torsdag den 13. juli 2017

SKØNNE STAUDESALVIER


Jeg er vildt begejstret for staudesalvier! Deres robuste karakter og smukke blålilla spir er noget af det smukkeste at tilføre et staudebed, synes jeg. I år har jeg udvidet min bestand betragteligt, og bliver mere og mere betaget af denne staudegruppe for hver gang jeg oplever et nyt sted, hvor den - også - passer ind.

Staudesalvier, salvia nemorosa "Caradonna"


Staudesalvier, salvia nemorosa er en vidunderlig staude. De ser på en gang elegante, robuste og lidt vilde ud - lige noget for mig. Derfor har jeg i år øget bestanden af sorterne “Caradonna” og “Ostfriesland”, som blander sig skønt mellem bedenes øvrige blomster. 

Staudesalvier, salvia nemorosa "Caradonna" og "Ostfriesmand" blandt havens øvrige stauder og buske


Staudesalvier er heldigvis hårdføre stauder, der elsker sol og sommer - så mangler vi bare den…Kærlig hilsen KatinkaStaudesalvier, salvia nemorosa "Ostfriesmand" blandt havens øvrige stauder og buske

9 kommentarer:

 1. Staudesalvie er en vidunderlig plante og jeg er næsten målløs over så mange varianter der er. Jeg er så glad for de purpurfarvede med mørke stængler, men de lykkes ikke helt så godt for mig. Caradonna kom jeg også lige til at købe på CPH Garden :-) Den er nu også skøn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er nemlig super fin med sine mørke stængler.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Staudesalvie kommer herved inn på min ønskeliste. Jeg tenker at den må da passe flott sammen med peoner. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Super skøn....også sammen med lavendler og hortensia Annabelle
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Helt enig. Jeg ville ønske, at de bredte sig meget mere - vores lerjord er nok for tung til dem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ville være skønt..

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 4. Det er også en af mine yndlinge. Det eneste jeg må advare mod er at klippe dem ned om efteråret, det kan de ikke lide. Jeg har prøvet - et år hvor sommerfuglebusken væltede ned over staudebedet under tung tøsne - og jeg klippede alt rodet væk. Dernæst døde de ellers nemme salvier.

  Men god fornøjelse fremover!
  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet Ulla, dejligt at nyde godt SF andres - bitre - erfaringer.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 5. Staudesalvie er også en vigtig plante i vores have, især parterret, hvor den blander sig med lavendler, græsser, perovskia og stedsegrønne. Dit sidste billede viser med al tydelighed de mange kombinationsmuligheder der er, med bare 5 slags planter. Samme mix, anderledes sammesætning.
  Venligst
  HEnrik

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka