lørdag den 31. maj 2014

LYSENDE LUPINER


Jeg holder virkelig meget af lupin-spir, som nu skyder sig frem i bedene. De er så stolte, seje og grøftekantssmukke, at jeg bare bliver glad af at betragte dem.


Eneste minus er, at dræbersneglene desværre går målrettet efter disse planter. Dette gør ikke min kampgejst mindre, for undvære lupiner...dét kan jeg ikke overskue.Hvide lupiner og bølgekronet storkenæb giver frodighed og lidt vildt udtryk til havens bede. Et friskt og moderne naturligt udseende til haven


Hvide lupiner og bølgekronet storkenæb. Læs mere om de sidstnævnte herHvide lupiner i den naturlige og frodige have
Jeg holder meget af de hvide lupiner, da de ikke virker helt så kringlede, som mange af de mere farvede. Drømmer dog om at fylde haven med lækre koldgule lupiner, som desværre er forsvundet herfra. Dog har fotos fra Chelsea Flowershow vækket min hang (har link til dette via min bloggens Facebook-side. Du kan klikke dig til siden her). Åh, kan godt drømme om driver af lupiner, som spejler sig i vandoverflade...suk!


Er du også til lupiner?


Kærlig hilsen Katinka Hvide lupiner giver naturligt og romantisk vildskab til havens rum og bed6 kommentarer:

 1. Hej Katinka.Kan kun være enig med dig.............lupiner er ikke til at undvære i haven.
  Har lige været ude og fotografere min svovlgule...............og der er mindst 20 spir på den.
  Et fantastisk syn.Jeg viser den i morgen i mit indlæg.
  Og vil da gerne sende dig nogle frø når den tid kommer.
  Har også lupiner i pink-lilla-hvide og rosa.
  Rigtig god weekend til dig knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jette - uha, de svovlgule står på min ønskeseddel, så frø modtages med kyshånd, TAK:0) Så skønne er de spir...
   Knus fra Katinka

   Slet
 2. Elsker lupiner - ville gerne eje et kæmpebed med hvide lupiner, men heldigvis ser det ud til at der kommer to blomster af den hvide lupin i mit hvide bed.
  Vidste slet ikke at det var dræbersneglenes livret (eller en af dem). Vi kan bytte med frø af lupiner, jeg er sikker på at jeg får den svovlgule i blomst igen i år.

  SvarSlet
  Svar
  1. :0) - Bytter gerne tak. Og ved ikke om det bare er her (i nogle bøger anses de for at være sneglesikre...) - men de bæster kan spise en kæmpe plante ned på ingen tid, så første sted jeg starter jagten...addrr!

   SKØN dag fra Katinka

   Slet
 3. Jeg elsker også lupiner, og har selv en del lyserøde i haven. Som bonus bør jeg ikke langt fra en brakmark, som er helt fyldt med skønhederne. Så her kan jeg plukke uhæmmet til vaserne indenfor...uden at det kan ses på marken.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er du heldig!!! Har netop været i Sverige, hvor de også står tæt, tæt... Fik desværre ingen med hjem - andet end på kameraet;0)

   Mange varme havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka