mandag den 8. januar 2018

EN KNITRENDE KOLD MORGEN


Jeg vågnede i morges til en frostdækket have. Så med glæde hvordan iskrystaller har gjort haven glitrende smuk. Lad os så få fut på den vinter!

I morges var haven for anden dag i træk dækket af de smukkeste iskrystaller. Frossent vand, som pludselig får haven til at stråle - fremfor at søle i mudder. Jeg måtte bare nå ud og forevige dette øjeblik, og blive mindet om, hvor smukt det kan være udenfor. Samtidig var det en sand fornøjelse at trække den rene luft helt ned i bunden af lungerne. Det er som om en våd sommer og et pløret efterår pludselig kunne blive pustet ud.


Haven i januar med frostKig gennem haven, hvor buksbom og de sorte konstruktioner giver haven karakter, mens de lette græsser svajer og knitrer med iskrystaller 


Uha, hvor jeg trænger til knitrende vinter, kulde i kinderne og oplevelsen af årstidernes forskellighed. Så stærkt har jeg aldrig følt længslen efter kulde før.Smuk have om vinteren
De sorte konstruktioner gør at haven også danner rum om vinteren. De smukke løvehaler kunne jeg ikke drømme om at klippe ned om efteråret. de er simpelthen en gave til haven om vinteren, synes jegSådan gør du haven spændende om vinteren
Så jeg nyder det - og håber at kulden trodser vejrprofeternes meldinger om tø og regn...


Græsser, lavendler, roser og stauder - alle får lov at være med til at gøre oplevelsen af haven om vinteren mere spændende. Dog synes jeg, at det er vigtigt, at det hele ikke "flimrer" og her hjælper de runde buksbomkugler med til, at der holdes på formerne.Smukke skærme og blade i haven om vinteren

Skærmene på Hortensia Annabelle og blade på phlox "Europa" giver stadig masser af fine oplevelser til haven her om vinteren... især når solen skinner.Græsser, lavendler, roser og stauder - alle får lov at være med til at gøre oplevelsen af haven om vinteren mere spændende.
Buksbom, juleroser og lammeører er dem der lige nu tilfører haven lidt "saft og kraft". fordi vinteren ikke får bladene til at visne ned.Kærlig hilsen Katinka8 kommentarer:

 1. Jeg er ikke så glad for kulde og vinter, men må da indrømme at der er flottere i haven, når den er dækket af rim end når det hele står under vand.
  Det er vigtigt med lidt grønt i vinterhaven til at give lidt farve mellem al det grå og brune, som egentlig også ser fint ud.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene.

   Tak for din kommentar:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Jeg deler din begejstring for den frosne have, og ikke mindst de to dage med sol og stille vejr. Vi må huske disse dage til de næste kommer.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig:0)
   Og desværre er vi på Sjælland ikke så heldige, at få lette snedrys til at forskønne haven med... Åh, det kunne jeg ellers godt bruge.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Vi var vist mange, der var ude med kameraet i sidste weekend. Der var jo skønne motiver overalt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - og kameralinser der sukker efter noget smukt at zoome ind på :0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 4. Skønne frostmorgener. Når haven er lille, bliver det grafiske og arkitekturen en hovedspiller på midtbane, både om sommeren hvor det vilde skal tæmmes, og om vinteren hvor tempoet sænkes.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis - det er så vigtigt, at noget holder på formerne, så det ikke bare ender i en omgang brunt kaos det hele:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka