torsdag den 7. februar 2013

VENLIG BLÅ VELKOMMEN


Her i præ-forårsmånederne kan det være svært at leve op til julens venlige velkomster ved hoveddørene. Har man stadigt rester stående fra december pynter de nok ikke just længere, og er de smidt væk, ja så kan det hele se så tomt og forladt ud, nu hvor man ellers kan have gevaldigt brug for lidt humørspredning ved hoveddørene.Derfor har jeg plyndret en lokal planteskole for enormt billige hyacinter. De var lidt for udsprungne til høj salgspris (og sikkert også sidst på deres salgssæson), men det gør intet, når de skal stå udenfor. 


Skønne, blå og dejligt sprøde byder de nu velkommen – og tro mig...de kommer til at stå længe, når temperaturen er som nu...


Jeg smiler til mit røverkøb – og de kvitterer med den lifligeste duft!

22 kommentarer:

 1. Blå hyasinter er så flotte! Godt at du fikk deg et godt kjøp der :-) De tåler sikkert litt kulde også, så de vil nok blomstre lenge hos deg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Sidste år gjorde jeg det samme og de stod fint og længe...og da de visnede gravede jeg dem ned i bedene. Disse skal i de blå bede, så de også kan give skønhed til næste år:0)

   Koselig aften herfra
   Katinka

   Slet
 2. De ser da også herlige og indbydende ud, sikke en dejlig velkomst at få. Både for jer selv og jeres gæster.
  Jeg graver løg op i haven og bruger på samme måde :-)
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du heldig! Her er der ikke andre end dem jeg har gravet ned (og indrømmet - det ér nogle stykker;0)), så jeg lader jordens skatte være i fred, så de kan strutte om et par måneder ca.

   Kh fra Katinka

   Slet
 3. Det var da en god fangst, jeg har slet ikke tænkt på at sætte dem ude i potter, for klart så holder de længere, og de kan stadig plantes ud i haven bagefter.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan de nemlig:0) - ALLE mine hyacinter ryger ud i bedene og de kommer heldigvis igen. Dét er SÅ dejligt...

   Og kan Bent ikke klare duften udenfor ved hoveddøren? Måske du kan stille nogle der - duften er heller ikke så voldsom i den kolde luft.

   Kh fra Katinka

   Slet
 4. De er SÅ søde! Jeg ville nu nok tage dem ind hvis der kommer frost for alvor. Min erfaring siger mig at de ikke kan tåle så meget kulde (jeg har eksperimenteret en del med den slags ;-))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi, jeg kan også eksperimentere en del alt afhængig af travlhed, dovenskab og omsorgs-gen...

   Ja, hvis kulden rigtigt bider rykker jeg dem tæt på døren, men de står rimeligt lunt (vi fyrer en smule for fuglene;0)) ved hoveddørerne og i læ, så de seneste år har de kunnet klare udfordringen...

   Skøn aften herfra
   Katinka

   Slet
 5. Hej Katinka.Super indkøb af de skønne blå hyacinter.Dejlig velkomst at få.Men jeg er da også lidt bekymret for frosten?Men rigtig god dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.

   Jeg er ikke så bange for dem, da de står lunt nær hoveddørene og helt i læ, så med mindre vejret virkeligt bliver bidende, ja så har de det fint derude:0)

   Dejlig aften og knus fra
   Katinka

   Slet
 6. Dejligt med hyacinter og de står godt nok længe når de står ude. Satte nogle i drivhuset før jul og de er fine endnu.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er SÅ skønt at forlænge blomstringen på den måde, så for mig gjorde det intet, at de så småt havde taget fat på blomstringen...

   Og når de er visne kommer de i jorden - så kan de bringe glæde igen til næste år. Sikke skatte de hyacinter er...

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 7. Jeg har også lige gjort et scoop med et par potter små perlehyacinter, som også var på retur. Men de vil pynte i haven til næste år. Idag faldt jeg for den sødeste lille hornviol! Uh de dufter dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Bente - to af mine andre forårs-favoritter! Perlehyacinter er noget af det fineste - små kunstværker hver og én. Og hornvioler i især de blå farver er for mig helt uundværelige når foråret så småt begynder. Så tøffer bilen til Bagsværd, hvorfra der slæbes hornvioler i fin stil:0)

   Dejlig aften med forårsdrømme fra
   Katinka

   Slet
 8. Svar
  1. Tak Jan.
   Ja den blå farve er så fin, frisk og ren... Må indrømme at der også var røde og orange hyacinter, men de fik ikke lov at komme med hjem - det bliver for voldsomt for mig, især sammen med de udsprungne hyacinters lidt tynge udtryk...

   Hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 9. Skønt udtryk: Præ-forår... og så understreget af dine søde blå hyacinter - ah, kan næsten dufte dem :)Der er så mange blomsterløg-fristelser i butikkerne nu, og det kan være svært at holde igen (men jeg MÅ ikke købe mere nu...) Så tak for dine forårstemninger i præ-måneden februar :)

  Mange hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi....jamen præforår lyder da mere spiseligt end "sidste halvdel af vinteren";0).
   Og ja der er mange fristelser nu, selvom jeg drømmer lidt om juleroser i stor stil, uden dog at finde de rette (og betalelige) eksemplarer (og kalenderen muliggører ikke tur til Skælskør desværre...).

   Så jeg nøjes med at hilse på mine blå dørvogtere derude;0)

   Mange forårssukkende hilsner fra
   Katinka

   Slet
 10. Sikke da nogle fine blå hyacinter der bringer bud om forår du har ved din dør... man føler sig velkomme hvis man kommer forbi :)

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih, dét håber jeg, for jeg synes nu det er så rart med lidt venlige velkomster. De højner både humøret når man går og kommer, synes jeg:0)

   Haveknus lige tilbage fra
   Katinka

   Slet
 11. Jeg helt forelsket i didsse flotte løkvekstene. Nyt dem og ha en strålende helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde - lige nu står du med et fint drys kridhvid sne, hvilket gør dem om muligt endnu smukkere...

   Skøn aften herfra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka