søndag den 25. oktober 2015

BEDE MED BEDER - I BYERNES BYParis er som bekendt en plet på jorden fuld af stil, elegance og fingeren på pulsen… alligevel måtte jeg spærre øjnene op for dette dristrige plantevalg i byens største park “Jardin de Luxenbourg”. Bede i dramatisk mørk og rød…og med beder plantet ind i kompositionen. 

Modigt og interessant…og herligt moderne, synes jeg.

Bede i dramatiske farver i Paris


Ikke at planterne sikkert bruges til andet end pynt, men når tendenser om brug af spiselige planer når sådanne steder, ja så er der noget om snakken; grønsager behøves ikke alene forvises til køkkenhaver, men bør hyldes både for deres skønhed og nytte. 


Grønsager blandt blomster


Modigt blomstervalg i Jardin du Luxembourg


Hurra for det - og flere grønsager i haverne tak!


Skøn søndag fra KatinkaINFO OM JARDIN DU LUXEMBOURG
Parken blev i 1612 anlagt som parkanlæg for Palais du Luxembourg og rummer både geometriske alléer og romantiske partier med planter og blomster. Rundt omkring den centrale terrasse står statuer af franske dronninger.

Parken er også et yndet udflugtsmål for byens borgere der gerne tilbringer mange timer af weekenden på parkens sportsanlæg, legepladser, med ponyridning, dukketeater og eller sejlads med modelsejlbåde på det store runde vandbassin foran paladset. 


4 kommentarer:

 1. Utroligt vellykket bed, du viser i dag. Jeg tror, det gør noget godt for helhedsindtrykket, at der er inkluderet mørkeblå blomster og planter, der tenderer til det rustfarvede.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, frække små twist!

   Kærlig hilsen Katinka

   Slet
 2. Hej Katinka.Elsker alle Paris smukke parker......................og Luxenbourg haven er også en af mine absolutte ynglinge.
  Rigtig smukke og dramatiske bede du viser.Og det med kål i bedene har jeg også set i år i Landbrughøjskolens have.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Men tænk det nu også er kommet til de mondæne haver i Paris - det er da skønt at tænke på....også på denne forbistrede sorte dag.

   Kærlig hilsen Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka