fredag den 6. juni 2014

R0MANTISK ROSENTRÆ


Når Hurdalrosen blomstrer er det som om verden står stille et øjeblik. Den folder et hav af rough-røde blomster ud og tiltrækker alles blikke. Dette er virkelig en show-stopper af format! 


Eneste minus er dens manglende duft, for grokraft, livsvilje og blomstring kan ingen sætte en finger på. Normalt går jeg ikke på kompromis med duften, men her må jeg overgive mig - denne Hurdal-rosen er mageløs selv uden duft! Hurdalsrosen er en ren drømmerose i den romantiske have


Hurdal-rosen har på få år dannet næsten et lille træ på 3-3½ meters højde her i et af haven (tidligere) vildere områder. Og var det ikke fordi vi er ved at omlægge forhaven på netop dette sted (læs: gigant hul i jorden, da trampolin-ufo snart lander der), ja så sad jeg uden denne romantiske og robuste basse og nød dagen. 


Hurdalrosen er en nem rose med overdådig blomstring i sommeren

Hurdalrose bliver til stort og rigtblomstrende rosentræ i haven
Svært helt at få dens storhed med i år, men til øverste grene er der over 3 meter til spidserne - glæder mig til omgivelserne igen ændres fra byggeplads til frodigt haveliv 


Det må blive til næste år...Så er omgivelserne omkring den forhåbentlig også igen andet end trist, bar jord, men det skal jo være skidt førend det bliver godt...er der jo nogle der siger;0)Skøn dag fra Katinka Læs mere om rosen i indlægget fra sidste år her


Vidunderlig albarose der ikke kræver højt pasningsniveau

Robust rose til vilde have
Læs mere om rosen i indlægget fra sidste år her

6 kommentarer:

 1. Hej Katina
  Jeg kan godt huske, at du priste Hurdalsrosen sidste år, jeg forsøgte at få fat i den, det lykkedes ikke.
  Trampolin - ja så må børnefamilier overgive sig nogle år.
  God pinse
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth:0) Prøv Rosenposten, der har de den normalt...

   Ja trampolin er ren overgivelse, men ved at få en model der ligger på jorden hjælper det en hel del på udseendet. Og ungerne er lykkelige. Med tiden skal der skabes haverum omkring den, så den bliver endnu mere nedtonet, men lige nu har alle lange arme efter gravearbejdet (for der skal jord væk under for at dugen kan arbejde...)
   Kh fra Katinka

   Slet
 2. Hvor er den dog smuk.
  Fine billeder.
  Tak for kigget.
  Ha´ en god pinse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme og tak. Ja den er virkelig smuk - og meget driftsikker. Sådan en rose der dagligt får een til at stoppe op og måbe - den er virkelig skøn!
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Den er bare såå smuk! Utrolig fine lysgrønne blade og yndig blomsterfarve. Jeg plantede en for 1½ år siden, og den blomstrer smukt i en højde af 1.20 m allerede, den er jeg meget glad for!
  Rigtig god pinse!

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig fantastisk! Min bandt jeg ned da den var omtrent samme alder som din. Det gav den virkelig kamplyst, så på det næste år transformerede den sig til til en trælignende sag. Nare lige et lille fif herfra;0)

   Skøn dag fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka