torsdag den 10. december 2015

BRUG DE BRÆKKEDE


4 idéer til hvordan du let og fint kan bruge de grene og planter, som sne og storm har knækket, til at lave julerier inde og ude.

Sneen i november og den megen blæst her i begyndelsen af december har skabt et væld af knækkede grene og planter. Ærgerligt er det, men kan man bruge dem på ny i julens dekorationer, giver det hele en smule mening tilbage.

  4 skønne tips til juledekorationer  af havens brækkede grene og planter


Her kommer 4 bud på hvordan det brækkede kan bruges til at skabe julestemning:

Rustik juledekoration til badeværelset

GREN MED KOGLER
En stor gren er på fællesarealet knækket af fyrretræet. En af grenene har jeg sat ud i badeværelsesvinduet i en stor gladvase, så den store gren ikke vipper. Grenen er pyntet med sortmalede kogler med grå velourbånd, og giver en naturlig julestemning til rummet.

Desuden dufter fyrretræ herligt af harpiks…Juleidé til haven - Brækket gren bruges som æbletræ til fuglene i julen
ÆBLER PÅ BLOMMEGREN
En vældig gren er flået fra stammen på blommetræet, til stor ærgelse for os alle. Men i stedet for at smide grenen ud, har vi “plantet” den i det store staudebed, hvor den tunge sne har mast stauder og græsser mod jorden. Derfor giver “blommebusken” nu bedet lidt højde tilbage og pynter med røde, pudsede æbler.

Og fuglene skal jo også have lidt julegodter..Juleidé . Julestemning med sølvgrene
SØLV
En hurtig og let måde at give hjemmet et drys julemagi, er små, sølvsprayede birkegrene. Her under spot i badeværelset, hvor de diskret giver lidt stemning til rummet.Juleidé - Græs med glimmer

GLIMTENDE GRÆS
Mange af de skønne prydgræsser, som skulle have svajet med rimfrost i vinterhaven er også knækket. Men tag dem ind i varmen og de vil folde sig ud  og blive skønt dunede.

Giv de smukke aks et sprøjt glimmer og sætte dem i vaser. Så får du næsten oplevelsen af rimfrost.


Her er det en hængende vase i keramik, der har fået et strejf julestemning ved hjælp af 3 aks fra Kleine Fontäne med sølvglitter.


Kærlige julehilsner fra KatinkaAfbrækket gren får nyt liv med røde æbler

Fyrretræsgren med kogler i juleboligen

Elefantgræs med glimmer som juledekoration

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka