lørdag den 2. februar 2013

I’M GOING BACK TO BLACK - SORTE PLANER INDE OG UDEJa nu går jeg helt I sort. Ikke mentalt, og ikke helt så drastisk påklædningsmæssigt som for 15 år siden, men går i sort i mit valg af farve til diverse flader inde som ude.

Jeg ved godt at mange boliger står hvide hen – helt hvide. Det kan også være både smukt og raffineret, men jeg har brug for kontraster. Både i boligen og i haven. 
Tak til Google Translate......Derfor har jeg en skrupelløs lang liste af maleprojekter til forsommerens ledige stunder. Eller så ledige de nu engang kan blive.Vi skal have malet garagen sort – både sternbrædder og facader. Lige nu er den mørkegrå og hvid, og jeg er ikke vild med dette kompromis.
Projekt skulle være nået i efteråret, men desværre...

Der skal laves nyt hegn mellem forhaven og gavlzonen. Det nuværende hvide skal væk og nyt i eget design flækkes sammen...og males – sort.

Desuden skal vi have naboen med på, at et gyseligt ca 4 meter langt hegn (som jeg nu uden synderlig held de sidste 5 år har forsøgt at dække med diverse klatreplanter mm) mellem dem og os skal udskiftes – og på vores side skal det i hvert fald males – sort.

Og så er der mine drømmeplaner om en konstruktion mellem gavlzonen og baghaven. Hvis den bliver realiseret dette år, ja så skal den males sort også.

Og havemøblerne bagerst i haven er jeg lidt usikker på – både gode argumenter for og imod, men jeg er meget vaks til impulsiv maling, så man ved aldrig hvad det ender med.Der er ikke så meget plads lige indenfor døren, så "Stopforbud" er ikke helt ved siden af...Indtil videre er kældergulvet indenfor blevet malet sort (og det forrygende ud – ikke en pind gør det rummene mindre – tværtimod mindre anmassende bliver gulvfladerne) og en lækker mat-sort væg byder velkommen til gæster. Men nu har vi også en meget lysrig bolig...


Sort kældergulv, sort fåreskin og sort velkomst.

Nej hvem sagde det skulle være kedeligt at male sort – jeg synes det både er dramatisk, fremhæver alt det hvide og trækker sig ydmygt bagud.Men hvorfor sort i haven også?
Fordi det ikke råber op.
Fordi det er grafisk stærkt.
Ikke kaster lyset tilbage (og lys er der rigeligt af hvor jeg ønsker det).
Holder sig pænt længere end hvide flader, der så hurtigt afslører lidt grønne alger.
og så fordi jeg synes det er umådeligt elegant!


Ja garagen vil altså bliver kønnere med ny omgang (SORT) træbeskyttelse, det hvide hegn skal overlade opgaven til et nyt sort og det gyselige hegn mod naboen skal simpelthen erstattes med nyt også - har opgivet at få det grønne (altså planter, ikke alger!) til at dække hele året og jøsses det er skærer i mine sarte øjne!!!


Så ja jeg var lige lidt modig at vise havens grimhed her i vinteren - uha, håber ikke du hviner af ondt i øjnene, men forsøger på denne vis at sætte alt ind på, at få disse opgaver fra hånden så hurtigt vejret tillader.


Så mit humør er sort....men jeg smiler af det!


18 kommentarer:

 1. Hold da op der skal nogt malling til med alle de projekter, håber du får dem alle realiseret. Spændende når ideerne vælter ind .Glæder mig til at følge hvor langt du når. Jeg har også prøvet og foreslå sort her ved os, men det er ikke rigtig faldet i god jord så indtil videre er det bare en enkelt bænk og mit arbejdsbord det er lykkes for mig at få sort. Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret Helle - maling/træbeskyttelse i stor stil. Har allerede hamstret i efteråret, men fik ikke nået at bruge det der. Nu glæder jeg til igen at lege malingstyfon udenfor, for her i huset er det mig der maler (og er ærligt talt ret effektiv, så det skal nok nås).

   Godt du er startet i det små....så kan det jo altid udvikle sig, og sort er faktisk en ret ufarlig farve at arbejde med, selvom en del mennesker kvier sig ved det.

   Dejlig søndag med sol og forårstegn fra
   Katinka

   Slet
 2. Dette blir spennende å følge med på! Sort er en dramatisk farge, men også en veldig fin farge. Alt passer jo til sort. Ha en fin helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit.

   Ja alt passer til sort, og gjort med omhu er den elegant og raffineret og ikke sådan outreret i sit væsen.
   Meddelte ikke min mand og børn, at jeg ville male sort væg og kældergulv, men måtte ordne det på skæve tidspunkter mens min mand var væk nogle dage på konference. De blev og alle meget begejstrede, hvilket jeg ikke tror de havde været, hvis jeg bare havde luftet tanken:0)

   Dejlig søndag fra
   Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka.
  Jeg elsker også sort, som det vist fremgår af min blog, så jeg synes det lyder spændende med dine planer.

  Det eneste der skærer i øjnene er dit gyselige hegn. Det kan jeg godt tillade mig at sige, da vi selv har sådan et ind til den ene nabo. Det er dog næsten totalt dækket af efeu nu, undtagen bag ved skuret og det bliver også dækket af efeu på et tidspunkt.

  Så hvis naboen ikke vil have nyt hegn - PLANT EFEU :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har HELT ret Bente, det er kuldegysvækkende grusomt det hegn, og jeg har nu kæmpet (med efeu) siden vi flyttede ind for 5 år siden, og jeg synes ikke det vil dække der, så meget som andre stedet (står under stort japansk kirsebærtræ, så måske det er en del af forklaringen.

   Jeg er SÅ glad for at du giver mig ret, for min mand kan ikke helt se problemet, som jeg næsten får hysteriske tilfælde over. Tror jeg i nærmeste fremtid inviterer vores søde(heldigvis) naboer til glas og taler med dem, for det er også både grimt og malplaceret fra deres side. Uha, byggemarkedshegn er noger fanden har skabt!

   Dejlig søndag nu med solstrejf fra
   Katinka

   Slet
 4. Det lyder alt sammen spændende. Mon du får naboen med på ideen?
  Bliver interessant at følge med i dine "sorte gøremål"...

  Skal du så også have et bed med sorte planter? ;) Kan anbefale bogen Karen Platt - "Black Magic and purple passion"

  (Billede af bogen: http://www.ildkat.dk/wp-admin/images/020511_books.jpg)

  Jeg kan vældig godt lide den sorte farve, MEN

  Hos mig er alt inden døre malet hvidt, men eftersom jeg ikke har nogle hvide møbler (bortset fra en enkelt reol) og langt de fleste af mine møbler er af træ og kun lakerede...bortset fra dragkisten, så giver de en god nok kontrast til de hvide vægge.

  Udenfor er det dog en anden sag.
  Mine højbede er malet sorte, det samme er min bænk og arbejdsbordet. Krydderurtehøjbedet ved terrassen er også sort. Min kommende mistbænk skal også være sort....og når jeg en gang skifter de grimme, hvide plastichavestole ud, skal de nye stole også være sorte.

  Mit plankeværk vil jeg dog ikke male sort! Det ville blive alt for dramatisk på mine sølle 200m2, så det skal males mørkegrønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror nok det hegn har talte dage:0) - men jeg kan godt forstå du ikke har samme sorte planer - skal jo passe ind. Her har vi et meget lyst hus, som netop har glæde af det mørke, rolige som kontrast. Synes dit mørkegrønne valg lyder skønt. Vogngrøn/parkgrøn eller hvad man nu kalder den farve er også super skøn at arbejde med og knapt så markant, men med samme tilbagetrækkende virkning.

   Men hensyn til mørke planter har jeg faktisk en del, men er tilhænger af at blande dem med grønne for et mere naturligt udseende... Men de er her (selvom de jo ikke er en pind sorte;0)), og jeg synes de er lækre!

   Mange søndagshilsner og skøn dag fra
   Katinka

   Slet
 5. Det bliver spændende at følge. Jeg har også en del ting jeg gerne vil have malet, men jeg tør ikke fortælle om det fordi jeg er bange for at jeg aldrig får det gjort ;-)

  Jeg synes at sort kan være rigtig flot, i øvrigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her bruger jeg omvendt taktik - skriver jeg det, ja så er der ingen vej udenom at få det gjort;0). Og så er jeg ret effektiv med en pensel, så jeg regner med, at det er klaret uden de store problemer:0)

   Dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 6. BACK IN BLACK

  Så er her nummeret som passer helt perfekt til din sort sjæl :-)

  http://www.youtube.com/watch?v=pAgnJDJN4VA

  mvh
  Lars

  SvarSlet
  Svar
  1. He Lars, ja så er den søndag skudt igang med fuld kraft... Måske ikke så raffineret, men effektfuldt;0)

   Mange søndagshilsner fra
   Katinka

   Slet
 7. Uha Lars - tror mere Katinka er til en noget anden version, ja et helt andet nummer:
  http://www.youtube.com/watch?v=9_-4mjfL5bw

  Havde jo frygtet at du Katinka - var fortsat i firserne med Rick Astley eller sådan en - så kan jeg bedre lide dine sorte ideer;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De 80'er-toner er ligesom mine pang-farvede buske ikke lige mig, så træk du bare vejret roligt. Det skal være mere end almindeligt festligt før end firserfeberen raser her (er lige lidt for ung til at rigtigt have slået mig løs i det årti:0)).

   Og du rammer helt rigtigt med dit link, for det var nøjagtigt Frk. Amy der blev nynnet mens jeg malede, omend mit humør var betragteligt højere end det sangen lægger op til;0). Så godt regnet ud...

   Skøn lys søndag herfra
   Katinka

   Slet
 8. Hej Katinka.Spændende planer du har med alt det sorte.det skal nok blive flot.Jeg tror at der er rigtig mange af os der har fundet ud af, at sort danner en rigtig god baggrund for mange blomster.
  Har også selv en del der skal males sort Bla.alle mine højbede i køkkenhaven,og en ny pergola.
  Så kan vi jo udveksle erfaringer undervejs med al vor "sorte"maling.
  God aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker de sorte rammer især ude, hvor det hvide ellers kaster lyset så meget tilbage, at fladerne bliver så påtrængende synes jeg. Hellere det lidt tilbagetrukne, men én ting skal man nu overveje mht sort og det er temp.øgningen...især hvis det er steder man skal gå eller side, eller højbede der står med bragende sol...

   Knus fra Katinka

   Slet
 9. Du får travlt med at male, håber du når det hele, for det bliver flot.
  For godt et år siden viste vi alle vores øjenbæer/augenpuh (døbte fru Friis det om til) frem :) det er det du har været i færd med i dag. Du kan tro, vi morede os, for vi mente alle, at vi havde den værste. Det var så sjovt :)
  Kh og fnis men ikke fra fru Friis, men fra fru Høneballe :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Augenpuh, hi hi dén er da morsom. Lyder som et herligt, befriende koncept med lidt fokus på "de udfordrende steder med plads til forbedringer";0) - skønt at grave alle glasbillederne ned og stå ved de ting der ikke er lige i skabet (haveskuret!). Ikke at vi altid skal svælge ved disse, men det er jo disse områder vi både kan gøre noget ved og måske trænger til friske øjne på.....og så er livet jo heller ikke uden øjnbæer - og bliver det aldrig!

   Kh og stort smil fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka