torsdag den 27. april 2017

PRAGTFULDE DAGE I PARADIS


Vi tilbragte hele påskeferien i vores svenske paradis. Skønne dage med både sommersmag og tænderklapren…og med en masse have-grublerier.


I hele påskeferien var vi i vores svenske ødegård. Nu har vi haft den i præcis 1 år, og det er vidunderligt at have oplevet en hel (omend i brudstykker) sæson på dette skønne sted. Det giver en dejlig ro, at have klaret nu alle årstider! Og så oplevede vi både udendørs kaffepauser og snedækkede dage mens vi var der. Jo, tak april er en drilsk måned - også i Småland!

ødegård i småland - svensk ødegård - påskeliljer - svensk påsk
Foran hoveddøren lyste massevis af påskelinjer op. De er købt i Danmark og har stået der fra vinterferien. Siden er planen at plante dem ud til de gamle påskeliljer i haven. som i år har skudt frem. Det gode ved narcisser er nemlig, at rådyrene ikke synes de er særligt lækreHuset er nu så langt, at jeg begynder at kunne tænke mere konkret på hvilke uderum, som vi skal skabe omkring huset. Så lidt hemmelige skitser er der nu i bogen, og selve disponeringen begynder at være på plads.

Præmissen for denne have er også, at haven er en del af naturen. Den skal derfor ikke kræve omhyggelig pleje og præcise afgrænsninger, men mere være naturlig have, hvor planterne har stor medbestemmelse og det alene er disponeringen, som de må indordne sig under… Men mere om det, når jeg når længere i forløbet. 

Her kommer først lidt billeder fra dagene - og af nogle af de fine blomster, der er begyndt at dukke op, nu hvor haven igen er i brug.


udedas - haveskur - rödfärg - simpelt byggeri - krokus

Det gamle udedas har nu fået en gang rödfärg og skal til sommer forkæles med nyt tag. Så kan det forhåbentligt holde mange år endnu og nyde sin fremtidige status som havehus/haveværksted. I haven dukkede også små krokus op, der vist er tilfredse med, at græsset er blevet slået omkring huset i sommer.


Påskepynt med fjer og æg - elegant påskepynt - fjer - frugtgrene
Indenfor i huset fik vi pyntet til påske med udsprungne kirsebærgrene med fjer og påskeæg


Vinter i april - sne i april - sne i sverige - sverige i april - småland i påsken

Og da vi lige havde vendt os til kaffepauser udenfor og lune dage, ja så kom sneen og pudrede alt hvidt igen...og knækkede nakken på en del af forårsbebuderne

Kærlige havehilsner fra Katinka


1 kommentar:

 1. Hej Katinka

  Det lyder som alletiders afvekslende ferie
  Og du har ret, dette er noget helt andet end en parcelhushave, og det er muligt at tænke helt anderledes uortodokst!

  Held og lykke med det!

  Og ha en dejlig weekend

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka