torsdag den 7. januar 2016

TID TIL ISLYGTER


Så kom frosten til Danmark, og med den endelig muligheden for at frådse i islygter. Islygter er både sjove, smukke og en smule uforudsigelige - og ganske eventyrlige og uimodståelige i vinterhaven.

Lav forskellige islygter


Jeg har lavet både islygter i balloner og islygter i spande. Du kan læse tidligere opskrifter på islygter og finde links til fremgangsmåder her.

Jeg må tilstå, at mit idékatalog for is-eksperimenter slet ikke har nok spillerum i så korte frostperioder, som vi har i Danmark. Så er nu begyndt at skitsere mine idéer ned…..og så se hvor langt vi når denne vinter…

Islygter i ballonerForskellige islygter


Bagerst i haven har jeg på række sat de lygter, der indtil nu er færdige. Der er små og store, islygter med kaffebønner og islygter med grønne planter - og på fotos anes måske også lygter med indfrossede blomster i isen. I morgen vil jeg forklare hvordan disse er lavet, så du selv måske får lyst til eksperimentere med islygter med blomster. 

Det er nemlig  en sjov….og selvfølgelig kold fornøjelse.


Lav anderledes islygter
Kærlig hilsen Katinka


Forskellige islygter

Islygte med kaffebønner

7 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke, de islygter, du viser :-) - God aften!

  SvarSlet
 2. Hvor er de smukke, de islygter, du viser :-) - God aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Bente - vi må nyde dem mens det er muligt:0)

   Mange hilsner fra Katinka

   Slet
 3. Kære Katinka, hvor er de flotte og det ser kønt ud med de på række på bænken. Jeg have nogle tulipaner der sang på det sidste vers, så jeg tænke dem plus kogler og en eller to lærkegrene, ville være rigtig flot.
  Så jeg lavede en går aftes, og her i eftermiddags så det godt ud, men da den havde stået lidt og jeg ville have den beholder ud som skulle forme huldet, gik hele herligheden i stykker, men heldigvis er der frost de næste dage, så jeg må bare i gang igen, fordi det ser rigtig hyggeligt ud
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Kirsten.
   Jeg håber du har fået leget mere med islygter her mens det har været frost. Det er nemlig så sjovt og smukt, men ja....indimellem går det galt. Huskede du forsigtigt at hælde varmt vand i den inderste beholder? Eller måske var din lygte ikke gennemfrossen... Jeg viser i dag på bloggen hvordan man også kan lave fine lygter med blomster...og du kan tro jeg gav dem god tid ude, for jeg ville så nødigt have de skvattede sammen. Det er nemlig ikke spor sjovt - men ofte meget koldt!!!
   Kh Katinka

   Slet
 4. Super fine. Desværre er der ikke plads i frostboksen. Årets hindbærhøst fylder en hel del :-).

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte. Her har vi haft lygterne til at fryse ude, da fryser her også er godt proppet med forråd:0) Desværre kommer det vist ikke lige til kunne lade dig gøre, at fryse noget derude den næste tid.
   Kærlig hilsen Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka