søndag den 1. juni 2014

HERLIGE HUMLER


Haven summer nu herligt. De tykke humlebier drøner glade og arbejdssomme rundt og er især mere end almindeligt aktive i havens rhododendron. Bare lyden gør mig glad og i sommerstemning.


Heldigvis er haven her fyldt med mange insektvenlige planter, så summen høres næsten over alt i haverummene og blander sig med vandklukken og børns latter. Humlebi i blomst


Humlebierne har så travl, at jeg ikke fik stillet helt skarpt på dem...hm, ufotogene - kære- tylsakker!

Summende lydbilleder som varmer mit grønne havehjerte, for naturligheden og dyrerigdom i haven får mig til at mærke, at haven er en lille del af det store hele... Dyrene er ret ligeglade med min ejendomsret - gudskelov.


Er der tænkt på bier og insekter i din have og hvordan?


Dejlig dag fra Katinka    

8 kommentarer:

 1. Hej Katinka.
  Der er bestemt tænkt på insekterne og specielt humlebierne i min have. Det vælter ud over alle kanter med blomster - nogle valgt, kun fordi de tiltrækker de små. Et hotel er også hængt op, så er spændt på om de vil benytte det.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder herligt:0) - Her er insektbo indtaget men ikke fuldt booket;0) Og det er altså herligt, når man mærker at bierne er lykkelige over plantevalget, synes jeg (gad dog godt at bladlysende ikke også elskede haven...)
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Ja vi har fokus på humler og bier i hagen :-)) De må vi selvfølgelig gi en hjelpende blomst nå når de virkelig trenger deg?! God juni i hagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og når nu mange biplanter er SÅ smukke, så er det jo intet problem, tænker jeg.
   SKØN dag fra Katinka

   Slet
 3. Hej Katinka! Hvor sjovt at læse dit indlæg, for jeg har næsten lige lavet et helt identisk med dit, med bier og rhododendron :-) Og ja, jeg har også tænkt i bi-planter, og jeg synes klart, at jeg i år har mange flere end jeg plejer. Men fantastisk lydkulise på en dejlig sommeraften :-) mange hilsner Karin

  SvarSlet
  Svar
  1. Herligt:0) - Og ja skøn lyd og leben, når haven fyldes af tilfredse bier og bare taknemmelige flyver rundt i lykkerus:0) - Det er da haveglæde, synes jeg.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 4. Ja bierne og insekterne kan vi ikke undvære og især humlebierne er så hyggelige.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er nemlig SÅ hyggelige. Små, tykke, arbejdsomme tanter med pollenstøv på stængerne:0) Og så er biplanter altså bare ofte meget, menget smukke samtidig med:0)
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka