onsdag den 25. juni 2014

ÅRETS STORE PROJEKT ER SKUDT I GANG!!


Allerede i foråret skrev jeg om hemmelige planer her i haven. Flere gættede på orangeri mm, men næh nej – vi skal sørme have høns! Mere end 1 års planer og drømme skal nu effektueres





Den gule ramme er det område set fra gavlhaven, som nu skal lukkes med hønsehus og gård. Dejligt at byggeriet og overgangskonstruktionen endelig begynder at blive sådan helt færdig



Projektet har krævet dispensation, da det er placeret mindre end 2½ meter fra skel. Dette var nødvendigt, hvis vi ikke ville bruge hele havens midte på høns... Og selvom vi meget gerne vil have ”pip gok og selvforsyning" i haven, ja så nægter vi at opgive mulighederne for selv at kunne bruge haven til ophold også.


Heldigvis har vi også nogle søde og forstående naboer, som støttede op om vore hønseønsker. Forhåbentlig kan vi en dag sende ikke bare venlige ord, men også nylagte æg over hækken. Og de har lovet at passe de fjerede venner, når vi ikke er hjemme. 


Lidt hyggeligt, synes vi!



Vi er begyndt at træbeskytte stolper. De skal graves ned til 60 cm dybde og helt derned have volierenet på


Så nu er materiale landet! Træ, net, beton og beslag - for en ting vidste vi allerede fra starten af: Hønsehus og hønsegård skal sikres mest muligt mod sultne forbipasserende såsom ræve og andre hønserøvere. Konstruktionen skal bygges som en forlængelse/udbygning af overgangskonstruktionen mellem gavlhaven og baghaven, så hønsene både kan have fornøjelsen af selskab i børnenes have og i baghaven, samt komme på ekstra græs i gavlhaven.



Haveplan med nyt hønsehus og hønsegård tegnet ind



Lige en oversigt over placering af hønsene - med hus og indhegning


Så bliver der indimellem lidt stille på bloggen her, så send venligst lidt opmuntrende tanker til os byggende folk. Det skal nok her blive en fornøjelig og slidsom sommer – men forhåbentlig med herligt resultat.


Glæder mig til at vise jer når projektet rigtigt begynder at tage form...men det varer nok lidt inden indlæg begynder at give stemningsfotos fra denne del af haven. Men, forhåbentlig kan fire dværghøns flytte ind efter sommerferien. Skønt!



Dværghøns til haven - dværg wyandotter



Det er 4 dværg-wyandotter vi ønsker der skal dele haven med os - farven bliver vist alene et spørgsmål om udbud...


SKØN dag og kærlig hilsen fra Katinka

7 kommentarer:

  1. Hvor er det spændende. Flere og flere får høns, og det er bare dejligt. Selv kan vi desværre ikke deltage i koret, men følger gerne med i projektet hos dig. God arbejdslyst :)

    SvarSlet
    Svar
    1. I skal være hjerteligt velkomne;0) Ja siden jeg sidste forår skrev artikel om høns, har lysten bare været der. Tanken om større madforståelse, mindre madspild og mere liv i haven blev bare mere og mere udtalt, og heldigvis var min mand også hurtigt bidt af tanken.

      Så har der været en masse praktisk omkring det (så vi næsten opgav), men heldigvis er det hele nu 1-2-3-parat til BYG...og vi GLÆDER og sådan:0)

      Skøn dag fra Katinka

      Slet
  2. Vad mysigt med höns! Jag vill också ha, men var ska de bo? Det ska bli spännande att följa ditt "hönsäventyr" :)
    Hälsningar
    Katarina

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Katarina. Ja her opgav vi hurtigt at købe et færdigt hønsehus, men bygger det selv, så det bliver en del af den sorte konstruktion, som deler haven ind mellem gavlen og baghaven. På den måde bliver haverummene stærkere og selvom vi må give noget plads til hønene, så er jeg sikker på, at haven "ikke tager skade" af projektet. Åh, det bliver SÅ dejligt rigtigt at komme igang med netop hønseeventyret:0)

      Skøn dag fra Katinka

      Slet
  3. Åh, jeg er i et kæmpe dilemma omkring høns - skal eller skal ikke. Jeg er ret alene om idéen da min mand ikke har lyst og jeg kan godt mærke, at hans ikke eksisterende engagement påvirker mig. Jeg synes det virker så idyllisk, men min største bekymring er, om det bliver ulækkert? Jeg tænker mudder og hønselort og dårlig lugt? Kan man undgå det? Jeg har det perfekt hjørne til dem, men på grund af min usikkerhed, kommer jeg ikke i gang. Når jeg læser dine indlæg på siden, kan jeg mærke, at lysten kommer tilbage...

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Malin - først tak for dine kommentarer her på bloggen. De glæder mig!
      Jeg er virkelig glad for, at jeg giver dig drømme om egne høns i haven. Kan dog godt forstå, at det er lidt svært at være alene med drømmen. Har du læst Jens Juhls bog om høns? Eller Signe Wennebergs bog "Spis din have". Måske de kan hjælpe hønse-lysten i gang i din mand. Og når han én gang har smagt nylagte æg fra egne høns - ja så er jeg sikker på han er solgt:0)
      Jeg synes slet ikke det er svært at holde hønsehus og gård fin og uden lugtgener. Huset er lavet så de klatter på løst bræt med sand på - så kan vi skifte det en gang ugentligt ved lige at køre sandet ned i en spand med fejebræt. Hampstrøelsen i øvrige del af hus skiftes måske en gang i kvartalet.
      Mht hønsegården, så en den delvist under tag (kun delvist, da vi også har planter til at gro herinde. Her i nov/dec hvor alt bare var hvinende vådt smed vi hampstrøgelse og halm ind på jorden for at suge, men der var jo slemt alle stedet, så ja...
      Men sidder lige og tænker på, om jeg til foråret burde lave skitser af anlægget, så man kan se hvordan det bruges og hænger sammen - måske det kunne være en hjælp for andre???
      Mange varme hilsner fra Katinka

      Slet
  4. Tusind tak for dit svar, Katinka! Drømmen om høns har jeg egentlig haft i mange år og sidste sommer havde jeg egentlig besluttet at NU skulle det være men så var det som om luften stille og rolig gik ud af projektet igen. Da jeg læste om dig og dine høns, fik jeg lyst igen. Min mands sommer er allerede booket op da vi skal til at bygge en terrasse på næsten 100 kvm, så hvis jeg skal til at bygge, bliver det mit projekt. Er lidt usikker på om jeg kan. De to bøger du anbefaler vil jeg se om ikke jeg kan låne på biblioteket, og sådan en skitse, lyder som om det skulle kunne være til en kæmpehjælp!! :) Og måske også lidt flere billeder. Det ser så fint ud, det hønsehus I har fået lavet, og det er noget i den stil jeg har tænkt mig. Jeg håber, jeg kommer i gang i sommer, da jeg tænker at det er en drøm der vil blive ved med at forfølge mig, indtil jeg får den gennemført. Mange hilsner Malin

    SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka