søndag den 24. april 2016

BØGEBLADE, FUGLEKVIDER OG HAV AF ANEMONER


En skovtur sådan en søndag i april findes ikke meget bedre. Anemonetæppet er rullet ud over hele skovbunden og bøgebladene hænger syrligtgrønne på grenene.  Fryd for både øje og gane. Ligeledes har solen kastet varmende stråler mod skovbunden og fået alle de spæde, grønne planter til at nyde rampelyset. De grønne farver bliver næsten hvinende selvlysende sådan en dag.

Hvor er det hele bare lidt magisk!

Anemoner i skovbunden


Vi er netop kommet hjem efter en dejlig tur - sådan en tur der giver bredde smil og røde kinder. Ungerne har cyklet, løbet og klatret på træstammer, mens vi voksne med taknemmelighed har hilst foråret velkommen. 

Ih hvor har vi længe set frem til sådan en omgang forårsenergi!


Anemoner  og skovsyre i skovbunden



Kærlig hilsen Katinka


Musvåge

lørdag den 9. april 2016

SPIRRENDE FORÅR I HAVEN


I dag er tulipanerne sprunget ud i haven. Dette fejrer jeg med lidt fotos af de yndige små - så ikke mange ord, men blot taknemmelighed over disse soleklare beviser på, at foråret nu buldrer afsted.

Tulipan turkestanica






Tulipan turkestanica i bede og hvide hornvioler på bænken
Dette er de skønne botaniske tulipaner Tulipan turkestanica, som det vist ikke er en hemmelighed, at jeg er yderst begejstret for. De blomstrer mange steder i haven, og jeg bliver hvert år helt målløs over deres elegance og smukke form.

Og så lige en hilsen fra nogle af havens andre smukke små. 

Hornvioler og skilla

Lilla stedmoderblomst


Kærlig hilsen Katinka

mandag den 4. april 2016

FORÅR OG FREMTIDSPLANLÆGNING


Min kære, grønne havejournal er for mig et uundværligt redskab i havelivet. Den skal nemlig forsøge at sikre, at næste forår om muligt bliver skønnere end dette. For lad os være ærlige; vi kan ikke huske hvilke løg der skal sættes hvor, når først planterne er visnet ned og nye dronninger har lagt et jerngreb om rampelyset.


Krokus i haven


Derfor har jeg min journal, hvor jeg løbende noterer og skitserer "hvor" og "hvilke" tiltag jeg skal huske til efteråret. Ikke fordi jeg skal glemme at nyde nu’et, men fordi min erfaring siger mig, at hverken fotos eller tanker giver de optimale hjælperedskaber for hukommelsen om et halvt års tid. 

Og det er jo lagt sjovere at tage fotos af alt det der fungerer, end det der skal forbedres.

Har jeg ikke ret?

Havejournal til skitser og optegnelser
Lige nu er det krokustid, så jeg har tegnet ind hvor jeg i baghaven ønsker at udvide antallet af de små yndigheder. Jeg er ganske begejstret for den stribede krokus “Pickwick”, så tanken er at udvide antallet af dem - som stribede øer i et brusende hav at krokus i lilla toner. 

Så det er noteret, og min kogende havehjerne kan på dette felt drosle lidt ned og berolige sig med, at det eksterne arkiv er i brug.


Kærlig hilsen Katinka