onsdag den 8. maj 2019

SMUKKE UAPPETITLIGE NARCISSER


I vores smålandske have har vi fornøjelsen af og udfordringen med lækkersultne rådyr og harer. Yndige er de skam, men de behøver ikke stå med munden fuld af tulipaner! Derfor er jeg nu blevet rendyrket fan af narcisser i naturhaven.


Narcisser er velegnede til naturhaver hvor dyr ellers æder tulipanerneJeg har opgivet drømmen om tulipanflor i vores smålandske have, som ligger smukt omgivet af skov og vild natur. Lidt velvalgte tulipaner kunne ellers klæde denne naturlige have, men jeg må sande, at sådanne lækkerbidskener vil rådyr eller harer bevæge sig langt for at kunne nyde. Og ærligt talt, så er arbejdet med at lægge løg i efteråret ikke så udsøgt en fornøjelse, at man udfører arbejdet uden at kunne høste et smukt syn i foråret. Sådan har jeg det i hvert fald!

Derfor er jeg nu gået over til alene at plante narcisser - og krokus. Jeg har lagt mange løg af den lyse “Mount Hood”, som med sin bløde flødefarve ikke skriger for voldsomt mod det røde hus. De er faktisk ret smukke, men tilsyneladende ikke appetitlige for skovens dyr. Og den lille "Minnow" er altså temmelig yndig.Narcisse Mount Hood og Minnow


Faktisk har jeg også gjort forsøget med vores egen lille stuekanin, som ellers ikke er bange for at gå i krig med alle grønne sager (potteplanter, en buket tulipaner, havebøger osv). Jeg “undlod” at flytte en afskåret narcis væk fra hendes rækkevidde, men den rørte hun ikke.

Jeg ved ikke præcis hvad der er ved narcisser, som ikke virker tiltalende for dyrene, men en ting er sikkert - skal jeg lægge løg i en naturhave, så bliver det narcis-løg.

Mange havehilsner fra Katinka

6 kommentarer:

 1. Det er ærgerligt, når du nu gerne vil have tulipaner, men egentlig synes jeg, narcisserne passer rigtig godt til stedet.
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth - og jeg er meget enig i, at narcisserne passer godt. Mange tulipaner vil være for kultiverede til den naturlige have, så jeg ærger mig ikke helt gul og blå;0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Narcisser er helt vidunderlige og pynter da også ved det røde hus.

  Mon det er lugten, som skræmmer dyrene væk? Whatever, bare de lader planterne stå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Præcis - så længe de bare får lov at stå, for de er nu ret smukke, synes jer.

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 3. Tulipaner er virkelig en lækkerbisken for rådyr og dådyr. Narcisserne har nu også den fordel at de kommer igen år efter år og de passer fint i en naturhave.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig!

   Narcisser er mere hårdføre end de fleste tulipaner....og det skal de ikke høre ét ondt ord for;0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka