tirsdag den 31. maj 2016

HYGGELIG HAVEFEST


Bare smag på ordet “havefest”. Lidt magisk, ikke? For havefester har noget særligt over sig. Skønne fester hvor vejret muliggør at dække op i haven, og stemningen bliver fri og let af de grønne omgivelser og den afslappede stemning. Scenarier man drømmer om, men langt fra kan tage for givet i festplanlægningen

Jo, dage med fest i haven, se det er dage der på sødeste vis niver sig fat i hjertet.


Familiefest i haven


I søndags fejrede vi fødselsdag i familien, ved netop at invitere til hyggelig sammenkomst i haven. Vores yngste bliver i morgen 6 år, så det skulle fejres med komsammen for børn og voksne. Borde blev dækket med hvide duge, service stykket sammen af hvad vi lige kunne finde og buketter raskt snuppet fra bede og grøftekant. For at indramme billedet måtte vi også en tur i træerne, så flagvimpler kunne fastgøres og stille vugge i vinden dagen igennem.


Vilde blomsterbuketter til havefester
Løst bundene buketter af blandt andet kørvel, akelejer, dagliljer, storkenæb og rhododendron 


Det blev en forrygende hyggelig dag med masser af kager, latter, leg og nærvær….og siddende under åben himmel og bare nyde nuet, se det var en gave i sig selv.

Det er om at gribe chancen, når den er der - så husk nu at holde nogle herlige fester sommeren igennem. Jeg håber da i hvertfald, at jeg på lørdag får chancen for at fejre min 40-års fødselsdag i haven....


Kærlig hilsen KatinkaGlas fra Ikea og Iittala og flagvimpler fandt jeg i Søstrene Grene. Man kan dog sagtens selv lave vimpler ved at klippe trekantede stykker pap ud og sy dem sammen på symaskinen. Meeen, tiden var ikke lige til den løsning...


8 kommentarer:

 1. Nu hvar dagen i dag har budt på nogle voldsomme byger og voldsom blæst er det dejligt lige at blive mindet om, at for ikke så længe siden så det helt anderledes ud! Sol og sommer! Ser meget indbydende ud, håber fødselaren nød dagen :-)
  Hilsen Henrik Havehjerne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Henrik - Fødselsdagsbarnet og alle hans gæster havde en herlig dag....sådan en man bærer med sig og varmer på en gråvejrsdag.

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Ser forrygende og så hyggeligt. Lige hvad jeg forbinder med havefest :-). En have er og bliver bare et dejligt sted. Både tillykke med yngstesønnen og din runde fødselsdag :-). PS. Det er kun herligt at blive 40 :-). Mange hilsner Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette - Ja det var ikke slemt;0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 3. Hold da fast, Katinka - du forstår at slå tonen an til havefest - det er som taget ud af et af Skagens-malernes skønne malerier. Dejligt når det kan lade sig gøre at feste udenfor og i så skønne omgivelser. Tillykke med knægten :) Og rigtigt stort tillykke til dig, håber du får en skøn dag og lækkert vejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ulla - vi har simpelthen badet i skønne dage den seneste tid, og jeg havde en skøn og hyggelig fødselsdag:0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 4. Så smukt du har dækket bordet. Jeg er solgt. Du har ret i at det er med at gribe chancen. Jeg har netop afholdt en stor 40 års fest i min have, lige da der var varmest - nærmest 20 grader om natten. Det var MAGISK.

  Jeg håber du får en fantastisk fest!

  SvarSlet
 5. Hej Katinka, længe siden... Vi savner dig.
  Knus Ulla

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka