mandag den 4. april 2016

FORÅR OG FREMTIDSPLANLÆGNING


Min kære, grønne havejournal er for mig et uundværligt redskab i havelivet. Den skal nemlig forsøge at sikre, at næste forår om muligt bliver skønnere end dette. For lad os være ærlige; vi kan ikke huske hvilke løg der skal sættes hvor, når først planterne er visnet ned og nye dronninger har lagt et jerngreb om rampelyset.


Krokus i haven


Derfor har jeg min journal, hvor jeg løbende noterer og skitserer "hvor" og "hvilke" tiltag jeg skal huske til efteråret. Ikke fordi jeg skal glemme at nyde nu’et, men fordi min erfaring siger mig, at hverken fotos eller tanker giver de optimale hjælperedskaber for hukommelsen om et halvt års tid. 

Og det er jo lagt sjovere at tage fotos af alt det der fungerer, end det der skal forbedres.

Har jeg ikke ret?

Havejournal til skitser og optegnelser
Lige nu er det krokustid, så jeg har tegnet ind hvor jeg i baghaven ønsker at udvide antallet af de små yndigheder. Jeg er ganske begejstret for den stribede krokus “Pickwick”, så tanken er at udvide antallet af dem - som stribede øer i et brusende hav at krokus i lilla toner. 

Så det er noteret, og min kogende havehjerne kan på dette felt drosle lidt ned og berolige sig med, at det eksterne arkiv er i brug.


Kærlig hilsen Katinka

8 kommentarer:

 1. Hej Katinka

  Uhh, nu kommer de skønne, grønne indslag fra dig som jeg sådan har ventet på :-). Måske en idé jeg skulle tage op, en havejournal?

  Jeg planlægger også krokusflor, men i en lidt mere "hands on" version.Jeg lavede sidste år nyt, kæmpe staudebed og fik deri lagt en pose crocus "Vanguard" og en pose "Pickwick". For lidt tid siden snakkede jeg med min svigermor om, at jeg bestemt måtte have købt mange flere krokus til efteråret, til bedet. For sikke en skøn måde at starte sæsonen på, når man VIRKELIG ikke kan vente længere på at det grønnes derude.

  I weekenden havde vi så børnefødselsdag for familien og hvad skete der? Min skønne svigermor dukkede op med en sort murerspand fuld med blå/lilla, stribede og hvide krokus. Og så lige en klump af de Dorthea-liljer jeg misundeligt havde beundret i hendes have. Så er man altså godt gift ;-).

  Mvh. Gitte

  P.s. Kender du ikke Vanguard "in person" kan jeg altså virkelig anbefale den. Den er lidt neutral i gråvejr/lukket, med skiftevis lyslilla og hvidlige kronblade. Men når solen skinner og den åbner sig op er det altså en skønhed der er yndigere end de fleste. Inden i er farven den fineste lyse lilla. Lige til at spise!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gitte.

   Så mange gange tak for din lange kommentar, som jeg virkelig har nydt! Ja en havejournal er min måde, at holde styr på det hele på, men mindre kan også gøre det... Og den krokus "Vanguard" har jeg nu skrivet ned der, for den skal absolut undersøges - stor tak for tippet!!

   Og så må jeg da nok tilstå, at du har været heldig med din svigermor. Det er jo ren forkælelse må jeg sige. Hvor er du heldig!!!

   Så mange havehilsner og dejlig lørdag aften fra Katinka

   Slet
 2. Krokus kan vi ikke få for mange af, og jeg tænker også hvert forår at jeg skal have flere til næste år. Men sjovt nok - når jeg køber løg om efteråret så er det tulipanerne der dominerer, det må blive anderledes i år. I øvrigt en god ide med sådan en skitsebog til at supplere billederne på bloggen, tak for den ide.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen - det var så lidt:0)

   Krokus er virkelig skønne, men der skal lidt til at huske dem om efteråret. Måske er det fordi løgene ikke "larmer" så meget i indkøbspuljerne - jeg ved det ikke... Her er det de eneste der sidste år kom i jorden. Jeg tvang simpelthen drengene til det, mens jeg selv lå ned med diskusprolaps. Syntes godt jeg kunne tillade mig at tvinge dem til disse små løg, der ikke skal så langt ned, mens tulipanløg blev en smule for skrapt;0)

   Knus og dejlig aften herfra

   Slet
 3. Du har så rett! Så smart og hyggelig å ha en hagejournal. Den er du nok glad i. Deilig med krokus. De er ikke mulig å få nok av:)
  Nyt våren!
  Hilsen Jannicke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Jannicke - og nej krokus kan ikke blive for mange...aldrig:0)

   Dejlig aften og mange hilsner herfra

   Slet
 4. Skønne krokus. Sådan en journal er genial. Lavede en i min gamle have for snart mange år siden, måske jeg skulle tage ideen op igen. For ja man glemmer, hvor de står og de planer man lavede i foråret.
  Kh Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marianne - nej jeg glemmer i hvert fald hvor der skal spædes til, hvis ikke jeg får det skrevet ned... Og en havejournal behøver ikke være ret kompliceret, men et godt sted at samle noter, der ellers kan komme til at ligge og flagre alle steder:0)

   Kh og dejlig aften fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka