lørdag den 30. november 2013

ADVENTSKRANS TRODSER TYNGDELOVEN


Jeg elsker at binde årets adventskrans! Sådan har det været, siden jeg var omkring 12 år og fik æren af at overtage denne juleopgave fra min mor. I år har ikke været nogen undtagelse med hensyn til forventningsglæden. En masse herlige overvejelser og spekulationer om hvordan årets krans skulle bindes, har fyldt mine tanker de sneste uger. 

Og nu hænger den her.

Ikke to års kranse er nemlig tilnærmelsesvis ens her. For mig skal adventskransen være juvelen i decembers julepynt, og altid forene julefarver, som jeg har valgt får denne dejlige tid (se collage over julen 2013 her)

Jeg er vild med den lethed, som en svævende krans kan opnå, og i år har jeg taget hele springet og ladet den arbejde mod tyngdeloven.
Efeu smyger sig mod loftet og lader sig ikke tynge mod jorden. Lidt eventyr-agtigt synes jeg.


Kransen er bundet på følgende vis:

Uldent, hvidt garn er viklet om ca 2/3 del af kransen og giver en rolig og lidt utraditionel base for kransen. På den øvrige krans har jeg bundet og fortættet kransen med gran, fyr, ene, efeu, buksbom, snebær, ligusterbær og kogler. 

Naturligt og alligevel overdådigt, synes jeg.
Kransen hænger i 4 snorebundter og glasprismer hænger fra asymmetrisk fra top mod bund, som glimtende istapper om kransen. Fin og lidt grov på samme tid...for jeg er pjattet med kontraster!

Glæder mig til at tænde første lys i morgen. Og så er det også første december der, og så starter julerierne for alvor her på bloggen.


Ih hvor jeg glæder mig!

 Herlig aften fra Katinka
16 kommentarer:

 1. Hold da op hvor smukt og kreativt!

  SvarSlet
  Svar
  1. MANGE tak for dine rosende ord.

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 2. Det er simpelthen en stykke smuk natur du har fået ind i julestuen... meget, meget fint. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh tak:0) - ord der varmer og gør glad.

   Hyggelig aften herfra

   Slet
 3. Super fantastisk krans, du har lavet i år. Så enkel og så alligevel prangende.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. TAK Heike - hvor dine ord rammer mig, for det er faktisk nøjagtigt den betegnelse, som jeg selv føler kransen er:0)

   Kh og skøn aften fra Katinka

   Slet
 4. Et smykke i stuen! Veldig lekker og jeg lar meg inspirere og imponere : ) God helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og jeg vil kun blive glad, hvis jeg kan inspirerer. Og så lige et "velkommen hjem igen" - snart skal havehandsker ud på en dejlig rejse mod nord:0)
   Herlig aften fra Katinka

   Slet
 5. Sååå lekkert!
  Jeg syns også det er så flott med disse hengende lys-kronene...og dine kontraster er så smakfulle!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inger Marie - syntes i alt fald den var dejlig udfordrende at lave:0)

   Hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 6. Der var den! Meget elegant må jeg sige. Og så irriterer det mit øje, at den kompositirisk er `skæv´ og tungere i den ene side, men det gør ikke spor her, fordi du netop har skabt et smykke. Meget anderledes og meget overdådig! Den kan du godt være stolt af, Katinka.
  Beundrende hilsner fra en knap så elegant juleelsker,
  Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine rosende ord Mathias. Og ja den er dybt asymmetrisk og ikke i ligevægt, men det var en herlig udfordring, som jeg bare ville afprøve. Kan jo ikke lade være med ustandseligt at træde ud på tynd is, for synes det er sjovt og udviklende:0)
   Masser af julehilsner fra en der synes du nu også er ret jule-elegant:0)

   Slet
 7. Hej Katinka. Mange tak for smuk inspiration! Mon du ved hvor man kan få fat på en "grundkrans" lignende den, du bruger som basis her?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sidsel - bare jeg kunne hjælpe dig, men denne købte jeg engang hos en blomsterhandler, mener jeg, men er faktisk ikke sikker. Tænker dog at der burde findes nogle i denne stil på nogle af nettets livsstilsbutikker, men tør ikke sige hvor...
   Kh Katinka

   Slet
  2. Mange tak for svar - jeg leder videre :) God weekend!

   Slet
 8. Kære Katinka. Den er fantastisk smuk! Hvordan fik du efeu'en til at holde sig frisk? Plantede du den i nogen...?
  Mvh Tina

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka