lørdag den 27. juni 2015

LØVEHALE - LIDT AF EN GRAFISK GENISTREGDe grafiske planter kan virkelig skabe effekt i haven. Lækre former og et stærkt udtryk af ro og styrke, kan denne type af stauder bidrage med til havens bede.

Endelig står løvehave, Phlomis russeliana strunk og smuk i haven. De har været flere år undervejs her, flere er “forsvundet”, sidste år var det alene blade der kom frem, men nu er de her, og de er nøjagtig lige så fantastiske, som jeg havde forventet.

løvehave, Phlomis russeliana en grafisk staude til haven


Planter med så stærk en form giver haven en særlig pondus, og selvom de næsten alene gider tale med sig selv, så kan deres tilstedeværelse hive de andres niveau et hak opad. 

Husk altid på planternes form og struktur, når bede komponeres - et for ensartet valg giver let lidt karakterløse bede.

Tidselkugler er også vidunderlige til denne disciplin, hvor netop kugleformen også her giver ro blandt de mere vævende, svævende og fladegivende stauder og græsser. Men de kommer først senere på sæsonen, så hvor er det herligt, at løvehale kan indtage scenen allerede nu.


Kærlig hilsen Katinka


Staude med kugleform. Grafiske plante løvehave, Phlomis russeliana

4 kommentarer:

 1. Enig - løvehalen er en skøn plante med stor karakter og den skiller sig klart ud blandt mange andre stauder. Men det er da underligt, at den ikke rigtig har fået fat hos dig tidligere. Jeg har rigtig god erfaring med at få dem til at gro og her på 3. år har den bredt sig så meget, at jeg har kunnet dele den til to andre steder i haven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Aj, dét håber jeg også vil ske her nu, hvor de super smukke planter forhåbentligt finder ud af, at her er ganske rart at være:0)

   Dejlig aften herfra

   Slet
 2. Jeg nyder virkelig også Løvehalen når jeg ser den og dens skulpturelt virkning er fantastisk. Endelig i år er der kommet planter ud af min såning og jeg har fem planter på vej. En enkelt Løvehale står dog allerede i bedet da jeg sidste år Måtte ha en da frøsåningen slog fejl. (Smiler efter at have læst Susannes erfaringer; der må gerne komme rigtig mange Haler her!)
  Kh Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er vi jo lidt i samme båd:0) Og ja jeg håber ogsåat kunne øge bestanden en hel del, for jeg er vild med disse løvehaler. De er SÅ seje!

   Kh Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka