lørdag den 8. april 2017

VI HOLDER ÅBEN HAVE


For første gang åbner vi haven her for offentligheden. Det sker i forbindelse med Haveselskabets havefestival i juli. Så nu skal der ordnes i haven de næste måneder, og så håber vi, at nogle vil komme forbi og hilse på.


Åben have 2017 - besøg min have til sommer - haven åbnes for offentligheden - havefestival 2017


Det er med let bankende hjerte, at vi nu har valgt at åbne haven for andre haveinteresserede. Vi har overvejet det de seneste år, men hverken haft overskuddet eller modet til at melde haven til. Men nu har vi gjort det! Let angstprovokerende er det, for hvad om der ikke kommer nogle, eller folk bliver skuffede?? Mange tanker drøner rundt i hovedet, kan jeg mærke.

Haven åbnes søndag den 9. juli kl 14-17, så vi krydser fingre for både dejligt vejr og havegæster.

Rose Tuscany Superb - Rose Tuscany Superb - Rose Tuscany Superb - Rose Tuscany SuperbHaven her er ikke større, end jeg håber at kunne overskue alle som (forhåbentlig) kommer. Det er min intention at have tid til at svare på spørgsmål og fortælle om haven her…også selvom jeg i haveselskabets oversigt ikke har krydset af ved egentlige havevandringer. 

Om alt går vel står roserne den dag på sit højeste. Vi har både historiske roser og engelske, som alle er passet ind mellem stauder og klatreplanters frodighed.

I det hele taget byder haven på masser af frodighed og planterne får lov til at opdele haven i forskellige mindre haverum. På den måde snyder vi os til mere plads end den vi fysisk har tilegnet os.
Siddepladser i haven - havemøbler i den romantiske have - haverum i den lilla have
Derfor byder haven også på mange forskellige steder at slå sig ned, så haveoplevelsen ikke bliver ensformig, hvis man trænger til at hvil i ny og næ.

Så her kan man både hilse på hønsene og tage sig et hvil på en af havens mange siddepladser. 

På grund af hønsene må vi derfor også bede eventuelt hunde om at blive udenfor matriklen - vores hønsedamer laver nemlig en pokkers ballade, hvis de ser en hund i øjnene.


Men hvor jeg håber at mange vil kigge forbi og hilse på. I er i hvert fald hjerteligt velkomne i min have.

Adressen er: Bakkeledet 18, 3460 Birkerød.

Håber vi ses!


Kærlig hilsen KatinkaLinks til Haveselskabets liste over åbne haver finder du her: https://haveselskabet.dk/plantebegejstringens-have 
10 kommentarer:

 1. Glæd dig, det er så givende at holde åben have! Jeg holder min have åben samme dag så jeg kommer desværre ikke, men man kan faktisk nå at besøge mig i Bagsværd inden du åbner kl. 14;-))
  Folk bilver ikke skuffede - husk på at vi alle er mennesker med samme interesse og man besøger ikke haver for at besøge en "seværdighed" som sådan. Her hersker lysten til en god gammeldags havevandring, hvor man kan blive inspireret. Det er min erfaring fra de par gange jeg har haft åben have og det er også sådan jag har det når jeg selv tager afsted til åbne haver.
  Din have er skøn og du har så gode løsninger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine søde ord. Og selvom jeg SÅ gerne ville se din have, så når jeg det nok ikke lige timerne inden min egen åbnes - desværre.

   Men tak for de beroligende ord - jeg vil sådan håbe, at jeg bare kan nyde det...

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Jeg er sikker på at din have vil fremstå helt vidunderlig på dagen og at besøgende vil få fine have-oplevelser med sig hjem.

  Desværre bor jeg alt for langt væk...

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak søde Ulla - og pokkers du ikke lige kan drible forbi - det ville ellers være super hyggeligt, er jeg sikker på!

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Hvis jeg ikke er rejst på ferie vil jeg vældig gerne se din spændende have, den ser så dejlig vild ud på den skønne måde altså.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Pia.

   Du er mere end velkommen kan du tro!

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 4. Uha ja...det er angstprovokerende at beslutte sig for at åbne sin have første gang. Jeg holder også Åben have i år - for første gang og som du gør jeg mig da en del tanker omkring det. Især om der overhovedet kommer nogen... :)
  Jeg holder dog først Åben have d. 22.-23. juli. Er ikke sikker på jeg kan nå at få haven klar til Havefestivalen, da jeg har rigeligt at se til med eksaminer (både som eksaminator og censor) i juni måned.

  Jeg har tænkt mig at tage ud og se haver til Havefestivalen i år - det har jeg ikke prøvet før - så måske jeg når omkring din have også :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal være mere end velkommen her - og jer jeg i landet der i slutningen ag juli, så må jeg da komme et smut forbi dig.....men ja, der er lidt angstfremkaldende det her!

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 5. Tillykke med springet det er en overvindelse man før sig mange tanker desværre og det er tidsspilde at gøre sig. For have er en meget personlig ting at videre give...selv har jeg også d. 23 august her i Aalborg . Tror din bliver et tilløbsstykke .
  De bedste hilsner fra Grethe HAVELIV

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Grethe.

   Tak for dine søde ord. Og ja haven er personlig - og derfor er det lidt af en overvindelse at "kaste sit have-barn ud på dybt vand":0) Men håber den klarer det;0)

   Held og lykke med din Åbne have.

   Mange store havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka