onsdag den 25. maj 2016

MIN HAVE I MAJ

Maj er gået stærkt - ja foråret er vist nærmest løbet afsted uden at se sig over skulderen. Jeg har brugt tiden på at nyde havens forandringer og samtidig erkendt, at mit liv pt indeholder flere blomster end ledige stunder. Derfor har maj også været ganske blogindlægsfri indtil nu.

Men I skal ikke snydes for blik på min maj-have. Jeg har her samlet fotos af haven, som den tager sig ud netop nu, samt lavet et tilbageblik på maj måned. Magisk som udtrykket skifter derude… Øvelsen er så at værdsætte det nye, der heletiden dukker op (og her skriver jeg vel at mærke ikke om ukrudt) og ikke mærke sentimentaliteten komme krybende over det, der allerede nu er forbi for i år.

Sådan ser haven ud netop nu til aften:


Min have med kørvel og frodige haverum
Og sådan her har farverne skiftet gennem de seneste uger. Fra de hvide toner, til den vilde farveeksplosion, og så nu de roligere, mættede farver:

Hvide haverum

Syrlige toner i haven
Tulipaner i rosa og lilla toner

Blomster i rosa og lilla toner

Kærlig hilsen Katinka


Vildt tulipanbed

12 kommentarer:

 1. Så vakkert! Deilig med gode temperaturer og solskinn - det fortjener vi!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det fortjener vi:0) Og tak for dine søde ord om min have.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. skønne stemningsbilleder :)

  SvarSlet
 3. Underbart vackert! Inspirerande bilder, tycker mycket om hur du fångar ljus (o skugga), leken med färg och form.
  Fråga: Collage nr 2, den vita blomman till höger, vad är det för något?
  Allt gott!
  /Katarina

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange gange tak, jeg bliver SÅ glad for dine søde ord. Blomsten på 2. collage er vild kørvel. Jeg smed frø for 3-4 år siden og nu dukker den op hvert år. Jeg synes den er så fin og let - og giver stemning af grøftekant.

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 4. Jamen det ligner jo næsten sommer på dine billeder, selv om det "kun" er maj lidt endnu. Skøn stemning!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henrik - og ja maj har været overvældende.....lad os håbe den rigtige sommer bliver lige så skøn!

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 5. Det ser så dejligt ud, kik på de smukke blomster og jeres skønne have. Lad ukrudt være ukrudt, det er som det er. Jeg elsker at nyde min have, men jeg må også huske mig selv på det - derfor hedder min have som det gør. Jeg glæder mig til at læse din næste indlæg, hvordan går det i øvrigt med dine høns?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:0) Og ja hvis man bliver ukrudtsfascist, så ændres haveglæde til havekamp, er min indstilling, så jeg har skam skvalderkål rundt i hjørnerne og vælger planter der kan holde til mine barske krav som "udlejer".

   Hønsene har det skønt selvom de ikke kommer ud i haven pt (skrabemonstre ingen adgang). Vi forkæler dem dog med massevis af græs og grønt, så tror nu de hygger ret godt.

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 6. Hej Katinka, utroligt som haven skifter ham i denne måned, fra nøgen og bar, til nu hvor dem grønne bløde dyne omslutter og beskytter. Maj måned er i sandhed den mest optimistiske, her er alt muligt. Jeg siger groft, hvis hus og have ikke ser smukt ud nu, så kommer det aldrig til det...(uden mere arbejde vel at mærke) Meget smukke og stemningsfulde billeder.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er meget enige - og maj er simpelthen en taknemmelig havemåned hvor det hele begynder at fylde og funkle... Det er bare haveglæde på stilk:0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka