torsdag den 22. juni 2017

RENDYRKET HAVEGLÆDE I VALBYPARKEN


Nu er det tid til haveshowet Cph Garden - Haveselskabet stort anlagte haveshow i Valbyparken. For første gang afholdes der i Danmark et rigtigt haveshow - og hvilke et! Det varer helt til søndag, og jeg kan kun opfordre alle med en latent såvel som blussende havebegejstring til at slå et smut forbi…og sætte god tid af!


Showhave af Signe Wenneberg til CPH Garden


Signe Wenneberg havde skabt en skøn oase af en showhave. Der var plads til både vasketøj, høns, grønsagsudsalg mm. Virkelig et godt bud på hvordan man kan genanvende materialer og skabe stor skønhed udfra små midler.

I går havde jeg den udsøgte fornøjelse at være inviteret til Haveselskabets store event, Cph Garden. Det var lidt af en ære, at få adgang til dette sprudlende univers som en af de allerførste (ja, faktisk inden pressen). Men det var også ufatteligt hyggeligt hele dagen igennem at opleve så mange haveglade/havegale mennesker samlet på ét sted. Solen skinnede, alle smilede og showhaver - såvel som Kronprinsessen - strålende. 

Se det var havemagi!

Kronprinsesse Mary åbner Cph Garden
Kronprinsesse Mary åbnede udstillingen ved at døbe en ny rose (som blev opkaldt efter haveshowet). Jeg vidste ikke at roser skal døbes med champagne...


Til Cph Garden er der i alt 8 skønne showhaver, en masse udstillere (med gode og uimodståelige varer - godt bilen holdt langt væk) og små foredrag i telte rundt omkring. Mange stande er sprængfyldte med de skønneste planter som i sig selv er et besøg værd…og så myldrer det med andre havetosser - helt skønt!

Jeg må dog indrømme, at jeg slet ikke fik hilst på så mange, som jeg gerne havde ville. Jeg missede blandt andet samling med bloggere/Instagrammere, så det må jeg have tilgode til en anden god gang.

Efter at have siddet i teltet til åbningen, må jeg ligeledes tilstå, at jeg valgte Award-showet fra til fordel for “god plads ved showhaverne” - men stort tillykke til vinderne!


En smuk showhave i blå, lilla og gule farver designet af Lise Bollhorn og Erik Dal fik bronzemedalje

Haveselskabets egne havearkitekter havde skabt et skønt, spiseligt og ganske uprætentiøst haveunivers. De fik en flot sølvmedalje

Showhave fra Cph Garden med vand som tema
Lars Juncker og Anne Fischer havde skabt en rå showhave med kæmpe stenblokke, et dybt havebassin og flere virkelig flotte haverum


Og ja, de showhaver var skønne - hver på sin måde. Dog jeg må tilstå, at jeg som mange andre blev ret knæblød over Dorthe Kvists charmetrold af en showhave. Og vinderhaven gad jeg godt bare tage med hjem - for uha, dén var smuk, stram og inspirerende! 

Showhave af Dorthe Kvist til Cph Garden

Dorthe Kvist havde skabt dette finurlige og super-inspirerende haveunivers. Her var bier på taget, havehus til en, et smukt spejlbassin og en virkelig smukt udformet gynge. Rigtig godt gået - og en have jeg godt kunne have undt lidt større anerkendelse fra juryens side.


Vinderhaven af Cph Garden - showhave af Nete Højlund


En utrolig smuk have. Vinderhaven 2017 er et både stramt og samtidig meget moderne bud, med en stringent og klar plan...og samtidig modet til området med vildere beplantning. Jeg drømmer om det rektangulære spejlbassin - hvor var det smukt på dette sted! 


Gå tilbage til haverne
En god idé til besøgende er også, at give sig tid til at gå tilbage til de enkelte showhaver. Lyset skifter og solen ændrer placering, og pludselig er oplevelsen helt forandret!

Der er to showhaver mere
Jeg må tilstå, at som du sikkert kan tælle til, så har jeg kun vist 6 af de 8 showhaver her. Nina Ewald og Birgitte Busch har også skabt en showhave, men jeg synes ikke helt mine fotos har fungeret her. Ligeledes  har TV2-FRI skabt "seernes drømmehave", og jeg må tilstå, at jeg ikke har fotograferet den. Undskyld TV2, men den fangede mig slet ikke.

Du kan stadig nå det

Så har du et hul i kalenderen de næste dage, så kan jeg klart anbefale at tage forbi Cph Gardenshow. Eneste minus er, at det er svært at vende tilbage til livet udenfor bagefter - jeg har siddet på job og drømt mig tilbage til Valbyparken hele dagen i dag. 

Kærlige havehilsner fra Katinka
4 kommentarer:

 1. Så var det dig jeg så derinde :) :) - jeg var lidt i tvivl om det var dig eller ej :) :) - øv... at jeg ikke bare prikkede dig på skulderen ;)

  SvarSlet
 2. Du skulle da klart havde givet dig til kende - det havde jo været super hyggeligt!

  Havehilsner fra Katinka

  SvarSlet
 3. Hej Katinka.
  Jeg ville også gerne have hilst på dig, men selv de der var med til awardshowet fik ikke rigtig nogen taletid med hinanden, så jeg ville også hellere have været ud på pladsen. Men skidt pyt, Helle (Blomsterhatten) og jeg havde også billetter til torsdag, så vi fik da indhentet en del alligevel. Vi lukkede og slukkede begge dage.
  Jeg håber vi får mulighed for at mødes en anden god gang.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
 4. Kære Malene - det er jeg sikker på at vi gør! Jeg kunne kun tage fri onsdag, men den blev også brugt helt ud;0) Sikke et fantastisk arrangement - det var vidunderligt med al den haveglæde!!

  Knus fra Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka