tirsdag den 15. marts 2016

DEL VINTERGÆKKER TIL KRUKKERNE


I forhaven har de fyldte vintergækker flere år trængt til at blive delt, men når de først har afblomstret, ja så har alt det andet taget over, og jeg har glemt projektet. Men i år har jeg valgt en nu strategi, og er gået igang mens jeg nu kan se, hvad det er jeg har fat i. 

Del vintergækker og plant dem i krukker


En del af de fine vintergækker er derfor blevet gravet forsigtigt op og delt ud. Flere har jeg også plantet i krukker, så jeg rigtig kan nyde de små, hvide kunstværker. Samtidig har krukkerne den funktion, at jeg kan sikre, at der ikke følger ukrudt med, når de senere på sæsonen plantes ud i mit store staudebed. 

Det er ok at være lidt skvalderkålparanoid, synes jeg.

Fyldte vintergækker


Så jeg kunne kalde krukkerne for karantæne-områder, men istedet betragte dem som særlige udstillingsmontre for de vidunderlige vintergækker.

Herligt de trods delingen kan blomstre - det kræver dog lidt nænsom behandling i selve delingsarbejdet. Jeg har blandet ca 1/3-del sand i jorden, for at give løgene bedre vilkår. Forårsløg trives nemlig bedst i en løs, drænet jord, hvor løg ikke kommer til at stå i vand.


Kærlig hilsen Katinka

4 kommentarer:

 1. Kære Katinka. God ide, detvil jeg tænke over de næste dage, og jeg tror da næsten rådet bliver fuldt :-), jeg er nemlig god til at glemme det jeg har planlagt og er det ofte forsent
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis sådan er det også her, så nu tænkte jeg, at jeg lige kan skrue lidt ekstra op for vintergæknydelsen i år ved at dele dem nu, og på den måde få fikset et punkt på den alenlange to-do-liste;0)
   Kh Katinka

   Slet
 2. Jeg gør det samme og har været i gang med deling en del uger efterhånden - og de vintergækker, som blev delt først, står så fint og blomstrer - det er jo en hel fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. De er nemlig enormt taknemmelige. Jeg har delt disse mens de var i blomst, og det ser ikke ud til at generer dem spor. De strutter og blomstrer - og ser ud til at nyde denne udstillingsplads:0)
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka