mandag den 11. august 2014

SLOTSHAVE MED SMUKKE, SKJULTE STAUDEBEDEI juli måned åbnede Fredensborg Slot op til Den Reserverede Have. Normalt er denne del af slotshaven lukket for offentligheden og det kan man egentlig godt forstå, for hvor må det være vidunderligt at have sådanne udsøgte og storslåede haverum helt for sig selv. 

Det kunne jeg da godt drømme lidt om…og det gjorde jeg så sandelig også, da jeg for en måned siden besøgte haven.

Fotos fra Den Reserverede Have. Dronning Ingrids staudebede
Slotshaven ved Fredensborg har gennemgået en grundig renovering og jeg må indrømme, at haven nu fremstår skønnere end jeg husker den nogensinde før har gjort. I den reserverede have finder man en rosen-ø med sirligt klippede træer og ensartede rosenbed, en rosenhave og køkkenhaven som man kigger ind i og bliver grøn af misundelse over både omfang, orden og udvalg. Og så er der de store staudebede, som Dronning Ingrid har stået bag - store, svungne og smukke - overdådigt smukke.

Og det som denne slotshave virkelig kan er, at være både storslået og sanselig. Højtideligheden bliver aldrig tung. Smukke staudebede ved Fredensborg Slot

Den smukke rosengang midt ned igennem Fredensborg Slots køkkenhaven
Fredensborg Slot med staudebede og præcist klippede hækkeSmukke og intense farver finder man i blomsterrigdommen omkring slottet. Den imponerende rosengang ned midt gennem køkkenhaven er da storhed for alle pengene - ja en dronning værdig


Samtidig er der i haven mange skønne siddepladser, hvor man kan slå sig ned og bare nyde haven.


Hvid bænk i Slotshaven

Gule driver af stauder i Dronning Ingrids staudebede ved Fredensborg Slot
Denne del af haven er faktisk en ø med roser og formklippede træer. De gule rølliker står i staudebedenes driver 


Virkelig besøg værd - også hvis man bevæger sig ud i den øvrige slotshaven, hvor både store og små rigtigt kan gå på opdagelse og mærke slottets storhed.Oplevelser i Fredensborg. Stauder i den reserverede have og labyrint i Slotshaven


Slotshaven er fuld af oplevelser. Udenfor Den Reserverede Have finder man en milimeter-præcist klippet "labyrint", hvor børn rigtig kan sætte rekorder og føle sig lidt på vildspor


Måske et besøg værd igen til næste år? I hvert fald for mig.

Kærlig hilsen

Katinka

9 kommentarer:

 1. Tak for turen til Fredensborg!
  Dejlige fotos af smukke planter!Jeg havde stor lyst til at se denne park ikke mindst for den flotte køkkenhaves skyld.Men det bliver måske næste år.
  God aften!
  Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise.
   Velbekommen, jeg er glad for turen faldt i din smag. Ja det er et skønt sted at søge hen, så kan kun opfordre dig til et besøg. Køkkenhaven kan man beskue over lågerne, men ikke gå ind i....tror jeg som blev ude og kiggede ind i overdådigt men også mennesketomt rum...
   Skøn dag fra Katinka

   Slet
 2. Virkelig fantastisk!
  Så nydelige bed og store flater med luft...deilige blomster og ikke minst slottet:)
  Takk for turen:))

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak:0) Og netop pladsen og de store armbevægelser med det naturlige gør stedet til noget særligt, synes jeg. Sådan en have der er skabt til at begejstre og ikke bare dupere.
   Herlig sensommerdag fra Katinka

   Slet
 3. Fantastisk vakker hage! Jeg forstår godt du satte pris på tur i så vakre omgivelser! Takk for at du delte med oss :-)
  Ha en fortsatt fin kveld.
  Stein

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren og fordi du satte pris på turen:0) Det er virkelig en smuk have og det er som om man også mærker, at den har en stemning af privathed over sig... Virkelig værd at besøge hvis man kommer til Nordsjælland i juli måned.
   Skøn sensommeronsdag fra Katinka

   Slet
 4. 1000 tak for turen, det var en udsøgt fornøjelse. Og får sådan en stor lyst til, også, at komme til Kbh:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak Anette! Du skal da klart tage til Nordsjælland til næste sommer og bruge en halv dag i Fredensborg. Virkelig det værd og godt sted at lade sig begejstre og slappe at med en masse haveinspiration:0)
   Varme havehilsner fra Katinka

   Slet
 5. Fantastisk have, det var en dejlig tur, som jeg nød rigtigt meget. De store smukke staudebede er virkelig blikfang i haven, men også de formklippede buksbom mm er meget smukt.

  Ulla

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka