onsdag den 14. august 2019

FRODIG HAVE EFTER SOMMERFERIEN


Sådan kan du vende hjem til en frodig have efter sommerferien

Hemmeligheden bag frodige staudebede i august


Jeg klipper mange stauder helt ned, når sommerferien står for døren. Hækkeklipperen svinger jeg brutalt over løvefod, storkenæb, stjerneskærm osv., mens blomster og blomsterknopper bliver amputeret fra roser, solhat osv. 

Afklippet får lov at blive liggende i bedene. Pynter gør det ikke, men på den måde hjælper plantedelene med til, at holde på fugten i bedene. Det er nødvendigt, når jeg nu ikke er der til at holde øje med tørstige sjæle.

Heldigvis kan man bruge nogle af blomsterne til skønne 
buketter. Rosenplanter skal man som udgangspunkt ikke 
lade ligge tilbage i bedene, da eventuelle sygdomme derved 
har gode kår til at sprede sig
Det kan godt kræve, at maven fyldes med is og dybe åndedrag, når man begiver sig ud i dette arbejde, for det føles temmelig barskt at nedkæmpe alle de smukke planter, men tro mig - det virker!

På den måde kan haven nemlig klare sig “alene hjemme” og ovenikøbet giver ferieperiode planterne tid nok til at komme sig, så de kan stå med friske blomster og blade, når vi er hjemme igen. Og det er nu herligt, at vende hjem til en grøn have, i stedet for at opleve en have, der har brugt krudtet på at blomstre, mens man ikke var hjemme.

Det skal samtidig nævnes, at phlox og Skt. Hans Urt klippes grundigt tilbage i juni, for netop at udskyde blomstringen til august og september. Ligesom det også skal nævnes, at planterne her i haven ikke er af den allermest sarte slags.  


Kærlige havehilsner fra

KatinkaIngen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka