mandag den 11. januar 2016

FUGLEMAD PYNTER I HAVEN


Fuglemad gør fugleglad, og griber man det rigtigt an, kan fuglemad også pynte i den golde vinterhave. Jeg har lavet fuglemad med vildtfugleblanding og palmin i forskellige muffinforme. Stilles de i køleskabet et de klar efter et par timer og parate til at pynte op på havens grene - og mest af alt give begejstrede fugle i haven.

Det er ganske simpelt at lave det på denne måde. 


Lav let og nemt smuk fuglemad i muffinforme


Læs her hvordan jeg på ingen tid har lavet dette spiselige havepynt:

 • Smelt palmin i mikrobølgeovnen. Brug beholder hvor låg kan ligge løst indover, så det hele ikke eksploderer i ovnen (for så er tiden med et en anden). Du kan også smelte i gryde, men det tager lidt længere tid.

 • Stil muffinforme på en tallerken med kanter. Jeg har både brugt de almindelige papirforme og hjerteformer i silikone.

 • Fyld formene godt op med vildtfoderblanding og hvad du ellers vil tilbyde fuglene. Jeg har i nogle blandet granatæblekerner for den røde effekts skyld.

 • Find garn eller bånd frem. Læg det dobbelt og slå knude på båndene for enden. Lad gerne knuden være lidt løs, da den mest af alt skal bruges til at hindre, at snoren glider ud af fedtstoffet, når det ophænges.

 • Pres nu knuden ned i frøene, så du sikre dig, at den kommer godt ned i formen. Lad den anden endes løkke ligge ud over formens kant, så den er parat til ophængning

 • Hæld nu forsigtigt fedtstoffet i formene til frø er dækkede. Rør evt forsigtigt i formen med en teske efterfølgende. Pas på garnet ikke ryger op og lægger sig i overfladen

 • Stil på køl til palmin er helt hård.

 • Frigør nu forsigtigt fuglemuffins fra forme.

 • Nu er de klar til ophængning.


Opskrift på smukt fuglemad


Kærlig hilsen Katinka


DIY hjerteformede fuglekugler

Fuglemad i muffinforme
12 kommentarer:

 1. En rigtig sød og god ide. Jeg kan især godt lide, at du også blander granatæblekerner i. Godt med lidt farver. Det kunne jo for eksempel også være tranebær, som fuglene er mindst lige så glade for. Det varer ikke længe inden de for alvor får brug for fedt. Når de begynder at yngle, plejer det hos os at forsvinde som dug for solen.

  /Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Birgitte. Ja tranebær, rosiner og andre af julens tørrede sager kan snildt erstatte granatæbler. Jeg har bare forsøgt at få farven lidt ud i fedtet, men det er ikke lige til, i sagens natur.
   Fuglene er helt vilde og gale her i haven (altså udover hønsene;0)). Især solsorte hænger ud og spiser mine ophængte æbler. Herligt med eksta liv i haven.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 2. Kære Katinka
  Hvor ser de fyldte muffinforme yndige ud med frø og granatæblekerner som giver den dejlige røde farve og snoren er også fin og naturlig. Praktisk fodring i søde hjerteforme - det er fugleforkælelse.
  Nogle gange bruger jeg rosiner som fyld.
  Kærlig hilsen
  Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ingeborg.
   Tak for din kommentar og dine ord. Ja, rosiner mm kan også sagtens bruges, men jeg ville så gerne have varme, røde hjerter hængende derude... bare for lidt farve i en pt noget farveløs have. Men man kan uden problemer fylde formene med hvad man har ved hånden af gryn, kerner og brødrester, fuglene vil være taknemmelige uanset hvad.

   Kærlige havehilsner fra Katinka

   Slet
 3. Så enkelt og så utrolig lekkert! Nå blir småfuglene glade :) Vi må tenke på småfuglene!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi må tænke på dem, der ikke kan gå ind i varmen. Og tak for dine ord - denne måde at lave fuglemad på er så enkel, at jeg håber rigtig mange vil gøre det samme, så fuglene får lidt at holde varmen med.

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 4. En virkelig skøn idé, jeg elsker også at forkæle dyrene omkring os :-)
  En dejlig dag ønskes !

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Maria.
   Ja dyrene omkring os skal have det godt...og en have uden dyreliv mangler i mine øjne en hel dimension. Her nyder jeg at forkæle hønsene og pynte haven til de frie fugles tag-selv-bord... Og insekterne husker vi på, når det bliver forår...

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet
 5. Hej Katinka
  Det er da vist lige til og efterligne, så det gør jeg da vist.
  det er så skønt med fugle i haven.

  SvarSlet
 6. Ja, dét gør du da bare....hvor herligt. Rigtig god fornøjelse.

  Mange havehilsner fra Katinka

  SvarSlet
 7. Hvor er de bare smukke! Jeg har skrevet ingredienserne på dagens indkøbsliste og vil til at lave fuglehjerter i aften. Tak for tippet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og det glæder mig (men især nok fuglene i din have) at du sådan får bikset noget mad samme - og på denne måde er det altså ganske let og hurtigt. Rigtig god fornøjelse!

   Mange havehilsner fra Katinka

   Slet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka