søndag den 24. august 2014

HØNSE-PRINSESSERNE ER ARRIVERET!Nu er de her - 4 guldrandede dværg-wyandotter. Hvor har vi glædet os, og hvor har vi knoklet sommeren igennem på, at få vores hønseanlæg på plads. Og i dag er dværghønsene så flyttet ind.

Ingen lette løsninger er valgt, men det har været hyggeligt, udfordrende og sjovt at bygge det hele op. Samtidig har det været vigtigt at sikre huset bedst muligt, så gravearbejdet har været tungt.
Hønsehus og -gård skulle passe ind i havens udtryk og ikke blev et fremmedelement. Derfor har vi også bygget anlægget i sammenhæng med overgangskonstruktionen mellem gavlhaven og baghaven og bygget videre på konstruktionens udformning.

Vi er nu ret glade for resultatet og håber bare de 4 små “hønse-prinsesser” vil kunne finde sig tilrette i disse omgivelser. Indtil videre virker de ret tilfredse, men der er altså også både isoleret hus, vindfang, sandbad, hønsegynge, snakkepind og egen “have” (så længe det varer, men hyggeligt og bedre end at smide planterne væk)…og så er der regnorme!


Hjemmebygget hønsegård til den moderne have


Hele anlægget er bygget i sortbehandlet træ med voliernet monteret på bagsiden af stolperne, for derved at få den sorte konstruktion til at stå tydeligt frem. Samtidig er der ved siden af anlægget bygget et sort plateau op i flere niveauer, hvor man også kan sidde og betragte dyrene.

Så velkommen til Putte, Tulle (kender du “Peddersen og Findus", så ved du hvorfor vores førerhøne hedder dette), Gurli og Lionella (feminine udgave af Lionel Messi).

Og nu fotos af det, der har taget det meste af vores tid denne sommer.


Hjemmebygget hønsehus og hønsegård med sorte konstruktioner
Sort hønsehus og hønsegård til guldrandede dværg wyandotter
Sort hønsehus og hønsegård til dværg wyandotter


Hjemmebygget hønsegård i sort træ til dværghøns
Lidt hønseguf
Kærlig hilsen Katinka


Hjemmebygget hønsegård med sort træ

10 kommentarer:

 1. Hvor ser det super fint ud og med blomsterbedet foran, ligner det noget der har været der lææææænge... :O)
  Vi har haft høns i 4 år nu, og det er bare så hyggeligt. Vi har 3 stk. Gokke, Dagmar og Isabella :O) De giver mange flere æg end vi kan spise, så vi har glade naboer, venner og familiemedlemmer :O)
  Tillykke med hus og høns :o)
  kh Jannie

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jannie.
   Ih hvor vi glæder os til disse 4 frøkener begynder at lægge æg, men det bliver først i december...uh den søde ventetid;0).
   Kh Katinka

   Slet
 2. Tillykke med hønsene :-)
  Det ser virkelig godt ud med hønsegården, og det er placeret, så det tager sig pænt ud i jeres have - flot arbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Vivi. Det har også været hårdt arbejde, men vi er glade for, at vi ikke gik på kompromis, for i en mindre have som vores, kunne et ikke tilpasset anlæg virkelig spolere oplevelsenaf havens rum.
   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 3. Tillykke med de nye hønseprinsesser. Hvor er det en fint intregreret hønsegård med hus. Hvor bliver det spændende at følge deres gøren og laden. Her har vi kyllinger af egen avl :-) et virkeligt hit og en stor glæde, at følge livet i hønsegårdene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette. Ja, det er nu ret spændende at lære disse tre tøser at kende - og selvom vi ikke har ruget dem ud selv, så er de jo blot "småbørn" på 8 uger, som lige skal lære husregler (såsom at sove på pind om natten...). De er dog ret søde, men næppe kloge;0)
   Og kan godt forstå det må være hyggeligt at ruge dem ud selv, men siden man ikke må have haner her og vi i givet fald så skulle sige farvel til en del hanekyllinger, ja så har vi valgt en lidt mere hønesikker løsning.
   Hyggelig aften fra Katinka - nu hønemor...

   Slet
 4. Det er blevet virkelig flot og godt integreret i haven. Jeg vil også have høns på et tidspunkt! Håber, I får mange æg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Susanne - og ja det håber vi også;0) Lige nu må vi dog vente en 4 mdr inden ægproduktionen begynder - dog skulle dværg-wyandotter give lidt små æg men med store blommer, så dem glæder vi os til.
   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 5. Rigtigt flot og æstetisk :-), de kommer da også til at bo som rigtige prinsesser. Husk nu ærten under halm madrasserne, så du kan se om de er virkelige prinsesser, eller det bare er en fjer der er blevet til 5 høns ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ;0) - bliver lidt svært at balancerer 4 ærter på siddepinden, men måske jeg skulle forsøge;0)
   Og tak for dine rosende ord - vi har godt nok også knoklet...

   Skøn aften fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka