onsdag den 13. januar 2016

VINTERBESKYTTELSE TIL HAVENS PLANTER


Havens sarte planter bør vinterdækkes, for at kunne komme gennem en frostperiode, som den vi nu står på tærsklen til. Vinterbeskyttelse er simpelthen nødvendigt, hvis havens frostfølsomme planter ikke skal lide skade.

Her i haven er det især de engelske roser, perovskia, magnolia og planter i krukker, der er udsatte. Derfor er de alle nu beskyttet af gode grandyner og flere med hø som ekstra-isolering. Krukkerne er samlet sammen i områder med læ og lidt varme nær hus. Ved at sætte dem tæt sammen danner de også læ for hinanden, hvilket plejer at hjælpe planterne i frostgraderne.

Vinterdække til havens planter


Jeg har ikke så sarte planter, at krukker pakkes ind i jutesække, halmmåtter, bobleplast e.lign, men det kan være en god idé, om man har sarte planter stående i krukker, og intet drivhus at søge tilflugt i. 

Som alle foregående år er grandynerne skabt af årets juletræer. Vi har i år selv haft nok, men ellers er det min erfaring, at mange naboer med glæde siger farvel til årets juletræ og på den måde slipper af med det. På den måde kan man hurtigt samle mere gran til haven.

Så kulden er skøn og rensende, men også meget hård ved planterne - især hvis ikke en beskyttende snedyne har lagt sig over land. 

Så pas godt på haven, så den kan strutte til sommer.

Vinterdække med gran


Og fuglene....ja hvad med at sætte lidt ekstra godt ud til dem - her er solsorte vilde med æbler, så de både ophænges og sættes på visne stængler af stauder - herunder ses æble på tidselkuglens visne stængel.

Æbler i havenKærlig hilsen Katinka

4 kommentarer:

 1. Jag brukar också spara granen! Lägger ut i surjordsrabatter och sedan eldar upp resten!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig en rigtig god idé!!!

   Mange varmende havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Hvor smart at sætte æbler på stauderne. Så kan alle da være med.
  / Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig - og hurtig gødning til planten der udvikles nedenfor;0)

   Varme hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka