lørdag den 16. februar 2013

EN BLÅ VILDBASSE.Først en hjertelig tak for alle de søde kommentarer jeg har fået, mens jeg har holdt ferie – så vanvittig hyggeligt at komme hjem til, men jeg når ikke at svare jer alle desværre i denne omgang...er jo kommet så langt ned i tempo, at det er svært at få startet turboen!
Nå men jeg måtte lige have dette blå indlæg med, så jeg kan konkurrerer en smule (selvom jeg egentlig slet ikke er konkurrencemenneske, men når nu planterne gør det for mig, ja så er det ikke så slemt...).


Jeg har valgt dette foto af den vilde, skønne og blå, blå hjulkrone. En selvsående bavian, der titter frem hist og her hvor den lyster – og jeg elsker den! Dens stride løv og smukke, enkle blomster, der gør underværker i sommerens salater, i isvand og på kager.


Jeg synes den er så rå og elegant på een og samme tid – og her ligner det næsten, at de to blomster spejler sig i hinanden.Det er mit byd på en blå blomst – blå som himlen en klar vinterdag og som havet en sommerdag.


Tag godt imod den - ellers laver den ballade....Du kan se den sammen med utroligt mange andre dejlige, blå blomster på Moseplassen


Læs andet indlæg fra efteråret om hjulkrone her. Den er nemlig også dejlig i buketter!18 kommentarer:

 1. Hjulkrone, et morsomt navn på en bavian som du sier som selvsår seg villigt. Agurkurt kaller vi den her i Norge, ja blomsten er nydelig, en fin kandidat.
  Lykke til i X faktor:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - og Agurkurt er da et klart mere logisk navn end Hjulkrone...den smager jo akurat af agurk!

   Dejlig aften og mange hilsner fra
   Katinka

   Slet
 2. Smukt billede, Katinka. Det er en værdig blå konkurrent. Hvis du kun har én enkelt selvsået er du heldig for den er mere end villig til at sprede sine frø:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja én har jeg....og mange flere, men bladene er lette at kende og så er planterne ret nemme at tage op, så de er ikke til gene. Plukker lystigt til buketter og mad, så på den måde holder jeg også frøene lidt igen... Har faktisk den regel, at de ikke skal nå at så frø - det gør de bare alligevel, men så begrænses omfanget trods alt;0)

   Skøn aften herfra

   Slet
 3. Hej katinka.Utrolig fin blomst du har valgt til konkurrencen.Og pøj-pøj med den.Og man skal da også have lov til lidt ferie uden bloggen.....selvom man da er blevet lidt afhængig.
  Rigtig god aften til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jette.
   Ja lidt ferie var hårdt tiltrængt, men skønt for både krop og sjæl med et break med fokus på de to varyler især...selvom lidt blogkriller nu alligevel sad i kroppen...

   Skøn aften og knus fra
   Katinka

   Slet
 4. Utrolig smukt som lyset fremhæver dens meget blå farve på dit billede. Det er et super godt billede ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og hjerteligt velkommen til bloggen. Dejligt:0)

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 5. Smukt billede af hjulkronen.
  Lykke til

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth:0)

   Varmende sommerminder blussede lige op efter en snefyldt vinterferie...

   Kh Katinka

   Slet
 6. Fantastisk smukt billede af en smuk blomst! En lidt for ivrig selvsåer, men nem at genkende så den kan holdes lidt nede. Som du skriver smuk både i buket og isterning, evt sammen med den hvide variant.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har så ret! Den er nemlig let at finde, når den stikker bladene frem - og ret let at rive op, så det er lidt en forhandling mellem dem og jeg om hvor i haven de er velkomne. Men jeg synes farven og vækstens grovhed er forrygende!

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 7. Godt billede! Jeg kan også godt lide hjulkrone. Jeg kan bedst lide planter der trives uden så megen pleje. Og noget der sår sig selv, det er det allerbedste!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jep! Som små gaver der bare titter op hvor man ikke lige havde set dem komme:0)...og så uden alt det prikleri og ompotning.

   Dejlig aften herfra

   Slet
 8. Ja jeg blir like glad hver gang den selvsår seg her og der i hagen :) Lykke til!

  SvarSlet
  Svar
  1. Har det præcis som du - søde overraskelser som små skatte i haven. Dejligt når ikke alt er tænkt og stramt, men netop kan snige sig til skønne resultater og herlige hilsner hist og her:0)

   Skøn, skøn aften herfra

   Slet
 9. Super fedt billede!!!
  - og bestemt en blomst med X-faktor. For år tilbage såede jeg både blå og hvid hjulkrone i køkkenhaven - siden har det ikke været nødvendigt at så - kun at trække de små planter op, hvor de ikke lige "passer ind"

  Held og lykke i konkurrencen

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette!!!
   Og ja når de først er føjet til havens indbyggere, så "hænger man på dem", men de er så skønne og lette at kende og håndtere, så jeg synes ikke det gør det fjerneste - tror du har det rimeligt på samme vis:0)

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka