onsdag den 27. februar 2013

KENDER DU TIL BEGREBET: ”BARE ÉN TIL”?


For det gør jeg! 

Det kan være umådeligt svært at begrænse sig, når man bliver begejstret for noget. Det kan være alt fra roser, tulipanløg, kjoler og lakridser til vaser og flasker. For kan man egentligt få for mange vaser? Min fornuft siger: ”Jep!”, mine skabshylder råber: ”JA for pokker, begræns dig dog menneske!”, men mit hjerte siger: ”Uh, mon ikke lige der kan være én til? Det tror jeg nu nok...”


Jeg elsker afskårne blomster! Helst sat i klare eller svagt blå glasvaser. Se iltebobler og lysets brydning i samspillet mellem glas og vand giver for mig skønne oplevelser. Og nej jeg er faktisk på ingen vis selektiv i min udvælgelse ellers. Har alt fra krystalvaser til fine sylteglas, Ikeas klassikere, gamle soda-flasker til de helt jævne syltetøjsglas, som måske bare havde en særlig interessant form. 


En af favoritdisciplinerne er også at slæbe tomme juiceflasker o.lign med hjem fra rejser, da de ofte har lidt anderledes former og samtidigt bærer på dejlige rejseminder...


Kan nu alligevel især lide det gamle glas med deres ujævnhed, men de gængse ”stang-varer” (altså direkte fra køleskab til vase!) er dejlige at bruge især ude, hvor man om sommeren ikke behøver frygte for værdierne.Et beskedent udpluk af samlingen...Men sikke en håbløs samling, som tynger den småskrigende skabshylde. Håbløs på den dejlige måde, for jeg værdsætter hver og én her.

Nu er de alle afkalkede, skinnende rene og venter blot på at give ly og støtte til nye buketter – åh hvor er jeg glad for det brede udvalg med alle dets muligheder, men jeg må indrømme, at det er svært at få presset flere ind i puljen.

Kender du denne følelse?


26 kommentarer:

 1. Ja, du kan tro jeg kender den følelse. Og jeg har den også med vaser ... Jeg kom faktisk lige for et par dage siden til at nethoppe tre små vaser som jeg bare måtte eje. Din samling ser tiltalende ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja vaser er svære ikke at blive lokket af - det er jo ofte detaljen der gør forskellen...også selvom de fleste overser den.

   Skøn aften herfra

   Slet
 2. Jo, jo det lyder bekendt :-)
  Jeg kan se du har en lækker samling.

  SvarSlet
  Svar
  1. Har efterhånden fået fyldt godt op og også reddet mig lidt fra familien, så jeg synes selv der er dejlige sager med søde historier på den hylde:0)

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 3. lyder meget bekendt ;) og så er vi tilbage til ryggraden som en medisterpølse !!, konen herhjemme er også "lidt træt" af min havebog-samling :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen Tim, havebøger er en komplet anden sag. Dem kan man nemlig overhovedet ikke få for mange af!!! Så sig til din kone, at du ikke har en mand med fars i ryggen, men en der var spotte det væsentlige her i livet:0)

   Hyggelig aften fra
   Katinka

   Slet
 4. Sikke en skøn samling. Det er ligesådan hos mig, elsker mine fine, sjove og mærkelige vaser og krukker til blomster :-) Og hvor bliver det dejligt når de kommer mere i brug. Lige nu er det de mindste vaser og glas der prydes af vintergækker og erantis.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de kan ikke rigtigt gøre sig i andet end småtterier, men ih hvor jeg også glæder mig til igen at hive duft og skønhed ind fra haven:0)

   KH Katinka

   Slet
 5. Puh, jeg synes jeg har alt for mange vaser (har vel omkring 20 styk) - og det er ikke fordi jeg selv har købt ret mange af dem jeg har. De fleste har jeg arvet...men de bliver altså ikke rigtig brugt. De står bare på en hylde i udestuen.

  I løbet af et år bruger jeg vel 4-5 af dem en gang eller to. (Sidste havesæson hentede jeg buketter ind fra haven to tre gange i alt)
  Jeg har næsten aldrig blomster indendøre. Ikke fordi jeg ikke kan lide det, det kan jeg skam godt, men fordi det er meget begrænset, hvor jeg kan stille dem.
  Erfaringen har vist mig, at (mine) katte altid er alt for nysgerrige, når der står en vase med blomster; enten gnasker de i blomsterne (og da katte er usandsynligt helbredsmæssige skrøbelige skabninger, kan de i værste tilfælde dø af det) og/eller vælter de vasen elle hiver blomsterne ud af den...

  De gør det naturligvis ikke, når jeg er hjemme - men det er jeg jo ikke hele tiden...så...

  Har dog en enkelt buket påskeliljer inde lige nu - den står højt oppe, på en skænk hvor de (vist nok) ikke kommer :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, den er svær! Jeg kan nu begynde at sætte vaser lidt ned igen efter år med små børn med vase-væltningsgaranti! Det nyder jeg, må jeg tilstå, så jeg føler med dig. Har du ikke et sikkert sted, hvor blomsterne kan have helle, mens du er væk fra hjemmet?

   Men nyd nu dine påskeliljer rigtigt meget:0)

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 6. Veldig kjent fenomen. Selv etter innkjøp av skap til vaser, står de plassert ute i hagekomoden, i hyller og rundt forbi. Slike glass er herlige som vaser og krukkehager!! Så søt din samling er!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja jeg startede med en halv hylde og tænkte "det går fint", men nu må jeg tilstå, at de også sniger sig ind på fadene på hylden under og ja allerede har fået en hel hylde for sig selv. Tror måske de yngler, for så mange mener jeg da ikke, at jeg har købt:0)

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 7. Jo, det låter bekant... Och inte bara vaser, jag har minst lika många krukor. Hoppas inte skåpet spricker.
  Hälsningar
  Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg virkeligt heller ikke. Og ja krukker er også skønne. De gamle, glaserede fra Höganäs er blandt favoritterne. Men de er tunge...

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 8. Jeg nægter at tro at man kan få for mange vaser, jer ELSKER også vaser! Det må hænge ubehjælpeligt sammen med haveglæden, det at kunne bringe haven med ind i stuen eller på terrassen.
  Istedet for at pine din småskrigende hylde, mener jeg at du måske skulle forære den en lidelsesfælle, så byrderne kan fordeles og du får mere plads til nyanskaffelser. Rent win-win.... ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen jeg ville jo savne dem inden du nåede ud af hoveddøren, altså:0)... For ja de er dejlige, særegne og bærer på små historier (i hvert fald de fleste af dem), som jeg bliver helt glad af hver gang jeg hilser på de (tunge) sager.
   Mht dit spørgsmål nedenfor, så har jeg ikke sådan en vupti-løsning, men bruger eddike, salt til skrub og så en flaskerenser, selvom den ikke holder mange gange...

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 9. Glemte lige at spørge hvad du afkalker vaserne med, har du et genialt husmodertip???

  SvarSlet
 10. hmmm... lyder bekendt - og ikke kun med vaser :)

  Ha' en skøn aften.

  SvarSlet
 11. For øvrigt de SMUKKESTE vintergækker i dit tidligere indlæg, tabte lige underkæben...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Der voksede jeg lige 5 cm af sød ros....

   Skøn dag herfra

   Slet
 12. Herlig beskrevet og joda, vi kjenner vel alle den følesen?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja jeg tror ikke jeg står helt alene:0)

   Herlig dag herfra

   Slet
 13. Ja, det kan du tro, jeg gør. Særligt også den der med at slæbe smukke flasker med hjem fra udlandet. Familien kan have svært ved at forstå - men jeg synes det giver god mening. Og der skal mange vaser til i div. former, farver og størrelser, så du altid kan finde lige præcis den vase, der understøtter din nyindplukkede buket perfekt..... sådan må det være.

  Ha' en skøn forårsdag.
  Bedste hilsner fra Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja måske ér det bare sådan...de skal være der, for at give buketter det sidste pift og det rigtige hold! Jeg tror i hvert fald ikke hjeg får luget ud i rækkerne her, men med små børn i huset, så sker det indimellem helt af sig selv - desværre...

   Skøn forårsdag med fuglekvider fra
   Katinka

   Slet
 14. Hej Katinka.Du kan tro at jeg genkender det.Har lige måtte rydde op i mit glas skab,da det var umuligt at
  komme til derinde.Men det var kun få der kom ud,da jeg ikke nænnede at smide flere ud.
  Rigtig god dag til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Se det kender jeg ALT til - både ikke at kunne se hylden for bar vaser, samt alligevel ikke forære en masse bort...

   Dejlig forårsdag med solskin og det hele!
   Knus fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka