fredag den 5. februar 2016

SUKKULENTER SOM STUEPLANTE


Jeg indrømmer en hemmelighed - jeg er overordentlig dårlig til grønne planter i stuerne. Derfor har jeg oftest afskårne blomster, men nu har jeg fundet en ny niche; sukkulenter. 


Forskellige sukkulenter


Disse grønne planter tåler min uopmærksomhed og så er jeg lidt fascineret af deres former, grafiske linjer og grågrønne nuancer. Jeg har her samlet en lille collage af mine stuers nye, grønne beboere. 

Højt råber de ikke, men de er her.


Kærlig hilsen Katinka

Og aloe vera får lige lov til at stå alene her til sidst...

Aloe Vera plante

10 kommentarer:

 1. Så lad mig bare tilstå: jeg har samme "talent" for at holde liv i stueplanter. Sukkulenter er klart en mulighed, men orkideer har fået en stor stjerne hos mig, for blomstringen er jo fantastisk i forhold til indsatsen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt jeg ikke er alene om de kun udendørs-grønne-fingre... Jeg må dog tilstå, at jeg ikke rigtigt er blevet ramt af orkidéer...har en på arbejdet, som er den eneste ever, jeg har fået til at genblomstre (min kollega den vender hen imod mener derfor det er hendes fortjeneste;0)). Men blomster uden duft har jeg faktisk ikke så let ved...

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Enig med Henrik, orkideer er nemme.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth - som jeg skriver ovenover er jeg faktisk ikke ret orkidé-begejstret...men måske det kommer en dag:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Jag tillhör också dem så inte riktigt sköter mina inneväxter och har mer och mer ersatt dem med suckulenter - jag gillar dem verkligen. Anspråkslösa och vackra står de bara där utan att klaga på bristande omsorg.

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. :0) Ja Gunille - de er skønne og klager ikke! Og nej jeg er heller ikke god til at give dem hverken omsorg eller opmærksomhed...

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 4. Jeg er på samme hold. Meget nemmere med planter, som får naturlig vanding ude i haven. Da jeg trods alt ikke kan undvære det grønne helt har jeg i mange år haft sukkulenter og er glad for, at der nu er et meget større udvalg.
  God weekend
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde Birgitte.

   Nej det der med at planter alene er afhængige af, at jeg husker præcis hvor ofte og hvordan de skal vandes er heller ikke lige til min verden - og har ærligt talt aldrig været det. Har rå mængder af grønne stueplanter på samvittigheden;0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 5. Sukkulenter er lige mig. Jeg kan godt holde liv i almindelige stueplanter, men de er efter min mening ikke alle lige spændende og så har de svært ved at klare sig i min sydvendte vindueskarm. Det klarer sukkulenter derimod :-) Mine favoritter er de blålige.

  SvarSlet
  Svar
  1. HELT enig - både i fascinationen af de blålige, og at langt de fleste grønne stueplanter ikke fanger mig! Oftest er de for eksotiske i deres udtryk også... Sukkulenter tager den en ekstra stykke, så de nærmest bliver skulpturer i stedet.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka