mandag den 15. september 2014

RØD KÅL MED KRØLLERRød grønkål er ikke bare sund så det hviner, nej det er også en virkelig smuk plante i haven. Dekorativ, lidt mystisk og i hvert fald opmærksomhedstagende. Vi har igen i år vores stående i sorte højbede omkring terrassen, og jeg må tilstå; jeg synes de er ret fantastisk!


Skab sjove effekter ved grønkål i havens bede.Jeg har i år eksperimenteret en del med de mørkløvede planter sammen med blå blomster, og er blevet ret betaget af denne kombination. Derfor nyder jeg også kombinationen mellem de faste og solide mørke grønkålsblade og de sarte, blå lathyrus, som det ses nedenfor her.


Brug havens bede til grønsager og skab overraskende effekter og få spiselige bede
Bland grøntager med havens blomster og skab spændende haveoplevelserMen er det bare mig, eller er de røde grønkålsbalde ikke ret spændende?


Kærlig hilsen Katinka

10 kommentarer:

 1. Hvilken nydelig og spennende plante! Virkelig dekorativ med sine mørkerøde blader!
  Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne-Kristin. Jeg synes også den er vældig interessant og smuk. Nu prøver jeg at lære mine sønner at plukke blade jævnt rundt om den, så den ikke kommer til at se mærlig ud af al deres spiserig:0)
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Nej...de er super flotte både i statur og farve!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja ikke!Jeg synes de er voldsomme...og meget spændende:0)

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Jo det er meget smukt!! Jeg er også vild med det:-D

  SvarSlet
  Svar
  1. :0) - Ja, de kan noget (udover at smage godt)...give lidt kant til haven, tænker jeg.

   Dejlig aften fra Katinka

   Slet
 4. De er vildt spændende og meget dekorative! Er de mindre angrebet af kållarver end de grønne? Eller er du ude og pille hver dag?

  SvarSlet
  Svar
  1. I år er vi gået ganske fri, men sidste år fandt kålsommerfuglene ikke de røde planter... I år står de sammen men tallerkensmækkere, så måske blomsterne også hjælper til forvirringen af kålhungrende sommerfugle:0)
   Og så er jeg så heldig, at skulle en plante blive invaderet, så kan vi stadig nå at få nye planter...lidt luksus:0)
   Skøn aften fra Katinka

   Slet
 5. Flot plante, både i køkkenhaven og staudebedet eller sammen med græsser! Eller solitært i en krukke. Og så kommer de små skriggule blomster på de overvintrede stokke lige på et godt tidspunkt til foråret! Og de små skud på de gamle stokke er sprøde og gode.
  Purpurkål er også flyttet fast ind hos mig.

  SvarSlet
 6. Ååå...dette kan jeg like!..og midt i blomsterbedet er den som en dronning:)
  Men hva gjør du med kålens fiender?...jeg har hatt Plamekål også iår,men meget stort problem med
  skadedyr....tror jeg skal prøve rødkål til neste år:)

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka