lørdag den 9. februar 2013

ROSA BLOMST FRA JAPANSK KIRSEBÆRTRÆ.


Da julen blev båret ud, blev lidt slumrende forår bragt ind i huset i form af grene og løgplanter til, at bringe lidt saft og kraft ind i vinteren.


Disse grene er fra naboens japanske kirsebærtræ, som er så vidunderligt og har grene langt ind over hegnet her. Og se – de små knopper er begyndt at folde sig ud efter en måneds tid indenfor i vand.Lidt sarte knopper tøver lidt....Nu kan jeg næsten ikke vente til foråret rigtigt starter, men må vente helt til sidst i maj, hvor det store træ et par uger tager sig ud som én enorm sky af candyfloss. Det fylder begge soveværelsesvinduer i disse dag og man kan bare ligge (hvis man vel at mærke får mulighed for det!) og betragte dette voldsomme, skønne og lettere svulstige syn.


Nogle mennesker mener, at japanske har en fejl ved blot at blomstre få uger og så ikke mere gavn herefter i form af frugter. Jeg begriber ikke denne holdning! For det første tror jeg, at betagelsen delvist skyldes den korte tid blomstringen står på (ellers ville den blive for kvælende, hvis den varede ved), for det andet ser vi da ikke på løn, bøg, birk osv med irritation over de ikke sætter spiselige frugter! 
Jeg synes faktisk en af træets helt store forcer er de smukke, store, blanke blade, som træet folder ud lige efter afblomstring. De er simpelthen ufattelig smukke – og så får de de lækreste høstfarver.


Men lige nu er det en omgang lyserød forårsfyrværkeri jeg glæder mig til…Nb. På nu har jeg sendt den til den rosatonede X-faktor på Moseplassen, Tak for opfordringen Karsten.

41 kommentarer:

 1. Hej Katinka
  Ja krisebær blomster er noget specielt - mit får gvide blomster.
  Har du iøvrigt tænkt på at tilmelde dig moseplassens konkurence?
  http://moseplassen.com/
  Billederne passer da perfekt:)

  En dejlig morgen herfra

  SvarSlet
  Svar
  1. God formiddag herfra....nu har jeg lukket øjnene og trykket "Add Link" til Moseplassen, så nu håber jeg den ikke falder helt igennem:0) Tak fordi du gjorde mig opmærksom på farvesammenfaldet!

   Skøn vinterdag fra
   Katinka

   Slet
 2. Uha de ser dejlige ud - må idag ud at finde lidt mirabellegrene til drivning.

  Vi fældende for en del år siden en stor og skøn japansk kirsebær. Den stod ved siden af garagen og fyldte alt for meget. Vi kunne stort set ikke se den fordi området var så lille, men vores naboer var meget kede af, at vi fældede den for de kunne se den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh dét kan jeg godt forstå de er - her er min skræk, at vores søde naboer en dag flytter og nogle nye fælder træet...

   Men skynd du dig ud med grensaksen og haps et par mirabellgrene - måske naboerne også skal have en;0)

   Dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 3. Jeg elsker de lyserøde skyer og det efterfølgende lyserøde snefald, i mine øjne er det ikke spor svulstigt bare smukt. Det eneste "problem" med den japanske er egentlig vejret. Det skal helst være vindstille og ikke noget med kulde i sidste øjeblik til at ødelægge det smukke syn... Åhhhh.... jeg glæder mig også!
  Jeg forsøger mig iøvrigt med en clematis som kravler op i træet, og skulle give mig et nyt blomsterflor. Jeg er dog ikke helt tilfreds endnu, men nu må vi se hvad denne sæson byder på. Vi må udveksle lyserøde kirsebærbilleder, når vi når dertil.... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro vi skal. Jeg har faktisk et par klematiser der kravler lidt fra tid til anden i træet - plantet for at dække det gyselige hegn mod naboen, men de vil hellere op i trækronen:0) - helt skønt når den sentblomstrende sniger sig ubemærket opad og pludseligt skyder stjerner fra træets grene:0)

   Dejlig dag fra
   Katinka

   Slet
 4. Hvor er det nogle smukke billeder. Jeg troede, at det var et indlæg til Moseplassens konkurrence. Jeg er super glad for mit japanske kirsebærtræ, selvom det kun blomstrer i et par uger og jeg synes det har smukke blade.
  I efteråret beskar vi det kraftigt og lige nu sidder jeg og ærgrer mig over, at vi ikke havde ladet et par grene sidde, som jeg kunne beskære nu :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt forstå du ærgrer dig over, men kan du ikke finde et alternativ derude?

   Har lige smidt billedet på Moseplassen, men kan ikke se det er kommet op. Karsten (Grønne Nedslag) gjorde mig opmærksom på sammenfaldet - det var da herligt:0)

   Hyggelig lørdag fra
   Katinka

   Slet
 5. Så nydelige og delikate små rosa!! Kjekt med dansk deltakelse i x-faktor. Lykke til i konkurransen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have - lidt skægt at jeg tog disse fotos igår og idag passede de til konkurrencen, men uden jeg vidste af det...en sød overraskelse...

   Skøn helg fra
   Katinka

   Slet
 6. aiai for en mørk og lekker kirsebærknopp!

  Jeg er som deg stor fan av prydkirsebærtrær i hagen, det er stas med noe som er så voldsomt tilstede som kirsebærblomstringen er :)

  Supert at du er med på konkurranse Katinka :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det fine initiativ:0)

   Havde ærligt ikke set, at den rosa farve netop nu var i kamp, men dejligt at en læser gjorde mig opmærksom på det... Det er i hvert fald et friskt bud, for grenene står her ved siden af mig og smiler lidt over, at de nu er i konkurrence med en masse andre rosa sager netop nu;0)

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 7. Det er dejligt, at se dine billeder af forårsgrene, der er drevet frem, jeg har ikke det store held med det, er nok for utålmodig, men så er det jo dejligt, at andre kan gøre det, så man kan komme med på en "kigger"
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har taget 1 måned hvor de har stået i nordvendt, køligt badeværelsesvindue og samlet kraft. Syntes også bare grenen var fine, så det har nu været let bare at have dem stående:0)

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 8. Åh, hvor er de forårsfine! Jeg har selv huset fuldt af grene - dog ingen fra japansk kirsebær ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej men en masse andre sager kan jeg se (er dog ret presset for tiden, så ikke så mange kommentarer ryger fra mine fingerspidser desværre, men jeg læser og nyder korte glimt:0))!

   Faktisk er min absolutte farvorit æbleblomsten, men vores træer er så unge, at jeg ikke kan nænne at klippe grene af dem...

   Hyggelig aften herfra

   Slet
 9. Ja det er smukt. Som barn var jeg vild med japansk kirsebær, men sjovt nok har jeg aldrig anskaffet mig det til min egen have. Det skyldes, at min "havearkitekt" Ida ikke synes det er kønt uden, når det blomstrer, akkurat som du skriver, men du skriver jo også, at bladene er kønne, og at de får efterårsfarver, se det er jo en anden sag, så måske......
  Kh og tak for indlægget
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen Lisbeth.

   Der findes jo en hel del forskellige sorter, men dette træ (og vi har faktisk selv plantet et tilsvarende, men det er nu petit i forhold!) har virkeligt skønne blade. Virkeligt et prægtigt træ, så har du haft det som drømmetræ engang, er det måske på tide at anskaffe sig et nu (sig til så finder jeg om muligt et sortsnavn på det!):0)

   Kh fra Katinka

   Slet
  2. Pyha det er godt med kommentarer, men det tager tid at svare på dem :) Hvis du får tid, vil det glæde mig med sortsnavnet, men jeg ved det kniber med tid, det forstår jeg godt.
   Kh Lisbeth

   Slet
 10. Så vakre de blomstene er når de blomstrer på bar kvist.
  God lørdag fra Marit.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit - ja grenens struktur er faktisk ret fin som kontrast til de meget feminine blomster. Og sikke glad jeg bliver når jeg ser, at der er liv...

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 11. Jeg har et lite prydkirsebærtre, og det er vel ikke helt det samme som ditt! Men blomstene er nydelige, og så herlig å tyvstarte våren med å ta inn greiner for å nyte tidlig blomstring! Mitt er dessverre litt for lite til at jeg kan gjøre det!
  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have!

   Vi har også selv et, der er for lille til at tage grene fra, men dette træ er enormt og år så eventyragtigt når det blomstre.

   God aften fra Katinka

   Slet
 12. Så smart å ta inn grener for å skape litt vårstemning! ;)
  Søte knopper!
  Lykke til i konkurransen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have - og ja grene i vaser er skønne til at give skønhed og vårduft i stuerne...og utroligt så glad man bliver, når de begynder at springe ud:0)

   Dejlig aften fra
   Katinka

   Slet
 13. Prydkirsebær er et vakkert syn når de kommer om våren. Jeg har ingen selv, men gleder meg over de jeg ser i andres hager ! Lykke til !

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja de giver den tid sidst i maj (her i Danmark) en særlig intensitet ved at det er nu og her de blomstre:0). Og tak skal du have og hjerteligt velkommen til bloggen - så glad for du vil læse med!

   Skøn aften fra
   Katinka

   Slet
 14. Så vakkert! Lykke til i konkurransen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Nora - og dejlig aften herfra!

   Slet
 15. Nydelige og sarte blomster som bærer bud om vår :) Det ser vi hagemennesker veldig frem til. Masse lykke til.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Tua og velkommen. Ja vi sukker efter vår nu. Blev helt varm og glad om hjertet da jeg så grenene begyndte at folde sig ud. Skøn reminder om alt det som kommer:0)

   Skøn aften fra Katinka

   Slet
 16. Kjempesøt! masse lykke til og selvfølgelig, god helg til deg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og i lige måde til dig - også med konkurrencen!
   Har lige set dit dejlige billede og tænker: "Til sommer skal jeg virkeligt tage gode billeder til arkivet;0))" - denne står jo blot i stuen og det var slet ikke tanken at den skulle i konkurrence før end en læser skrev, at den da var oplagt. Dejligt og hyggeligt med sådan en udfordring:0)

   Så skøn aften til dig herfra
   Katinka

   Slet
 17. Godaften Katinka.Japansk kirsebær er bare så fortryllende smuk.Har arvet et fra en veninde der blev skilt for en del år siden.
  Hun er skolelærer,og havde fået træet fra en afgangsklasse.da de solgte deres hus synes hun at jeg skulle have træet.Så kan hun jo altid komme på besøg og se sit smukke træ.
  Det var en lille historie om Japansk kirsebær.
  God aften Jette

  SvarSlet
 18. Sikke yndige og elegante knopper af Japansk kirsebær! Det er dejligt at have sådanne grene at tage ind i vase og drive i blomst på denne årstid! Lykke til med kandidaten :)
  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Alice. Gad vide hvorfor din kommentar er gået min næse forbi? Mærkeligt, men ja sådanne grene er skønne på denne tid...
   Dejlig aften herfra

   Slet
  2. Tak Alice. Gad vide hvorfor din kommentar er gået min næse forbi? Mærkeligt, men ja sådanne grene er skønne på denne tid...
   Dejlig aften herfra

   Slet
 19. Så herlig Karthinka!...tenk å ha naboens kirsebærtre litt til låns:)
  Nydelige blomster på bar gren:)
  Lykke til:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja smart ikke (så længe naboen altså ikke fælder det!)!

   Og tak i lige måde - har sukket over den smukke rosa krans du viser. Her var det faktisk fuldstændigt tilfældigt, at jeg viste denne rosa blomst netop en dag der var konkurrence. Det havde jeg ikke lige fået set:0)

   Skøn dag fra
   Katinka

   Slet
 20. Uh, jeg glæder mig også til skyen af kirsebærblomsterne! Og netop fordi den er så kort synes jeg den nydes i endnu højere grad - helt på samme niveau som magnolien :D
  Hvor er det skønt at få en lille forsmag her hos dig. Og den smukke blå baggrund fremhæver blot den rosa tone.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord - og ja jeg er helt enig med dig. Dejligt med dem der viser skønhenden en kort tid, så man må smide alt hvad man har i hænderne og bare nyde dem:0)

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka