tirsdag den 29. december 2015

ÅRET DER GIK PÅ HAVEBLOGGEN - 2015Jeg har samlet en omgang stemningscollager, som jeg håber vil falde i smag og minde alle om, hvor hurtigt - men også rigt - et år i haven er… Så her på havebloggen har jeg i år valgt at fejre det nærtforstående nytår med en kavalkade af året 2015 i haven.


Havebloggen HavePlaner og Plantebegejstring fejrer nytåret med en kavalkade af havefotos fra året 2015.


Rigtig dejligt nytår til jer alle. Håber vi ses på havebloggen her i det nye år.Her kommer så kavalkade af året 2015 i haven:

Haveblog viser blomster i januar i "Året der gik 2015"

JANUAR
Ærligt talt, så var der ikke megen udendørs havesjov ved januar i år. Gråt og trist - næh ikke engang islygter blev det til i denne januar. Lyspunkter blev primært skabt indendøre med afskårne blomster og andre finurligheder. Man skal jo have stillet sin trang til det grønne…Sådan startes foråret i haven viser havebloggen i "Året der gik 2015"

FEBRUAR
Tiden hvor forårsbebuderne for alvor begyndte at gøre sig selv synlige i haven. Krukker blev fyldt med lækre, sprøde løgplanter, som kunne nydes både ude og indefra, og huske os på, at foråret nærmede sig. Dog var ingen af disse løgplanter drevet frem i egen have, men købt på planteskole. Sådan er det jo, når man ikke er den heldige ejer af et drivhus...Haveblog viser forår i haven i "Året der gik 2015"

MARTS
Lyset fik mere kraft og op ad jorden kom nu vintergækker og krokus. I påsken blev grene pyntet af fine fjer fra perlehøns og de lysegrønne farver begyndte så småt at indtage haverummene. Og så var marts måneden tiden, hvor jeg for alvor kunne begynde at bruge tid i haven til pynterier og havearbejde, uden at frygte at fingerne frøs af. For våde havehandsker er bare ikke min kop te...Haveblog viser blomster i haven i foråret i "Året der gik 2015"

APRIL
April  blev måneden hvor farverne for alvor begyndte at fylde haverummene ud. Krukker blev i år fyldt med ikke blot blå, men også orange hornvioler, som sendte varme strømme ud i de ellers lettere golde haverum. Tulipantiden blev også skudt rigtigt igang med blomster i hvide og gullige farver. Haveblog viser haven med tulipaner i "Året der gik 2015"

MAJ
Så kom farverne! I maj var haven en sand farveeksplosion med tulipaner i hovedrollen. Det startede som altid blidt tone i tone, men fik herefter et vitalt pift af livskraft og energi med de orange Ballerina-tulipaner. De bare brusede frem og tog en stor del af opmærksomhed…orange kan give virkelig spændende farveoplevelser, når det tilføres andre farvekombinationer. Her varr det de pink, rosa og mørkerøde farver, der fik en ordentlig kæberyster af en “Så er vi igang”-glæde af de orange. Haveblog viser den frodige have "Året der gik 2015"

JUNI
Denne tid hvor det grønne så smukt lukker haven og står som tæt baggrund for den blomstrende rosen-tid. En mild og næsten romantisk stemning i haven af midsommerens lyse nætter, som leger i havnes lyse toner.Haveblog viser kongelige haver i "Året der gik 2015"

JULI
Ferietid, hvor haven er skøn og vital, og hvor den i år blev klippet ned, for at kunne modstå alenetid i sommervarmen…altså den varme der aldrig kom mens vi havde ferie! I ferien besøgte vi blandt andet haven på Solliden, hvor en inspirerende havekonkurrence var i gang (du kan finde indlæg om disse under indlæg fra august). 
På grund af nedklipningen og den efterfølgende manglende sommer var have noget bagud det forventede, da vi kom hjem fra ferie. Det krævede derfor en portion tålmodighed fra min side, at vente på at blomstringen igen fyldte haverummene ud.Haveblog viser sensommer i haven i "Året der gik 2015"

AUGUST
Er blevet lidt af en favoritmåned i haven, hvor havens mere sentblomsterende planter også dukker frem i bedene. Jorden er nu grund-varm og skøn. Jeg nyder derfor denne tid, hvor solens lys bliver varmere i tonen og så godt klæder de sortmalede rammer om havens rum.Haveblog viser september i haven i "Året der gik 2015"

SEPTEMBER
Æbler smager nu bedst, når de spises frisk fra træ. Ja, sådan tænker vi her, og mange æbler når derfor aldrig at blive plukket til opbevaring. Men det gør nu ingenting. Årets høst har været noget begrænset i forhold til tidligere år, mens blommerne har været i tusindtal. Men hvad gør det? Ikke meget, for det er jo netop dét som havelivet lærer os; ikke at tage noget for givet, men nyde det vi har lige nu og her.

På et lille paradisæbletræ var æblerne smukke, røde og runde som altid. Vi får aldrig rigtig brugt dem til noget i køkkenet, men fuglene elsker dem, og de er også vidunderligt smukke at kigge ud på. Haveblog viser Paris i efteråret i "Året der gik 2015"

OKTOBER
Måneden startede med en mindeværdig tur til Paris. En helt særlig oplevelse at tage på første storbyferie med sine børn. Det vil altid stå som et specielt øjeblik, da de første gang overvældet så Eiffeltårnet, da især den ældste hurtigt følte sig som "Prinsen af Metrosystemet" og da et vennepar sagde “Ja” til hinanden i Byernes By.

Resten af måneden blev desværre præget af stærke bensmerter, som siden viste sig at være en stor diskusprolaps i lænden. Så desværre blev det i år det efterår, hvor tulipan-løglægning 100% blev aflyst. Håber trods alt nogle løg vil give blomster til foråret. Ellers er det bare sådan - man skal jo ikke græde over det der kunne være, men glædes over det der livsvilligt forhåbentligt får kæmpet sig frem.Haveblog viser hyggekrog i haveni "Året der gik 2015"

NOVEMBER
En ufattelig lun november, som heldigvis også bød på lidt sol. Disse skønne stråler kunne nydes i lækroge i haven, mens røde og gule blade miste fæstet på grenene og lod sig dale mod jorden.Haveblog viser julen i "Året der gik 2015"

DECEMBER
Julehyggen og syslerierne stod højt på prioriteringslisten i denne december. Jeg valgte at sætte fokus på to områder: Det forgyldte og Det naturlige. Og ja jeg tilstår; jeg er lidt pjattet med julen og al den hygge, glæde og stjernestøv den lader dale over hus og have... Uden den ville decembermåned have været sortere end sort, men nu blev måneden fyldt ud af lys og forventning. Så endnu engang rigtig Skønt Nytår til jer alle. Husk nu at passe på jer selv og dem I har kær...2016 skulle jo gerne blive et helt igennem fantastisk år - ikke bare i haven.

Nytårsknus fra Katinka24 kommentarer:

 1. Takk for et deilig gjensyn av haveåret som gar gått! Nå gleder jeg meg til det som kommer! God romjul!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Så mange gange - og ja nu glæder vi os til at tage hul på et nyt år i haven...også:0)

   Stor Nytårshilsen fra Katinka

   Slet
 2. Kære Katinka. Tak for årets gang i din have, det er helt vildt så meget der sker på bare et år. Den spænde start, pastelfarverne der afløses af de stærke farver, de falmende høstfarver og til sidst det grå-brune look. Fra ingenting til kæmpevolumen, det er helt utroligt hvad planterne kan præstere.
  Ønsker dig og dine et dejligt nyt og spændende år.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anette!
   Ja det er SÅ forunderligt hvad haven præsterer - der er så eget på så ganske kort tid, som vi skal nå at opleve, suge til os og nyde inden nyt tager over. Havelivet er altså rigt og spændende.

   Kærlig Nytårshilsen fra Katinka

   Slet
 3. Kære Katinka.Tusinde tak for en dejlig kavalkade fra året der snart er gået.Smukke billeder og dejlige oplevelser.
  Og nu kan vi kun se frem til et forhåbentlig skønt haveår.
  Også et rigtig dejligt nytår til dig Nytårsknus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange Tak Jette - og i lige måde.

   Glad for collagerne falder i smag!

   Kærlig Nytårshilsen fra Katinka

   Slet
 4. Hei Katinka! En nydelig årskavalkade, det har vært flott å følge deg gjennom året! Jeg kjenner at lysten til å ta fatt på vårsesongen er her, så det er flott å få inspirasjon fra andre også. Så håper jeg at også andre kan finne inspirasjon hos meg. Ha et riktig godt nyttår! Klem fra Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne-Kristin.

   Skønt at du kan lide mine billeder og hvor er jeg glad for, at du følger med i mit haveliv. Det er jo dejligt netop at inspirerer og finde inspiration hos hinanden! Og ja trangen til våren er her, men det ville nu også være skønt om også Danmark fik lov til at have noget der minder om vinter. Her trænger vi til frostens renhed!

   Kærlig Nytårshilsen fra Katinka

   Slet
 5. Mange glæder venter forude, det var en flot årskavalkade.
  Jeg synes også, at æblerne smager bedst lige fra træet.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth!

   Ja jeg er sikker på, at mange skønne timer ligger forude og venter....også smagen af nyplukkede æbler - og alle de andre lækre, spiselige sager. Uh... er ikke meget for denne grå-brun-sorte tid. Den er nu temmelig charmeforladt, synes jeg;0)

   Kærlig Nytårshilsen fra Katinka

   Slet
 6. Kære Katinka.
  Tak for dine dejlige billeder der minder mig på at året alligevel har givet mig nogle gode stunder. Billederne er fantastisk gode og det er lige ved at man kunne lave en kalender bog med alle de gode billeder.
  Jeg håber at du får et godt nytår og at jeg vil kunne læse mange gode indslag fra din hånd.
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Kirsten for dine mange søde ord her på bloggen. Jeg nyder dem alle - også disse!
   Jeg er SÅ glad for, hvis jeg har kunnet hjælpe dig med at huske, at året har budt på andet end 12 grader og regn;0)...heldigvis har der også været strålende stunder i haven.
   Og du kan tro jeg skal gøre mit ypperste for at skrive spændende indlæg også i 2016.

   Kærlige Nytårshilsner fra Katinka

   Slet
 7. Kære Katinka, tusind tak for denne romantiske og lækre gennemgang af haveåret i din have - når man laver sådan en kavalkade, så bliver man bare så overrasket over hvor meget forskelligt der sker i haven på et helt år og hvor mange blomster og farver der faktisk er hen over sommeren.
  Rigtig god bedring med ryggen og ønsker dig et godt nytår.
  knus, Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. Rigtig mange gange TAK Ulla.

   Du har så ganske ret - man bliver positivt overrasket. Må tilstå jeg var lidt nervøs for, om jeg overhovedet havde fotos nok til alle måneder, for jeg har hængt en del i bremsen dette år med alt for meget arbejde og nu også en diskusprolaps. Ikke optimale forhold for gode fotos ikke at kunne bukke sig og mest være hjemme når det er mørkt;0) Så langt fra så mange fotos og antal indlæg i 2015 som jeg ønskede mig!!

   Men tak for dine søde ord om mine collager - endte med jeg selv endte med at tænke; "Det gik jo alligevel meget godt;0)!"

   Nytårsknus fra Katinka

   Slet
 8. Hvor er det en fin årskavalkade, du har lavet. Du kan bare det der med layout. Jeg er meget betaget af junibilledet med staudebedet langs græsplænen. Det ser ud til at være et frodigt bed i smukke, sarte farver.
  Jeg glæder mig til at følge dig i det kommende år.
  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange gange Tak Elna - du skal være SÅ hjerteligt velkommen til at læse med! Tak for dine rosende ord, og ja jeg er altså bare til frodige bede der bugner af blomster og livsvilje:0) Det vises nok tydeligst på netop juni-collagen taget langs det store plænebed, hvor de lige linjer og de fyldte bede med stauder, selvsåede ét- og toårige, buske og træer meget godt viser de farver som oftest tegner baghaven.

   Mange Nytårshilsner fra Katinka

   Slet
 9. Hej Katinka!
  Sikke en utrolig smuk kavalkade, og flot afslutning på det år der næsten er gået! Må sige som Elna du er altså god til det med layout.
  Også de bedste nytårsønsker herfra til dig og dine kære.
  Kærlige nytårshilsner Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen altså...endnu engang TAK for rosende ord, som i dén grad glæder mig, samt giver mig lyst til at kaste mig ud i endnu et haveår på bloggen:0) Tak!

   Kærlige Nytårshilsner fra Katinka til dig og din familie

   Slet
 10. Umådelig smukke billeder fra dit haveår - sikke en skønhed.
  De bedste ønsker om et godt nytår og et nyt og skønt haveår.
  Hilsen Heike

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Heike og i lige måde - ja når man ser tilbage og roder i arkiverne huskes man på, at det hele ikke bare har været regn og rusk:0)

   Mange bagnytårshilsner fra Katinka

   Slet
 11. Dejlige kollager, Katinka :-)
  Et lykkebringende nytår ønskes du og din familie.

  Kh. fra Skanderborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Lone! Og absolut i lige måde!!

   Kærlige bag-nytårshilsner fra Katinka

   Slet
 12. Riktig godt nytt år! Takk for en aldeles vidunderlig kavalkade over året som gikk. Rikt og vakkert i hver eneste måned på hvert sitt hvis. God ny sesong.
  Jannicke

  SvarSlet
 13. Tak for dine fine ord, og i lige måde mht ønsket om et skønt nyt år. Og ja hver måned har altid noget skønt at vise...vi skal bare huske at gå på opdagelse efter det nogle gange:0)
  Mange varme hilsner fra Katinka

  SvarSlet

Kommentar bliver læst med interesse og glæde - og jeg vil være dig taknemmelig for, at du tog dig tiden.

Kærlig hilsen Katinka