torsdag den 26. juni 2014

LEGEHUSETS ROSENFLOR


Lille og let gemt i frodigheden står drengenes legehus. Velbrugt og værdsat hus – både af legeglade småfolk og af os forældre, som synes det giver så meget stemning tilbage til haven også.


Sort legehus omhyldet af hvide roser der dufter og giver børnenes hus en særlig romantisk sommerstemning


”Mme Plantier vokser omkring legehusets vindue

Haven omkring børnens legehus er fyldt med hvide roser som dufter

”Schneewittschen Climbing” er overdådig i år med smukke, hvide blomster


Hvide roser snor sig også lystigt omkring legehuset og får det til at blive et romantisk lille eventyrsted i haven. Den skønne alba-rose ”Mme Plantier” boltrer sig lystigt på siden af huset og dufter, så man næsten bliver ør. Den skønne og livskraftige ”Mme Alfred Carrière” er gået letterer amok ved husets indgang og er på vej mod skyerne. Og sidst men ikke mindst - på lidt afstand af legehuset står muligvis årets showstopper i dette haverum, nemlig ”Schneewittschen Climbing”. Den står op ad en sort stolpe og lader sig graciøst tynge mod jorden af en overvældende blomstring. Faktisk står den blot her, som venteposition inden denne del af haven pågår en markant ændring. Tilsyneladende generer denne udsatte placering den ikke og vi beundrer bare denne bevægelige, midlertidige rosenbue.


”Schneewittschen Climbing” klatrerose med med smukke, hvide blomster”Schneewittschen Climbing” med vanddråber på


Så det er næsten som om det lille, sorte legehus er indhyldet i flødeskum i år – duftende flødeskum...Kærlig hilsen KatinkaNærfoto af ”Schneewittschen Climbing”. Smukke, hvide blomster, men desværre ikke altid så sund i løvet

4 kommentarer:

 1. Så vakre bilder av rosene! Den ”Schneewittschen Climbing” har jeg vurdert å kjøpe. Synd at bladverket på den ikke er så fint da.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - nej jeg synes bladene tit bliver lidt triste (men jeg sprøjter heller ikke). Dog er det en MEGET blomsterrig rose, som virkelig er overdådig.

   Dejlig dag fra Katinka

   Slet
 2. Dejligt stemningsfulde øjebliksbilleder fra din have.
  Man kan næsten helt dufte sommeren.

  God aften til dig også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lone - ja haven omkring børnenes afdeling er meget sanselig i denne tid - og fuld af duft og smag (selvom bærene nu ville smage umådeligt meget bedre, hvis de to bavianer kunne udvise bare lidt tålmodighed med modningsprocessen).

   Mange havehilsner og god weekend fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka