onsdag den 14. januar 2015

EN SMÅ-FANTASTISK BOG


Arkitektens Trädgård
Selvom jeg støder på mange bøger og ofte bliver ganske begejstret, ja så er det ikke ofte, at en bog virkelig slår benene væk under mig. Men i efteråret fik jeg fingerne i en mageløs bog lige efter mit hovede. 

“ArkitektensTrädgård” hedder den og jeg synes den er noget særegent over den - en havebog med overvejelser om rum, stoflighed og stemninger mere end om planter. 

Jeg må tilstå, at jeg nyder en havebog som ikke fremhæver det romantiske. Ikke at jeg tager afstand fra den sødme, som haver netop kan tillade sig at vække - men skønt at få fokus på rum, greb og opbygning...og så i dialog med bygninger. Jeg bliver så dejlig rolig og tilfreds når jeg læser med her.


Bogen er derfor røget direkte ind på en favoritplads i mit havehjerte, har ærespladsen i bogstakken og sætter urimeligt mange drømme i gang i min projektelskende havehjerne.

“ArkitektensTrädgård” er kun udgivet på svensk, hvilket sikkert vil afskrække nogle læsere, men jeg er helt blød i knæene. Smukke fotos (mange over dobbeltsider), ejernes haveplaner og tanker…og haver med både uformelle og afslappede karakterer - alle i Norden. Jeg er SÅ tilfreds, og tænker at billedsiden i sig selv gør bogen anbefalelsesværdig!


Arkitektens Trädgård
Forside og fotos fra en super-inspirerende have i Skåne


Så jeg kan kun anbefale denne bog, som skiller sig ud fra mængden og har en stringens, som jeg bifalder og nyder.

Kærlig hilsen Katinka


Oplysninger på bogen er:

“ArkitektensTrädgård” 
Tekst Kenneth Kauppi
Foto Patric Johansson
Form Marja Pennanen

Udgivet af forlaget Arena i 2014

For godt ordens skyld vil jeg lige nævne, at dette indlæg på ingen vis er sponsoreret. Det bygger ene og alene på min begejstring for denne anbefalelsesværdige bog, som jeg selv har købt og betalt.

12 kommentarer:

 1. Det er altid godt med gode havebøger her i den kolde og våde måned :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja...simpelthen "drømme-katalysatorer":0) Elsker at falde i staver over et foto som sætter tanker i gang - og så kunne relaterer det til plan giver bare en god substans.
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Den bog har jeg også set mig varm på, sammen med Arkitektens Fritidshus af samme forfatter. Jeg har forsøgt at købe på nettet, - og nu igen men forgæves, - lokket af din anmeldelse. Men kan det virkelig passe at man skal til Sverige for at købe den, hvis ikke man vil ryste op med 400,- kroner og derover her i DK!?

  bedst
  Kjeld

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, heldigvis er det ikke sådan.
   Jeg fandt bogen på Arkitektens Forlag, hvor den for ikke medlemmer af Ark Foreningen står til 299,- Så den er til at komme til - også om man skal betale fuld pris... Og ja samme forfattere har både skrevet "Arkitektens hem" og "Arkitektens fritidshus" - dem er jeg nu lidt nysgerrige på...
   Men det er en spændende bog uden den sentimentalitet som man kan opleve i mange havebøger. Her er til gengæld både de mere "færdige" haver med formelt udtryk og de småflippede og legende - alle dog eksperimenterende og tænkt ind i kontekst.
   Jeg synes som sagt den er befriende i sin stil og tone - og så er der haveplanerne.....:0)

   Så held go lykke med at få fat i et eksemplar!

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Den må jeg da kigge nærmere på næste gang jeg er i Sverige... Der er visse fordele ved at have sin mor boende i Sverige...og forøvrigt også tandlægen... ;)

  Ellers kan man maligvis købe den til havemessen i Malmö i starten af marts. http://www.vartradgard.com/

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahhhh...havemesse - se dét tip skal jeg checke ud!!!

   Og ja Sverige er et skønt land - og man kan spare penge også. Men kan du ikke vente til næste familiebesøg, så kan bogen købes gennem Arkitektens Forlag for knapt 300,-...

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 4. Tak for anbefalingen, den vil jeg tænke på, hvis jeg er i Sverige for det lyder som en bog lige efter min smag:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er skøn og inspirerende....og som jeg skriver ovenover, så kan den også købes i DK:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 5. Der er bare ikke noget bedre end at blive dybt forelsket i en bog.... det skulle da lige være at blive forelsket i en plante!! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. I det hele taget er forelskelse vist bare en af meningerne med livet...og i en bog eller plante ret ukompliceret tilmed;0)
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 6. Dejligt med en bog, som handler om havens rum. Havebøger på svensk går nok, når billedsiden er i top. Det kræver så bare et smut til Malmø kan jeg forstå angående prisen.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan købe den til knapt 300,- via Arkitektens Forlag, så behøver ikke koste tur over Øresund...selvom det nu også kan være hyggeligt:0). Og ja den har skønne fotos - og teksten kan man jo læse eller ej - og i bider hvis det gør det hele mere overkommeligt:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka