tirsdag den 28. marts 2017

HENRIVENDE HELLEBORUS


Hvem kan modstå denne smukke julerose? Ikke mig i hvert fald, så jeg lukkede øjnene for prisen og skyndte mig hjem med den, for er den ikke henrivende? Let fyldte og så med spidsede kronblade med prikker - jeg er helt blød i knæene over al den skønhed og blomsterrigdom efter en umådelig lang vinter.

Dobbelte helleborus


Jeg har desværre ikke mange juleroser i haven, men hvert år kommer der lidt til. Jeg bliver bare altid overrasket over de relativt høje priser, og skal kæmpe lidt med mådeholdenhed, når jeg sådan møder en rigtig hjerteknuser som denne.

Helleborus i haven


Men nu står denne skønhed altså og stråler på havebordet… Håber den hygger sig og vil kunne lide en udplantning i haven senere.


Julerose i krukkeKærlige hilsner fra Katinka

10 kommentarer:

 1. Morsomt å lese for akkurat det samme skjedde med meg ;-D Vips så var den handlet og ble med hjem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi... ja det sker jo. Godt jeg ikke er ene om at lade mig friste:0) Og hvor kan man blive glad for sådan en plante der VIL med hjem:0)
   Mange havehilsner fra Katinka


   Slet
 2. Ja de er virkelig henrivende blomster. Man kan så let blive revet med i købsøjeblikket. Prisen afspejler de tre år det tager inden de blomstrer, men hvor er de skønne og kønne.
  Kh. Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret - og jeg vil også hellere have en blomst af god kvalitet, end en billig (udåndingsnær) sag, som kun giver ærgelse. Og som min kloge mormor sige: "Det er dyrt at købe billigt"! :0)

   Kh Katinka

   Slet
 3. Hej !

  Nej, vem kan motstå en sådan blommande skönhet? Klart den måste få åka med hem. Lycka till med din vackra Helleborus!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Gunilla - og jeg er SÅ glad for den blomst, så godt at den bare ville med :0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 4. Hei. Åh, jeg skjønner godt at du likte den. Den er nydelig. Ønsker deg en fin dag. Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Hanne-Lise. Og ja den er virkelig fin - og dejlig høj set i forhold til mange andre af vårens blomster.

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 5. Kære Katinka, der er ikke noget som en kærlighed til en plante, alle de sorter man bare må have. Men uha det at dyrke mådehold samtidig, er en udfordring som en lokkende kage på bordet.....Smukke er de.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henrik.

   Hi Hi - ja, og kage er også svært at modstå:0)... Jeg synes jeg er blevet mere kræsen med tiden (og som pladsen i haven efterhånden er temmelig fyldt ud), men det kan være svært ikke at lade følelserne løbe af med en... Og nogle gange gør det heller ikke spor..
   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka