søndag den 27. april 2014

TUSIND TULIPANER


Selvom haven her ikke er mere end omkring 400 kvm. (når huset trækkes fra), ja så er her nu ret mange tulipaner. Tusind – og nok også flere – afløser hinanden i denne tid, og gør hver dag til noget særligt.

De hvide og cremefarvede i havens randbede er nu ved at have gjort sit, og lader nu farverne komme. Forårshaven med massevis af sunde tulipaner


I det store plænebed midt i haven begynder der nu for alvor at komme gang i farvepaletten. Er startet lidt blidt ud med lidt lysere toner og den vidunderlige ”Rems Favourite”, som jeg for første gang lagde løg af i efteråret (indlæg om den i går).

Den er bare helt skøn med sine striber, synes jeg.Tulipaner i afstemte farver pryder forårshaven


Tre skønne tulipaner i rosa toner
Nogle af bedste skønne tulipaner nu er (fra venstre mod højre):
Rems Favourite
New Design
Maytime


Snart bliver det de pink, mørke og orange toner, der tager over i denne del af haven. Spændt på om mine orange pift kommer til at fungere.Tusind af tulipaner i forskellige toner og former. Tulip Maytime
Tulip New Design
Åh, det er hvert år så spændende at se, hvordan det hele forandre sig og tager sig ud. 

Tænk, da vi flyttede hertil for 7 år siden, var det blot en håndfuld af de sejlivede Apeldoorn-tulipaner, der stod her. Det har jeg heldigvis fået lavet om på de sidste 3-4 år, selvom det har krævet hårdt arbejde. 

Men nu er det det hele værd, synes jeg..

Er vist en smule tulipan-forelsket!


Kærlig hilsen Katinka


Baghavens farveinddeling, men de lyse farver i randkanten og de mere insisterende farver i det store plænebed i midten af haven


Tulipaner Maytime. Smukke, rosa liljeformede tulipaner i forårssolen

6 kommentarer:

 1. Sikken et skønt syn og et kæmpe arbejde du har lagt i det :)
  Men hvad gør du for at få dem til at blomstre igen til næste år?
  Det ville være dejligt hvis jeg kunne få mine egne til at komme igen ;)
  Rigtig god solskins-søndag til dig

  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vibeke.

   Mht at få blomstring år efter år, så vælger jeg om muligt sorter, som ikke så let forsvinder. Har dog forkærlighed for de lidt svære liljeformede, som jeg lægger hvert år. Så ja, jeg lægger mange løg hvert efterår og glæders over dem der kommer igen år efter år...men forsøger ikke at forvente for meget. Har dog også en ret god og velfrænet jord, så løgene har gode vilkår for ikke at rådne væk.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Ja, hvem bliver ikke tulipan forelsket i denne tid - det er så skønt med tulipaner. Du har godt nok lagt mange løg - det belønnes nu og giver tusindtal igen med glæde og entusiasme.

  Jeg synes at Maytime og Rems Favourite passer smukt sammen og jeg skal helt sikkert have mindst en af dem tilføjet i min have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja , de er ret fine sammen synes jeg.

   Og ja løg bliver der ikke sparet på (men bandet i stedet, når de skal graves ned;0)) - men men men jeg bliver jo helt ør af glæde, når nu det hele folder sig ud med glæde og livslyst:0)

   SKØN dag fra Katinka

   Slet
 3. Tulipaner er bare så fantastiske. Hvem elsker ikke dem, når de kommer og fortæller os at sommeren er på vej. Selv bliver jeg nyforelsket hvert år - kan man andet?
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det tror jeg virkelig ikke man kan andet end:0) Jeg er i hvert fald helt høj og nyder bare at farver og frodighed nu buldrer løs:0)

   Masser af havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka