torsdag den 17. marts 2016

FORÅRSBLOMSTER I PÅSKESTEMNING


Det er tid til påskepynt, og der skal ikke så meget til for at skabes påskevibrationer i hus og have.

Tidligere var påskepynt lig med naive, syntetiske eller stærkt kulørte kyllinger og fjer. Men de seneste år er der sket en ændring. Og det må jeg tilstå, at jeg er ganske tilfreds med...


Zinkfad med forårsblomster
Naturligt påskepynt til haven
Sidste år oplevede jeg især Sverige et markant skifte i pyntens karakter til det mere afdæmpede og naturligt. I år synes jeg, at Danmark er kommet godt med, og det fryder mig, at netop påsken med dyrebørn og spirrende forår får det naturligt udtryk, som jeg synes det fortjener.


Lyslilla hornviol i fad med forårsblomster


Så her er påsken nedtonet, så naturens farver får plads. Udenfor har jeg sammenplantet et zinkfad med narcisser, primulaer og hornvioler i sarte grønne og blålilla farver. Dette fad står ude foran vinduerne, og da det er akkompagneret af tre farvede vagtelæg, ja så er der dømt påskestemning, synes jeg.

Pustede vagtel-æg som naturlig påskepynt


Pustede vagtelæg er i år rimeligt nemme at købe i interiørbutikker og på nettet. De er så fine og små, men vær varsom - de går virkelig let i stykker. Så lige et godt råd; tag lige et par ekstra i reserve…


Kærlige påskehilsner fra Katinka

Forårsblomster i fad


3 kommentarer:

 1. åh... den er fin, jeg kan rigtigt godt lide de enkle blomster og farver.

  SvarSlet
 2. Tak Ulla - jeg er jo mest til det naturlige look, så jeg er også ret glad for en afdæmpet påske ude som inde;0)
  Varme påskehilsner fra Katinka

  SvarSlet
 3. Årh det er fint, det må jeg huske til næste påske - skønt af følge din blog
  God søndag
  Annette

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka