torsdag den 21. november 2013

JULENS FARVER 2013


Så er det på tide at løfte sløret for, hvilke farver jeg vælger skal præge juletiden 2013.

Hvert år vælger jeg farver og strukturer ud, som skal danne grundlaget for månedens syslerier og dekorationer. Ikke forstået således, at alt andet er udelukket - nærmere som en rettesnor for de variable valg.

I år er det de hvide, brune, grå og metallic-farver, der får lov at brillere. Dette med husets indretning i hvid, sort og aqua-farver som lærred...

Ikke et voldsomt, kraftfuldt og iøjefaldende valg - mere nedtonede og ydmygt. Og med naturens materialer og finurligheder som grundlag for det hele. Jeg kan nemlig bedst lide julen, når den ikke lugter af plastik og flammehæmmer...så hellere jordbund og træ.


Min collage for julen 2013 ser således ud:

Grove blonder, lav, mos, blanke blade, metalfarver og brune naturmaterialer. Blødt, varmt og afdæmpet sammen med pels og bløde tekstiler. Det er mine juletanker for julen 2013Dejlig dag fra Katinka8 kommentarer:

 1. Kære Katinka,
  Det er så hyggeligt at surfe rundt på forskellige blogs, og se hvilket billede der tegner sig af dette års jul. Jeg beundrer dit konsekvente valg, der på mange måder er både romantisk og lidt råt.
  Selv holder jeg meget af farver, bare de ikke skriger til himlen. Her hos os skal julen i år være bordeaux og mørk grøn. Men der er heldigvis mange måder at gøre det på!
  Jeg glæder mig meget til at følge med her ved dig :-)
  Juleknus og mange gode tanker,
  Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mathias:0) - jeg vil spændt følge med hos dig også. Jeg kan sagtens sukke over mørke boudoir-farver og var væggene har ikke hvide, ville jeg vælte mig i mørkerøde, violette og bordeaux farver ved juletid:0). Og ja det er lidt hyggeligt at mærke julen og dermed forventninger til en særlig tid nærme sig...
   Juleknus lige tilbage fra Katinka

   Slet
 2. Dine julefarver ligner mine, kan jeg se :-) Især har jeg rigtigt meget lyst til hvidt i år. Jeg er - ud over alt det helt naturlige - ret vild med al den julepynt man kan få i plisseret papir.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er simpelthen SÅ fint, synes jeg... skrøbeligt og simpelt på den gode måde. Og så har de jordfarver bare fat i mig lige nu...:0)

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 3. Det er dejlige farver, Katinka. Modebeviste og afdæmpede - mon børnene har en lille rød julenisse der sniger sig indimellem?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro Lisbeth - og tak for dine pæne ord. Børnenes værelser er fritagede for mindste julefarve-koordinering og vores gamle julevenner med røde huer skal også frem i år... Så selvom jeg lægger en farveplan, så er den ikke fascistisk. Og jeg glæder mig til mange kære gensyn:0)

   Dejlig søndag fra Katinka

   Slet
 4. Deilige farger og materiale du har valgt! Jeg gleder meg til å se dine dekorasjoner fram mot jul! Ha en strålende helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. :0) - TAK! Glæder mig til rigtigt at få begyndt på julens syslerier og oppyntning...

   Masser af varme havehilsner og koselig helg fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka