onsdag den 11. juni 2014

PLETTER I LUFTEN


Planter der væver sig mellem andre stauder, og som graciøst lader blomsterne svæve over bedene, kan gøre underværker i haven. Jeg er dybt betaget af mange af disse ”pletter i luften”, som med både ynde og vildskab kan lette bedkompositioner og skabe vidunderlige haveoplevelser.


Slangeurt Bistorta officinalis er en af de dejlige stauder til dette job. En livsvillig stauder, som dækker jorden godt, tager kampen op mod naboer (så lad ikke disse være for sarte) og som hæver sine dunede, lyserøde hoveder mod himlen.
Slangeurt i denne naturhave boltrer de sig mellem lupiner, kørvel og iris – uden dem ville bedene miste deres forfriskene lethed, synes jeg.

Derfor...er man til svævende blomster, men ikke til lugearbejde, så er slangeurt altså en glimrende medspiller.


Og smukke ik?Kærlig hilsen Katinka


4 kommentarer:

 1. Har dem selv i haven. De breder sig, men det gør ikke noget. De spiller også fint op til mine lupiner.

  SvarSlet
 2. Nej står de et sted uden for sarte nabo-planter, så er deres grovilje og dækkevene kun et plus:0)

  Dejlig dag fra Katinka

  SvarSlet
 3. Jeg elsker slangeurt i mine bede. Det ser godt ud sammen med lupinerne - jeg gad godt få fingre i sådan nogle blå:)

  SvarSlet
 4. De er så smukke og perfekte sammen med lupinerne.

  Hvis du samler frø fra slangeurt, er jeg meget interesseret i frø bytte.

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka