søndag den 7. januar 2018

JULEFERIE I SVERIGEVi har nydt juleferien i Sverige. Familiehygge, dyner i sofaen, gode bøger, brætspil, kagebagning og alt for mange søde sager. Lige nøjagtigt sådan som vi synes at julen er allerdejligst


Det har bare været sådan en ferie, som vi alle har set frem til med næsten smertelig længsel, og som her 5 dage efter hverdagen igen har indfundet sig, stadig varmer vores hjerter. Dage med ro, hygge og jul i hver en krog af vores elskede lille gård. 

Vinter i Småland
Der kom et lille drys sne i juledagene, som fik ilden fra alle mine lygter til at se endnu mere hyggelige ud. Ved det gamle das, som nu er blevet opgraderet til havehus, havde vi også julet med lygter og gran


Jeg kan kun anbefale, at sådan drage afsted og holde jul væk fra hverdagen. Vi havde på forhånd pakket gaver ind, lavet dej til julesmåkager og bundet massevis af kranse, så de var parat til at blive hængt op. 

Jul i det gamle svenske køkken
Køkkenet er åh så hyggeligt, når det er jul. Ilden buldrer i brændekomfuret og småkager dufter om kap med gran og røde æbler


Den 22. drog vi afsted, så huset kunne blive ordentligt varmet op inden lillejuleaften, hvor familien kom til gløgg, småkager og risengrød. Derfor gik den 23. med at pynte op, fælde juletræer, bage småkager og bare lade kroppen vide, at NU var julen kommet.

Nostalgisk julestemning i Sverige


Lange dage med pyjamas og dyne i sofaen til langt op ad dagen. Familiens yngste var om nogen tilhænger af dette drivertliv med gode historier, (lidt for) mange småkager, hygge og anti-stress


Herefter har det været ren hygge med juleaften hos naboerne (mine forældre), lange morgener, gode frokoster, gåture i både regn, solskin og sne, samt et smukt nytår i de mørke skove, hvor selv de mindste skud tager sig storartet ud.

Julehygge på børneværelserJulen fyldte også børnens værelse, hvor juletræer også pyntede og strålede


Sikke en dejlig afslutning på det gamle år, og sikke en smuk start på det nye.

Så RIGTIG GODT NYTÅR ønskes i alle herfra mig, som nu har fået ladt batterierne grundigt op.


Kærlige havehilsner fra Katinka5 kommentarer:

 1. Ih, hvor ser det hyggeligt ud. Dejligt at i formår, at rive stikket ud og blot nyde tilværelsen.
  Knus Heike

  SvarSlet
 2. Godt nytår til dig :)
  Det lyder til at have været en fantastisk jul og billederne vidner også herom.

  SvarSlet
 3. Hej Katinka

  Det ser rigtig hyggeligt ud! Super at det kun tog et døgn at varme huset op - har du lav varme på når i ikke er der?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
 4. Dejligt indlæg med gode juleminder. Man kan nu også blive hjemme og have en afstressende jul kan jeg sige. Det lykkedes her, selvom vi måtte undvære de svenske skove og den nye sne.

  Rigtig godt nytår!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 5. Smukke og idylliske omgivelser at holde jul i.Huset er indbydende og indrettet i meget afbalancerede farver.Dejligt at I sætter pris på at have så skønt et sted!

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka