrig jeg har set purløg været så smukt af billedet ;0) Det lyder virkelig som en skøn skøn tur og sikke alt er grønt og frodigt dernede.....super lækre billeder du viser - du sætter drømmene i gang .......det er ved at være for længe siden jeg sidst havde traveskoene på i byernes by :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Dothe - kan kun anbefale en hurtig tur, for byen er jo VIDUNDERLIG. Mine fødder er nu ved at komme sig, da det er en uge siden vi kom hjem. Suk - ville gerne gå på mange flere grønne opdagelsesturer dernede allerede nu igen:0)

   Knus og masser af påskehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka