fredag den 15. januar 2016

ISLYGTE MED INDFROSNE HJERTER


Et anderledes bud på en islygte, er denne islygte med ishjerter i farver. Islygten, som jeg her har lavet, har indfrosne, blå hjerter i sig. Dette ses tydeligst, når der i aftentimerne er lys i lygten.

Sådan en islygte kræver lidt flere delprocesser end de almindelige islygter, men tro mig - det er sjovt at eksperimentere med is.


Islygte med blå hjerter. Opskrift på islygte


Lygten laves således:

 • Fyld hjerteforme med vand tilsat frugtfarve.
 • Frys hjerterne helt igennem.
 • Placer en mindre beholder med lige sider i midten af en skål eller spand. Den indre beholder skal være fyldt med tungt materiale - her er valgt sten. Sørg for at afstanden mellem ydre og indre skål er stor nok til at få hjerter ned imellem sig. Men jo større afstanden er, jo svagere vil hjerterne fremstå.
Opskrift på islygte i skål
Opskrift på islygte med hjerter i isen

 • Hæld nu vand i bunden af skålen. Dette skal danne basen for hjerterne og altså ikke gå højere på, end at der er god plads til hjerterne.
 • Frys vandet.
 • Når hjerter er helt frosne tages de ud af formen.
 • Hjerter placeres nu i skålen ovenpå isbunden.
 • Lav en skål eller kande med isvand. Vandet, der skal hældes over hjerterne, skal være iskold for i mindst mulig grad at smelte isen.
 • Hæld nu forsigtigt isvandet i skålen.
 • Sæt skålen på frost/ud i kulden.
 • Når isen er HELT gennemfrossen løsnes lygten forsigtigt fra skålen og er nu parat til at blive stillet ud i haven med lys i.

Islygte med to farver is

Ishjerte i islygteJeg synes den er blevet lidt sød - hvad tænker du?

Jeg tænker også, at disse lygter kan være søde at lave med rød frugtfarve til eksempelvis en bryllupsdag, et romantisk aften…eller måske på Valentines day…Kun fantasien og temperaturen sætter grænser for eksperimenter med islygter.


Kærlig hilsen Katinka


Anderledes islygte i haven

6 kommentarer:

 1. Veldig lekre islykter! Her har vi fått så mye snø på en dag at vi kan bygge snøhuler :-)) God helg!

  SvarSlet
  Svar
  1. Øj, dét lyder som en barnedrøm!!! Her er koldt, men ikke så meget sne - så vi kan let lave islygter sammen både børn og voksne:0)

   Varme hilsner fra Katinka

   Slet
 2. Herlige is-opskrifter her hos dig - hvis nu vi kan få lidt godt frost over en periode så er der virkelig basis for at gå i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dét er det nemlig, så her produceres på livet løs, så alle har røde kinder, kolde fingre og forhåbningsfulde øjne...:0) Jeg har fået smittet resten af familien med islygtefeber, så nu sker der rigtigt noget her:0)

   Varme hilsner fra Katinka

   Slet
 3. De er virkelig fine, jeg satte også nogen ud i haven i fredags og håber de er klar i morgen, dog uden hjerter :-) Lidt sjovt at inden jeg havde læst dit indlæg færdig tænkte jeg også på lygter med farve, fordi dine hjerter er så fine blå, jeg kunne sagtens finde på at lave nogle røde også selv om vi ikke lige skal giftes igen ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man behøver heller ikke gen-gifte sig, for at skabe romantisk stemning, tænker jeg;0) Men held og lykke med projekterne - håber jeg nogså i den næste tid kan lægge indlæg op, der inspirerer dig.

   Varme hilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka