torsdag den 7. november 2013

EFTERÅRS-RENGØRING OG OPDATEREDE BLOG-LISTER


Måske kender du til følelsen – at kigge på sin blog og tænke, at den mangler en omgang rengøring?

Jeg gør. Nu.

Faktisk plejer jeg at være lidt efter min blog her. Omrokkere, friske den op med nye knapper og placeringer af disse. Jævnligt – både for at holde den opdateret og fordi jeg ikke kan lade være med at lege lidt. 
Tanken er, at den skal udvikle sig langsomt, så man kan se, at den ikke går i stå. Samtidig skal layoutet heller ikke skifter så meget udseende, at den bliver svær at genkende.

Men en ting har jeg komplet overset – min forældede blog-liste!

Troede den fixede det selv og har ladet den leve lidt sit eget liv, men nu må jeg som den strikse, let misfornøjede og skuffede lærer træde ind og sige: ”Det går da vist ikke så godt!”

Det hele begyndte med, at det gik op for mig, at en af de blogge jeg oftest besøger slet ikke stod på min liste. Faktisk var jeg slet ikke Fast Læser. Det troede jeg bare... Hvorfor jeg kunne overse dette? Aner det ikke!

Så jeg tilmeldt mig den kære Landliggers Dagbog, men så undrede jeg mig over den ikke stod på min blogliste.
Og så undrede jeg mig over, at det var der mange andre, der heller ikke gjorde.

Der blev jeg træt – meget træt. Og så kamplysten!

Så er der dømt hovedrengøring


Derfor har jeg nu ændret min liste til lister – dem jeg er tilmeldt som Fast Læser er med, men nu opdelt i tre kategorier:

Nordiske Haveblogs 
Andre Udenlandske Haveblogs
Ikke-haveblogs

Beklager overfor jer som ikke har stået på min gamle liste. Men måske I også kender til problematikken...?

Men ingen sure miner herfra eller skjulte dagsordener over I ikke var på – blot ren og skær manglende opmærksomhed.

Dejlig dag fra Katinka


16 kommentarer:

 1. Der trykkede du lige på et virkelig ømt punkt hos mig. Faste læsere er et begreb, som jeg selv efter 2 år med haveblog er lidt usikker på. I en lang periode fungerede den slet ikke på min blog, og jeg er faktisk ikke klar over, præcis hvor jeg er tilmeldt som fast læser.. Er det ikke udelukkende en gestus over for de bloggere, man gør sig til fast læser hos? Jeg mener, ens blogliste viser jo nye indlæg på de blogs, man abonnerer på, hvilket er en stor fordel især i forhold til udenlandske blogs. http://www.haveblogs.dk/ er desuden en fantastisk opfindelse, som nok gør, at mange danske blogs, som jeg elsker at kigge ind hos der, ikke figurerer på min egen blogliste. Det er altid superhyggeligt at få kommentarer på bloggen; men de har vel ikke noget med faste læsere at gøre? De to ting hænger i hvert fald ikke sammen for mig. Summa summarum: måske er jeg for magelig og egoistisk og kommer derved til at forsømme min "bloggerpligt".

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie.
   Jeg har følgende måde at ”se” listerne på: Jeg er Fast læser på blogge, som netop så kommer på min liste på Mine Blogs, som åbner hver gang jeg skal ind i Blogger. Her har jeg godt overblik med mere tekstvisning og store billeder.
   Bloglisterne er i min optik lister som alle andre netop ser og bliver inspireret af. Jeg går næsten aldrig selv den vej, men ser det som en måde for læseren til at få lyst til at gå på opdagelse hos andre.
   Og så synes jeg det er skønt, når andre haveblogs viser sider jeg ikke lige kendte til. Så bliver jeg nysgerrig. For mig virker Danske Haveblogs heller ikke altid (vil ikke opdatere), så for at se smagsprøver på andres indlæg kan jeg godt gå på opdagelse i andres bloglister.
   Håber det gav dig lidt mening:0)
   Hyggelig dag fra Katinka

   Slet
 2. Åh, det kender jeg virkelig godt. Jeg har altid syntes, at det var så gumpetungt med de bloglister. Så thumps up over at du har fået rengjort lidt i dine. Jeg læser blogs via bloglovin så min liste repræsenterer mest, hvilke blogs jeg læste for to år siden :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ser bloglisterne som inspiration til læseren for at snuse videre i blogverden. Så for mig er de både en håndsrækning til læserne og bloggenes dygtige skribenter. Jeg bruger ikke egne bloglister selv, men elsker at finde ukendte blogs via andres lister…
   Dejlig dag herfra

   Slet
 3. Hej Marie. Når man er tilmeldt en blog som fast læser, får man automatisk besked, når der er nye indlæg. Jeg synes, det er nemmere, og jeg får altid læst de blogge, jeg er fast læser af! Bloglisten derimod kræver, at jeg logger ind på min blog - men jeg er forholdsvis ny i denne verden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Susanne - men bloglister ser jeg som små anbefalinger til de blogs, som jeg selv værdsætter:0)

   Hyggelig dag herfra

   Slet
 4. Jeg er helt enig med Susanne, jeg har opgivet at holde min blogliste assure, på blogger bliver jeg automatisk opdateret hos dem jeg plejer at lægge kommentarer. Det er meget nemmere, desuden hader jeg at gøre rent :) sorry Katinka. Hvis man en gang har lagt en kommentar, kommer bloggen automatisk op på min blogrulle på blogger.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er nu heller ikke så vild med rengøring, men elsker når det er gjort:0) Bruger også Blogger til overblik, men kan godt lide tanken om at mine bloglister giver læseren mulighed for at søge videre ud i blog-verdenen...:0)

   Kh Katinka

   Slet
 5. Hej Katinka.Ja! det er åbenbart et problem for flere har på bloggen.Jeg synes som Susanne at det er lettere at se når der kommer nye indlæg når man har de sidste nye på bloglisten.
  Har været ude for flere gange at folk ikke ser de nye indlæg hvis de ikke er på listen......og her snakker jer om mine faste læsere.
  Men bruger også meget Danske haveblogs listen.
  Når jeg får nye faste læsere kommer de automatisk på min liste.
  Godaften knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette - de lister, de lister. Jeg bruger Bloggers oversigt mest, men ser mine bloglister som hjælp til læseren og som gestus til de forskellige blogs. Danske Haveblogs er rigtig god når den virker, men for mig sker det tit, at den ligesom låser og ikke lader sig opdatere i flere dage. Møg-irriterende...og så tyr jeg til bloglisterne;0)

   Herlig dag fra Katinka

   Slet
 6. Puha, ja selv en blog kræver af og til en gang hovedrengøring. Jeg er glad for at være på din blogliste, men jeg er endnu mere glad for at du læser med :-)

  Ha´ en god aften på laurbærene
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. ;0) - Ja det var faktisk din blog der startede "lavinen" og sæbeskummet... Og fik rengøringsiveren op i mig. Kan slet ikke forstå jeg ikke havde bemærket jeg ikke læste med!

   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 7. Tak for inspirationen til lidt oprydning på bloggen - eller rettere, at få oprettet de blogs, jeg følger, i Bloglovin :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen - jeg bruger ikke så meget bloglovin', da jeg nyder løbende at se indlæg tikke ind på Blogger, når jeg har et ledigt øjeblik... Bloglovin' laver hos mig kun en dagligt oversigt...men måske jeg skulle studere det lidt nærmere end jeg allerede har gjort...

   Hyggelig dag fra Katinka

   Slet
 8. Jeg kender bestemt problemet. Da jeg skiftede blog for et halvt år siden, var der en masse jeg mistede kontakten med. Det var ikke med vilje, jeg fik bare ikke ført min blogliste ajour. Nu bruger jeg bloglovin', så jeg synes ikke længere at listen er så vigtig. Men min kunne bestemt godt trænge til at blive opdateret. Så tak for inspirationen :-)
  Og god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme Nana - og tænker at sådan et blog-skifte sikkert har haft sine udfordringer.
   Som skrevet som kommentar over over ser jeg mest blog-listerne som hjælp til læseren og en anerkendelse til diverse blogs...

   Herlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka