mandag den 4. november 2013

HYP HUBERTUS - HUBERTUSJAGT 2013


Stemningsfotos fra gårsdagens jagt i Dyrehaven, som er en af efterårets herligste begivenheder, synes jeg. Den traditionsrige Hubertusjagt, som markere jagtsæsonens afslutning og tiltrækker publikum i tusindvis.  Nogle i karet, andre i gummistøvler, men alle med smil og ønsket om en hyggelig dag i det fri.

Og vi drog af sted med te på kanden, lune grovboller, varmt tøj og brede smil, for jagten er festlig og spændende for store som små.En dejlig dag selvom solen ikke skinnede. Men Dyrehaven er nu smuk – og Eremitageslottet flankeret af feststemning, røde jakker og smukke heste – se dét er november, når den er bedst.

Her kommer en lille foto-kavalkade herfra:

 


Rævene på vej til pause ved Eremitageslottet. Pause-fotos - nu med News-helikopter

Så ud på anden og sidste rute...

Glæde over at Magasin-dammen og (snart) jagten er vel overstået...

For de flestes vedkommende 


Heldigvis kom ingen galt afsted og den løbske hest blev hurtigt indfanget. Men hvornår den stakkels rytter fik tørt, varmt tøj på, det beretter historien dog intet om.


Og så opløbet. Først blev den del af rytterne, som ikke skulle ride opløbet, ført ned ved målområdet  


Og så kom først rævene i mål, mens de andre heste og ryttere nysgerrige holdt øje med opløbsfeltet Og til sidste kunne de to vindere kåres. Stort tillykke til begge!
Det opløb er ikke for sarte sjæle, for der blev redet stærkt - meget stærkt, synes selv en halv-gammel rytter som jeg...

Men vi glæder os allerede til næste års jagt.Hyggelig mandag fra Katinka 


6 kommentarer:

 1. Stemningsfulde billeder - tak for turen!
  Kom ikke selv afsted, for jeg syntes vejret var lige lidt for vådt ... fortryder selvfølgelig når jeg nu ser dine billeder. (Note til mig selv: GØR i stedet for TÆNK)
  Ha en god dag

  SvarSlet
  Svar
  1. God note Henrik, for det er altså hyggeligt:0)

   Herlig dag fra Katinka

   Slet
 2. Sikke skønne billeder. Vidste slet ikke at det var igår, at jegten løb af stablen.
  Ser ud som om det var en spændende dag.
  Kh Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var sådan en dejlig dag og det grå vejr gjorde, at det var rimelig let at få ok pladser... Herligt at stå bag et stort træ og i spænding vente på, at feltet skulle komme susende forbi efter veloverstået magasindam. Det var dagens bedste sted:0)

   KH Katinka

   Slet
 3. Ser härligt ut! Själv har jag (ännu) aldrig lyckats delta i någon Hubertusjakt, trots att jag har varit ryttare sedan jag var sju år.

  Ha det gott i höstträdgården,
  Rebecca

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Rebecca - nej jeg drømmer også stadig om sådan en jagt, men tiden til at ride har ikke været der siden jeg fik familie. Savner dog ture i skoven hele året rundt!

   Hyggelig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka